به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، علی اكبر سیاری روز جهارشنبه در یك نشست خبری در بیمارستان مفید با اشاره به شیوع 19 درصدی كمبود روی در كودكان 15 تا 23 ماهه كشور، افزود: مطالعات نشان داده است كه از سال 80 تا 91، میزان كمبود ویتامین D در كشور 6 برابر شده است.
سیاری افزود: البته میزان شیوع كمبود ویتامین D در برخی از مناطق كشور در بین كودكان زیر 6 سال كشور تا 91 درصد هم گزارش شده است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت در دولت دهم به اجرای برنامه كشوری وزارت بهداشت برای مقابله با كمبود روی، ویتامین D و ...، در بین كودكان اشاره كرد و گفت: مصرف ویتامین D كه قبلا بعد از 15 روزگی برای نوزادان شروع می شد، به 3 تا 5 روزگی كاهش یافت. بر همین اساس، نوزادان می بایست روزانه 400 واحد ویتامین D دریافت كنند. بعد از دو سالگی، كه این ویتامین را دریافت نمی كردند، توصیه شد حتما در سنین 2 تا 12 سالگی هر دو ماه یك واحد D3 دریافت كنند. یا به عبارتی، روزانه 800 واحد ویتامین باید مصرف كنند.
سیاری با اشاره به كمبود ویتامین D در مادران باردار، افزود: این مادران می توانند روزانه تا دو هزار واحد ویتامین D مصرف كنند و اثر سوء برای جنین ندارد.
وی به برنامه غنی سازی شیر و آرد با ویتامین D و روی اشاره كرد و گفت: غنی سازی آرد با روی در دست تحقیق است.
رئیس انجمن علمی تغذیه كودكان ایران، در ادامه به مشكل چاقی در كشور به عنوان اپیدمی خاموش اشاره كرد و افزود: سندروم متابولیك، از عوارض چاقی در بزرگسالی است كه به بزرگی دور شكم، افزایش فشارخون و سكته های زودرس قلبی و مغزی منجر می شود.
سیاری با عنوان این مطلب كه چاقی زمینه ژنتیك دارد، گفت: 300 ژن چاقی شناخته شده است.
* افزایش چاقی در بین كودكان زیر دو سال ایرانی
بهشته النگ، دبیر علمی سمینار ترویج تغذیه با شیر مادر از افزایش چاقی و اضافه وزن در كودكان زیر دو سال كشور خبر داد.
وی به برنامه «ایران اكو» به عنوان یك پروژه مشترك در زمینه مطالعه چاقی و اضافه وزن در كشور اشاره كرد و گفت: در این مطالعه كودكان ۶ تا ۱۸ سال كشور به لحاظ اضافه وزن و چاقی مورد مطالعه قرار گرفته اند.
وی با بیان اینكه این مطالعه در سطح مدارس كشور است، افزود: تلاش كردیم این مطالعه را نیز در مورد كودكان زیر ۵ سال كشور نیز در نظر بگیریم.
این متخصص تغذیه با اشاره به بررسی شیوع چاقی و اضافه وزن در كشور گفت: متأسفانه خیلی از خانواده ها و والدین نمی دانند كدام غذا ناسالم است.
النگ با اشاره به تبلیغات مواد غذایی مضر در رسانه ملی اظهار داشت: هر چقدر هم كه مردم را به مصرف نكردن غذاهای ناسالم ترغیب كنیم متاسفانه شاهد تبلیغات غذاهای ناسالم در رسانه ملی هستم.
وی به وجود مواد قندی در آبمیوه و شیركاكائو اشاره و خاطرنشان كرد: خانواده ها می بایست كودكان خود را از مصرف این قبیل مواد غذایی بر حذر دارند.
دبیر علمی سمینار ترویج تغذیه با شیر مادر از راه اندازی اولین كلینیك چاقی در بیمارستان مفید خبر داد و تصریح كرد: امسال ۵ مورد جراحی كودكان برای درمان چاقی در این بیمارستان انجام شده است.
اجتمام * 9022 * 3063
تهران- ایرنا- رئیس انجمن تغذیه كودكان ایران گفت: نتایج مطالعه ای كه در كشور انجام شده است، نشان می دهد كه 17درصد كودكان 15 تا 24 ماهه دچار كم خونی هستند.