۲۷ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۵۹
کد خبر: 83174104
T T
۰ نفر

جشنواره اي به سرخي شكر

۲۷ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۵۹
کد خبر: 83174104
جشنواره اي به سرخي شكر

ساري- ايرنا- دومين جشنواره استاني نيشكر بومي مازندران يا 'لَلِه' به منظور معرفي و احياي اين محصول كشاورزي و ظرفيت هاي آن، امروز پنج شنبه در بهنمير، شهر نيشكر مازندران اغاز شد.

شكر سرخ فراورده اي حاصل از نيشكر يكي از فرآورده هاي غذايي استان مازندران است كه پس از سالها فراموشي و گوشه گيري ، حال به واسطه جشنواره اي اختصاصي براي بازگشت به صحنه زندگي مردم اين خطه از شمال كشور تقلا مي كند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، نيشكر كه در زبان تبري با نام ' لَلِه ' ناميده مي شود،يكي از محصولات كشاورزي مردم دشت مركزي استان سرسبز مازندران است كه نه تنها در سفره غذايي مردم بومي استان جايگاه ويژه اي دارد بلكه در اقتصاد آنها نيز تاثيري قابل توجه دارد.
در ميان مناطق مختلف كشت نيشكر در مازندران، شهر بهنمير از توابع شهرستان بابلسر جايگاه ويژه اي در كشت و فرآوري اين محصول كشاورزي دارد.
لازم به ذكر است كه بر اساس گزارش جهاد كشاورزي حدود 250 هكتار از اراضي استان مازندران امسال زير كشت نيشكر قرار داشته اند كه 50 درصد آن در شهرستان بهنمير است كه به اين شهر جايگاه ويژه اي مي دهد.
جشنواره نيشكر كه امسال دومين سال خود را پشت سر مي گذارد، با هدف معرفي و توسعه كشت اين محصول پر بازده در بهنمير برپا شده است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان بابلسر به خبرنگار ايرنا گفت: بهنمير به واسطه شرايط جغرافيايي و خاك مناسب براي كشت نيشكر، امروز بيش از هر كجاي مازندران حيات نيشكر مازندران را استمرار مي بخشد.
حميد رضا رحماني افزود: سالانه 7 هزار و 500 تن نيشكر در شهرستان بهنمير برداشت مي شود كه پس از فراروي از اين ميزان نيشكر حدود 750 تن محصول شكر سرخ بدست مي آيد.
وي اظهار داشت: در شهر بهنمير 18 كارگاه فرآوري نيشكر فعال است كه حدود يكصد نفر به صورت مستقيم و حدود 150 نفر به صورت غير مستقيم در اين كارگاه ها مشغول به كار هستند و بيشترين ميزان اشتغالزايي در زمينه نيشكر استان را به خود اختصاص داده است.
مدير جهاد كشاورزي بابلسر هدف از برگزاري جشنواره و استمرار هر ساله آن را توانمند سازي كشاورزان در گسترش و توسعه سطح زير كشت نيشكر و ارتقاي سطح كيفي فراوري نيشكر عنوان كرد و گفت: از ديگر اهداف برگزاري اين جشنواره، ايجاد شرايط استاندارد براي برداشت و فراوري نيشكر، برند سازي براي حفظ و معرفي نيشكر و همچنين گردشگر پذيري در قالب صنايع بومي و كشاورزي است.
وي افزود: يكي از اهداف ما در برگزاري جشنواره نيشكر آشنايي نسل جديد با محصولات كشاورزي بومي بود كه تاكنون در اين زمينه بسياري از جوانان اسقبال خوبي نسبت به آن نشان دادند.
رحماني با بيان اينكه جشنواره يك روزه امسال نيز همراه با برگزاري نمايشگاه است افزود: امسال 17 غرفه براي نمايشگاه جشنواره در نظر گرفته شد كه 12 غرفه به نيشكر پزي و پنج غرفه نيز به صنايع دستي اختصاص داده شد.
گفتني است سابقه كشت نيشكر به 700 سال قبل از ميلاد بر ميگردد و براي اولين بار در دوران شاه عباس صفوي وارد ايران شد و در دوران ناصر الدين شاه قاجار به اوج خود رسيد. در ساليان اخير پس از فراموشي كشت نيشكر، اين محصول دوباره مورد توجه قرار گرفته و بصورت سنتي رونق يافته است.
9919/1899