به گزارش ایرنا رئیس جمهوری افغانستان عصر پنحشنبه در تماس تلفنی با نخست وزیر پاكستان درباره سفر خلیل زاد، مسائل افغانستان و مذاكرات میان واشنگتن و اسلام آباد تبادل نظر كرد.
در این تماس تلفنی، اشرف غنی با قدردانی از تلاش پاكستان برای مذاكرات صلح افغانستان، بر توسعه همكاری دو كشور برای بهبود روابط تاكید كرد.
عمران خان نخست وزیر پاكستان نیز در این تماس تلفنی به رییس جمهوری افغانستان اطمینان داد كه اسلام آباد تلاش صادقانه برای حل و فصل اختلافات و پیشبرد مذاكرات صلح و خروج افغانستان از جنگ را به عنوان مسئولیت خود قلمداد می كند.
اشرف غنی نیز از نخست وزیر پاكستان دعوت كرد تا به منظور بهبود روابط دو كشور، به كابل سفر كند و عمران خان نیز دعوت وی را پذیرفت.
موضوعات دوجانبه اسلام آباد و كابل برای صلح در افغانستان و سیاست های منطقه ای و حل مسائل امنیتی مرزی از محورهای این تماس تلفنی عنوان شده است.
این مذاكرات در حالی صورت گرفته است كه امروز نیز زلمای خلیل زاد در اسلام آباد، با تهمینه جنجوعه معاون وزیر امور خارجه پاكستان در خصوص مذاكرات صلح افغانستان گفت وگو كرد.
مسئولان طالبان افغانستان نیز چندی پیش مدعی شده اند كه پاكستان فشارهایی را بر این گروه برای انجام مذاكرات با دولت افغانستان وارد میكند.
یكی از اعضای ارشد طالبان اعلام كرد: پاكستان تنها حامی مواضع افغانستان و آمریكاست. این كشور بر طالبان فشار وارد میكند.
همچنین «حافظ محب الله» یكی از فرماندهان نظامی طالبان كه در مذاكرات با آمریكا نیز حضور داشت، در پیشاور بازداشت و متعاقباً آزاد شده است.
یكی از مقامات ارشد طالبان در حالی كه خواست نامش فاش نشود، اعلام كرد كه پس از بازداشت حافظ محب الله، مقامات پاكستانی به بسیاری از خانههای دیگر طالبان، دوستان و فرماندهان نزدیك این گروه در مناطق مختلف پاكستان حمله كردند.
طالبان تأیید كرد كه حافظ محب الله روز چهارشنبه آزاد شده و ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان نیز گفت كه او در جای امنی به سر میبرد.
گروه طالبان نیز به آمریكا هشدار داده كه اگر گفت وگوهای صلح را 'صادقانه' پیش نبرد و از تاكتیك فشار استفاده كند، این مذاكرات را به تعویق خواهد انداخت.
در بیانیه سیاسی طالبان كه شب گذشته (چهارشنبه شب) منتشر شد، آمده كه قرار بود خروج نیروهای خارجی و عدم استفاده از خاك افغانستان علیه كشورهای دیگر، موضوعات اصلی مورد بحث در گفت وگوهای صلح باشد اما اكنون آمریكاییها میخواهند موضوعات تازهای را مطرح كنند.
در این اعلامیه آمده است: 'این مساله (گفتوگوهای صلح) با فشار و برخورد تاكتیكی كسی حل نمیشود و این قابل قبول نیست كه كسی از مساله افغانستان برای پیشبرد روابط و به دست آوردن منافع خود، استفاده كند.'
طالبان گفته كه آمریكا اگر به بهانههای مختلف و با سوء استفاده از نام صلح، 'اهداف استعماری و نظامی' خود را از راه سیاسی دنبال كند و یا از راه تطمیع دیگر كشورها فشارهای بی مورد وارد كند، نشان میدهد كه هیچ علاقهای به حل مسالمت آمیز معضل ندارد.
آساق**6125**شبس**1488
اسلام آباد- ایرنا- همزمان با سفر زلمای خلیل زاد نماینده واشنگتن در امور صلح افغانستان و آلیس ولز معاون وزیرخارجه آمریكا به اسلام آباد، اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان و عمران خان نخست وزیر پاكستان در تماس تلفنی بر تداوم همكاری های دوجانبه و تحقق اهداف صلح افغانستان تاكید كردند.