خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۸ دی ۱۳۹۷، ۰:۴۳
کد خبر: 83174901
T T
۰ نفر
ابوالغیط بر ضرورت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تأكید كرد

تهران- ایرنا- «احمد ابوالغیط» دبیركل اتحادیه كه برای شركت در نشست اقتصادی اتحادیه عرب در بیروت بسر می برد، بار دیگر درباره بازگشت دوباره سوریه به این اتحادیه گفت: در صورت موافقت تمامی كشورهای عربی با این موضوع، ما فوراً این درخواست را اجرا می كنیم.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه لبنانی النهار، ابوالغیط این سخنان را عصر پنجشنبه پس از دیدار با میشل عون رئیس جمهوری لبنان در كاخ «بعبدا» در كنفرانس مطبوعاتی اعلام كرد.
دبیركل اتحادیه عرب در پاسخ به شركت نكردن لیبی و مطرح شدن این موضوع در دیدار با عون نیز گفت: این موضوع مطرح شد، اما درباره مساله لیبی دخالت نخواهیم كرد و امیدواریم كه نشست اقتصادی و اجتماعی اتحادیه عرب با موفقیت برگزار شود و تلاش هایی كه دولت لبنان در این مورد انجام داده، نتیجه دهد.
وی اضافه كرد: مساله لیبی تنها مختص لبنان نیست بلكه به تمامی كشورها، دولت ها و ملت های عرب مربوط می شود.
ابوالغیط اضافه كرد: نشست روز یكشنبه، یك نشست برای توسعه و تقویت اقتصادی است و در آن تلاش می شود، زمینه مناسب در اقتصاد، تجارت و سرمایه گذاری فراهم شود؛ همچنین موضوع كودكان، زنان و سالخوردگان مورد بحث قرار گیرد.
نشست اقتصای اتحادیه عرب قرار است روزهای 18 تا 20 ژانویه (29 تا 30 دی ماه) در بیروت لبنان برگزار شود.
وزیر امور خارجه پیشین مصر در خصوص موضعش در قبال بازگشت دوباره سوریه به اتحادیه عرب نیز بار دیگر تأكید كرد: مساله سوریه دارای حساسیت بالایی است؛ هرچند باید اعتراف كرد كه این كشور از مؤسسان اتحادیه به شمار می رود.
ابوالغیط اضافه كرد: اگر كشورهای عربی به توافق برسند و مطمئن شویم كه هیچ گونه اعتراضی میان كشورها وجود ندارد، بسیار آسان خواهد بود كه این موضوع هر لحظه به عنوان بندی در جدول كاری اتحادیه عرب مطرح شود.
وی بار دیگر تأكید كرد: اگر كشورهای عربی با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب موافقت كنند، ما به عنوان دبیرخانه عمومی و دبیركل و در جهت خدمات دهی به تمامی كشورهای عربی، بدون هیچ گونه تأخیری، این موضوع را اجرا می كنیم.
با پیروزی ارتش سوریه بر جریان های تروریستی در بخش های مهم این كشور و نیز بازگشت گروه زیادی از آوارگان سوری به كشورشان، موضوع لغو تعلیق سوریه در اتحادیه عرب توسط بسیاری از سیاستمداران عربی مطرح می شود.
«عمرو موسی» دبیر كل پیشین اتحادیه عرب پیش تر در این باره اعلام كرد؛ نمی توان سوریه را كشوری خارجی محسوب كرد و جای آن در جهان عرب است.
اتحادیه عرب از ماه نوامبر سال 2011 ( ابان 1390) عضویت سوریه را كه یكی از اعضای مؤسس آن بود، به حال تعلیق در آورد اما این روزها و با گذشت هفت سال از این رویداد، سیگنال های مثبتی برای بازگشت دمشق به این سازمان منطقه ای مشاهده می شود.
شبس**9363**1488
۰ نفر