۲۸ دی ۱۳۹۷، ۱۵:۵۷
کد خبر: 83175312
T T
۰ نفر
حوزه هاي علم و بازار كار بايد رشد متوازن داشته باشند

تهران-ايرنا- معاون آموزشي دانشگاه تهران گفت: تمامي حوزه هاي علم در آموزش اعم از فني- حرفه اي و علمي- كاربردي و از سوي ديگر بازار كار بايد به طور متوازن رشد پيدا كنند تا بتوان به بخشي از نيازهاي جامعه پاسخ داد.

سيدحسين حسيني روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا، درباره علت ميزان تقاضاي دانشجويان به رشته هاي مختلف اظهار داشت: نيمي از تقاضاها در حوزه آموزش عالي به مساله بازار كار و اشتغال و بخشي ديگر به فراهم نبودن زيرساخت هاي توسعه و صنعت آموختگان بازمي گردد.
وي افزود: در حال حاضر فضاي ورود دانشگاهيان از نظر جهت دهي به تقاضاي اصلي جامعه مطلوب نيست.
معاون آموزشي دانشگاه تهران با اشاره به اينكه گرايش هاي رشته كشاورزي در سال هاي اخير از محبوبيت كمتري برخوردار است، يادآور شد: متأسفانه يك سري از مهم ترين عرصه هاي دانشگاهي مانند فني و بخشي از علوم انساني با توجه به جهت دهي كاذب فضاي كشور سمت و سويي را ايجاد مي كند كه از محبوبيت بيشتري برخوردار هستند.
حسيني ادامه داد: بخش عمده داوطلبان كنكور در حالي با اميد قبولي در رشته پزشكي، علوم تجربي را انتخاب مي كنند كه ظرفيت دانشگاه هاي سراسر ايران در نهايت پنج هزار نفر است.
وي با اشاره به نبود توازن بين تعداد صندلي هاي دانشگاه با تمايل دانشجويان يادآورشد: شرايط و فضاسازي در كشور به گونه اي است كه يك رشته چندين برابر ظرفيت و ساير رشته ها بسيار كمتر از ظرفيت در نظر گرفته شده، متقاضي دارند كه سبب از بين رفتن توازن مي شود.
معاون آموزشي دانشگاه تهران با اشاره به كاهش تقاضا براي رشته هاي علوم پايه در ميان داوطلبان كنكور گفت: كشور بايد براي پيشرفت و رسيدن به توسعه در رشته هاي علوم پايه سرمايه گذاري كند، اما در حال حاضر داوطلبان كمتر به رشته هاي مهم علوم پايه علاقه نشان مي دهند.
حسيني خاطرنشان كرد: انتظار مي رود رتبه هاي برتر كنكور به اهميت رشته هاي علوم پايه پي برده و با ورود به اين رشته در جهت رفع نيازهاي كشور گام بردارند.
به گفته وي، كاهش تقاضاي دانشجويان در برخي از رشته ها در دوره هاي تحصيلات تكميلي به جنسيت نيز مربوط مي شود؛ چرا كه پسران زودتر مي خواهند به بازار كار وارد شوند، اما تركيب جنسيتي در تقاضا براي رشته هاي مختلف در مقطع كارشناسي بي تأثير است.
معاون آموزشي دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به راهكار مناسب براي به توازن رسيدن ميزان عرضه و تقاضا در رشته هاي تحصيلي اظهار داشت: بايد بدنبال شرايطي بود كه پس از گذراندن مراحل تحصيل بتوان وضعيت مناسبي در بازار كار براي فرد فراهم كرد.
حسيني افزود: در حال حاضر پيام ها درباره ميزان تقاضاي داوطلبان، پذيرش دانشجو و ميزان اشتغال دانش آموختگان در جامعه مثبت نيست.
**9491**9129