به گزارش ایرنا، به نقل از روزنامه 'تایمز او ایندیا'،تعدادی از قضات دادگاه عالی اعلام كردند كه دولت هند باید اقدامات بیشتری برای كنترل آلودگی و ترافیك شهر دهلی نو انجام دهد.
دادگاه عالی همچنین خواستار توضیح دولت دهلی نو در خصوص اجرایی نشدن برنامه های كنترل آلودگی و همچنین تاخیر در افتتاح طرح حمل و نقل سریع دهلی كه می تواند ترافیك را در این كلان شهر كاهش دهد، شد.
آرون میشرا یك قاضی ارشد دادگاه عالی هند با بیان اینكه دهلی تبدیل به یك محفظه گاز شده گفت كه بهتر است مردم از این شهر خارج شوند.
آپاراجیتا سینگ یك قاضی دیگر دادگاه عالی اعلام كرد مسیر حمل و نقل سریع دهلی نو به مسافت 82 كیلومتر، طرح بسیار موثر در كاهش آلودگی و ترافیك در سطح این شهر است كه به دلیل مخالفت دولت دهلی نو برای اختصاص بودجه متوقف شده است.
وی خواستار دخالت دادگاه عالی برای رفع هرچه زودتر اختلافات در این خصوص شد.
دولت دهلی نو اعلام كرده است كه دارای بودجه لازم برای اجرای طرح حمل و نقل سریع در پایتخت نیست .
در اردیبهشت ماه سال جاری، سازمان جهانی بهداشت در تازه ترین گزارش خود در مورد كیفیت هوا در كلان شهرهای با جمعیت بیش از 14 میلیون نفر، دهلی نو را آلوده ترین شهر جهان اعلام كرد و شهر بمبئی نیز در رتبه چهارم قرار گرفت.
جمعیت 17 میلیون نفری دهلی نو باعث افزایش اثرات آلودگی هوا شده است .
پایتخت هند در سال های متوالی به عنوان آلوده ترین شهر جهان معرفی شده است. درحالی كه اقداماتی در این شهر برای كنترل آلودگی انجام شده است اما برای كنترل آلودگی در دیگر مناطق هند اقدامی صورت نگرفته است.
یك موسسه آمریكایی به نام 'تاثیرات سلامت' قبلا درگزارشی اعلام كرد در سال 2018 بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در جهان در هند و چین اتفاق خواهد افتاد.
در خصوص هند، این موسسه اعلام كرد كه استفاده از سوخت های فسیلی و جامد مهمترین عامل بروز بیماری می باشد. در سال 2015 بیش از 267 هزار نفر در هند به دلیل استفاده از سوخت های فسیلی و جامد جان خود را از دست داده اند.
این آمار 25 درصد از آمار كل مرگ و میر ناشی از ذرات معلق كمتر از 2.5 میكرون در هوا را در هند تشكیل می دهد.
پزشكان می گویند ذرات معلق كمتر از 2.5 میكرون در هوا از طریق جریان خون وارد قلب می شود و باعث بروز بیماری های قلبی ،حمله های قلبی و فشار خون می شود.
به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا باعث آسیب دائمی به ریه ها و مرگ 1.3 میلیون نفر در سال دراین كشور می شود.
هند كشوری است كه به دلیل توسعه صنعتی از سوخت های دیزلی به مقدار فراوان استفاده می كند ،یكی از راهكارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا ، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است.
گرد و غبار،ترافیك،دود ناشی از سوخت های فسیلی آلاینده و جمعیت زیاد، دهلی نو پایتخت هند را در ردیف آلوده ترین شهرهای جهان قرار داده است.
دولت دهلی نو در ماه نوامبر سال 2017 به دلیل آلودگی شدید هوا مجبور شد بیش از یك هزار و 800 مدرسه را در این شهر به مدت سه روز تعطیل كند.
آساق**267**1600
دهلی نو-ایرنا- دادگاه عالی هند ضمن ابراز نگرانی از آلودگی شدید هوا در دهلی نو اعلام كرد این شهر غیر قابل سكونت و به یك محفظه گاز تبدیل شده است .