به گزارش ایرنا، شاپور علایی مقدم روز دوشنبه در حاشیه آیین تكریم و معارفه مدیركل امور عشایر خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: علیرغم اینكه زندگی عشایر وابسته به دام و مرتع است، در راستای ارتقای معیشت و رفاه جامعه عشایری كشور و براساس تاكید وزارت جهاد كشاورزی، سازمان امور عشایر برای ایجاد اشتغال و صیانت از آن و تغییر معیشت و ارتقای وضعیت اقتصادی هفت برنامه دارد.
وی بیان كرد: نخستین برنامه تكمیل زنجیره تولید گوشت قرمز تا سفره مصرف كننده است كه می تواند منفعت اقتصادی پس از تولید را برای عشایر داشته باشد.
قائم مقام سازمان امور عشایر تكمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآورده های لبنی را از دیگر برنامه ها ذكر كرد و گفت: بسته بندی، حمل و نقل و عرضه لبنیات و فرآورده های لبنی از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی جمع آوری، كشت و بسته بندی گیاهان دارویی را از دیگر برنامه های سازمان عشایر برای ایجاد اشتغال عنوان كرد و افزود: بیش از 34 میلیون هكتار از مراتع در اختیار عشایر قرار دارد كه در فاز نخست تحولات عظیمی در جمع آوری، كشت و بسته بندی گیاهان دارویی ایجاد خواهد شد.
علایی مقدم اظهار داشت: یكی دیگر از برنامه های سازمان امور عشایر، بوم گردی و گردشگری است كه به دلیل تنوع اقلیم كشور ارزآوری خوبی برای ما خواهد داشت و ورود گردشگر از خارج كشور در ارتقای معیشت و اقتصاد عشایر با تاكید بر حفظ زندگی عرفی عشایر تاثیرگذار خواهد بود.
وی توسعه باغات در اراضی شیب دار را از دیگر برنامه های سازمان امور عشایر اعلام كرد و گفت: ضمن اینكه عشایر مشغول كار دامداری هستند می توانند با توسعه باغات در اراضی شیب دار به درآمد نیز برسند.
وی بر ایجاد شركت های فنی مهندسی و خدماتی عشایری تاكید كرد و گفت: سازمان با پرداخت تسهیلات به فرزندان عشایر برای ایجاد این شركت ها از قشر عشایر حمایت می كند تا با پشتیبانی ما تمام مسایل فنی و خدماتی جامعه عشایری را در تمام مناطق كشور انجام دهند.
قائم مقام سازمان امور عشایر كشور افزود: مطابق اصل 44 قانون اساسی تلاش داریم تصدی های دولتی را واگذار و تشكل های دانش بنیان را تقویت كنیم.
وی گفت: با اجرای این هفت برنامه تلاش داریم میانگین درآمد خالص عشایر تا پایان برنامه ششم توسعه به 2 برابر افزایش یابد.
علایی مقدم بیان كرد: در این راستا از ظرفیت قانون استفاده و در برنامه ششم توسعه 17 ظرفیت قانونی برای عشایر ایجاد شده است.
وی پرداخت تسهیلات كم بهره را از دیگر ظرفیت های ارتقای معیشت خانوار عشایر برشمرد و اظهار داشت: در این زمینه از ورودی صندوق توسعه ملی یك واحد درصد توسط مجلس شورای اسلامی به عشایر اختصاص یافت.
وی گفت: با اجرای هفت برنامه مذكور به طور میانگین سالانه 400 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر پرداخت خواهد شد.
قائم مقام سازمان امور عشایر كشور ادامه داد: در برنامه ششم توسعه تا 100 هزار خانوار عشایر كشور مطابق با مسایل زیست محیطی و مراتع كشور صاحب پنل خورشیدی می شوند.
وی نصب پنل های خورشیدی را از سیاست های سازمان امور عشایر اعلام كرد و گفت: در حال حاضر از 230 هزار خانوار عشایر 18 هزار خانوار از این مهم برخوردار شده اند.
علایی مقدم اظهار داشت: برای نصب پنل های خورشیدی 85 درصد تسهیلات توسط دولت و 15 درصد توسط عشایر تامین می شود و در سال های اخیر اختلافی بین سازمان استاندارد و معاونت توزیع برق در خصوص استاندارد پنل ها وجود داشت كه این مشكل اخیرا حل شد و نصب پنل ها در دستور كار قرار گرفته است.
7557*3028
بیرجند - ایرنا - قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: هفت برنامه ارتقای معیشت و رفاه جامعه عشایری، طرح ریزی و برش استانی آن به تمام نقاط عشایری ابلاغ شده است.