۱ بهمن ۱۳۹۷، ۲۱:۰۶
کد خبر: 83179291
T T
۰ نفر
آنفلوانزاي پرندگان تهديدي جدي براي صنعت مرغداري

اصفهان- ايرنا- بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان كه ويروسي آن با كمترين تماس و مواجهه باعث آلودگي و خسارت هاي فراواني مي شود كه شيوع آن تهديد جدي براي صنعت مرغداري بوده كه به تاكيد كارشناسان بايد تدابير ويژه اي براي پيشگيري آن اتخاذ كرد.

به گزارش ايرنا، آنفلوانزاي پرندگان به نام 'H5N8' كه بعنوان معضل جهاني مطرح شده، يك بيماري ويروسي در طيور است كه گونه هاي زيادي از پرندگان اهلي و وحشي را مبتلا مي كند و باعث ايجاد تلفات مي شود اما در عين حال در برخي از گونه هاي پرندگان به ويژه آبزي مي تواند بدون ايجاد علايم باليني وجود داشته و آنها را به مخزن ويروس تبديل كند.
بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان، در زُمره بيماري هاي خطرناك پرندگان به شمار مي رود و ويروسي مشترك بين انسان و طيور است.
مبارزه با اين بيماري در سال هاي اخير بيانگر پيچيدگي اين ويروس بوده كه همواره زمينه دغدغه مسوولان و مردم را فراهم مي كند.
به گفته كارشناسان در شرايط كنوني كه فصل مهاجرت پرندگان محسوب مي شود و استان اصفهان به عنوان يكي از استان هاي ميزبان اين پرندگان براي زمستان گذراني است بايد از شكار پرندگان مهاجر خودداري و هرگونه تلفات غيرعادي در جمعيت طيور به نزديكترين اداره دامپزشكي اطلاع داده شود.
امسال با شيوع اين بيماري در واحدهاي صنعتي و سنتي مرغداري اصفهان متاسفانه شاهد تلفات يا معدوم سازي بي شماري از طيور در اين استان بوديم كه وضعيت جديدي را در منطقه به وجود آورد و نتيجه آن ضربه سنگين به صنعت توليد مرغ و تخم مرغ بود.
آنفلوانزاي پرندگان تاكنون در كشورهاي مختلف جهان و ايران خسارت زيادي را به توليدكنندگان طيور وارد كرده است.
تمام پرندگان به ويروس آنفلوانزا حساس هستند، اما مرغ، خروس، كبوتر، بوقلمون، شترمرغ، قرقاول، كبك، بلدرچين و پرندگان زينتي مانند طوطي، مينا، و سهره از بقيه حساس ترند.
با توجه به اهميت اقتصادي و بهداشتي بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان، اجراي اقدامات امنيت زيستي و قرنطينه اي به منظور پيشگيري از اين بيماري اجتناب ناپذير است.

** آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در اصفهان كنترل شد
مديركل دامپزشكي استان اصفهان روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا گفت: بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان با تمهيدات بهداشتي و مراقبتي اين اداره كل و همكاري فعالان بخش هاي خصوصي و دولتي از حدود 2 ماه گذشته تاكنون در مرغداري هاي صنعتي استان كنترل شد و جاي نگراني وجود ندارد.
شهرام موحدي افزود: بالا بردن سطح آگاهي شهروندان از بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان و نحوه انتقال آن از مهمترين راه هاي مقابله با اين بيماري و كاهش اثرات آن است.
وي اظهارداشت : گزارش نشدن ابتلا به اين بيماري و عدم مشاهده و شناسايي كانون آنفلوآنزا در اين مدت ، خبر خوبي است اما نبايد خطر و تهديد ورود دوباره ويروس ناديده گرفته شود و در برابر ورود احتمالي آن اهمال كرد.
به گفته وي ادامه كنترل اين بيماري در گرو مراقبت هاي ويژه بهداشتي از سوي صاحبان و كاركنان مرغداري ها و رعايت موارد بهداشتي در صنف پرنده فروشان است.

** واكسن طيور به ميزان كافي در استان موجود است
مديركل دامپزشكي استان اصفهان با بيان اين كه واكسيناسيون طيور نقش مهمي در پيشگيري از بروز اين بيماري دارد، تصريح كرد: كمبودي در زمينه تامين واكسن مورد نياز طيور در مورد آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان نداريم.
وي ادامه داد : همزمان با نظارت بر واحدهاي پرورش طيور تاكنون 2 ميليون و 700 هزار قطعه از اين طيور واكسينه شده اند.
وي با بيان اينكه كوچ پرندگان مهاجر مهمترين عامل اشاعه اي بيماري محسوب مي شود، گفت: ويژگي مهم اين بيماري سرعت بالاي انتشار آن در بين طيور صنعتي است كه باعث تلفات و خسارات جبران ناپذير مي‌ شود.
به گفته وي با وجود هواي سرد و كوچ پرندگان احتمال شيوع اين بيماري در ميان طيور افزايش مي يابد.
مديركل دامپزشكي اصفهان تصريح كرد : 30 كانون بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان از ابتداي تيرماه امسال در اين استان شناسايي و كنترل شده است.

** 15 ميليارد ريال غرامت به خسارت ديدگان آنفلونزاي فوق حاد پرندگان پرداخت شد
موحدي با بيان اينكه خسارت طيور معدوم شده را صندوق بيمه كشاورزي پرداخت مي كند، افزود: بابت غرامت تخم مرغ ها، خوراك طيور و كارتن ها و شانه هاي تخم مرغ معدوم شده مبلغ 15 ميليارد ريال به واحدهاي زيان ديده پرداخت شد.
وي اضافه كرد : در موج اول اين بيماري تعداد 30 واحد پرورش طيور در استان درگير شدند كه با اقدامات اداره كل دامپزشكي يك ميليون و 400 هزار قطعه طيور، 230 تن تخم مرغ، 110 تن خوراك طيور و مقدار زيادي كارتن و شانه تخم مرغ معدوم شد.
مديركل دامپزشكي اصفهان با بيان اينكه ويروس بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در فصول سرد سال فعالتر مي شود، گفت : هر گونه بي توجهي براي مقابله با آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان خسارات زيادي را به صنعت طيور وارد مي كند بنابراين بايد اقدامات بهداشتي، قرنطينه اي و امنيت زيستي در بالاترين حد انجام شود.
وي تاكيد كرد: ضد عفوني كردن و جلوگيري از تردد افراد غيرمسوول به مرغداري ها، در پيشگيري از بسياري از بيماري‌ ها و از جمله آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان مؤثر است.
مديركل دامپزشكي استان اصفهان بيان كرد : همه مواد غذايي مزرعه پرورش طيور بايد زير نظر دامپزشكي تهيه و هرگونه ورود و خروج مواد مرغداري اعم از نهاده ها، كود مرغي و تخم‌ مرغ بايد با گواهي سلامت و با مجوز دامپزشكي انجام شود.
وي با اشاره به اينكه پرورش دهندگان طيور موظف هستند هرگونه تلفات غيرعادي واحدهاي توليدي خود را در اسرع وقت به مراكز دامپزشكي اطلاع دهند، تصريح كرد: در غير اينصورت مورد پيگرد قانوني قرار خواهند گرفت.
به گفته وي كارگران واحدهاي پرورش طيور در صورت رعايت نكردن نكات بهداشتي در انتقال ويروس آنفلوآنزاي پرندگان تاثيرگذارند.
موحدي بيان كرد : اجساد طيور تلف شده بايد بلافاصله معدوم شوند و از قرار دادن آنها در اختيار حيوانات از جمله سگ، گربه و يا پرندگان خودداري كنند زيرا در صورتي كه اين حيوانات از طيور آلوده مصرف كنند، باعث انتقال اين ويرس خواهد شد.
انسان در ارتباط مستقيم با پرندگان بيمار يا لاشه ‌هاي پرندگان كشته شده مي تواند به اين بيماري مبتلا شود.
آنفلوانزاي پرندگان برغم اينكه شيوع آن به شدت شيوع آنفلونزاي انساني در بين انسان ها نيست و خيلي سخت از پرنده به انسان منتقل مي شود، اما در صورت انتقال درصد تلفات و كشندگي آن بالاست و به همين دليل، مجامع بين المللي روي كنترل اين بيماري خيلي تاكيد دارند.
در سال هاي اخير، براي كنترل اين ويروس خطرناك، توافق هايي ميان سه سازمان خوار و بار كشاورزي ملل متحد(FAO)، سازمان بهداشت جهاني(WHO) و سازمان بهداشت جهاني دام(OIE) منعقد شده ‌است.
استان اصفهان با 23 شهرستان و يك هزار و 831 روستا، داراي 2 هزار و 600 واحد مرغداري صنعتي، 17 كشتارگاه طيور و 33 كشتارگاه دام و بيش از 10 هزار مركز بسته بندي و فرآوردي فرآورده هاي خام دامي است.
استان اصفهان با 180 واحد پرورش مرغ تخمگذار با ظرفيت توليد 5.9 ميليون قطعه مرغ و 95 هزار تن تخم مرغ در سال، رتبه دوم توليد تخم مرغ در كشور را دارد .
7150/6026/