به گزارش ايرنا پرويز سالاري دوشنبه شب در نشست شوراي شهر شهرستان بندرعباس كه با حضور مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان برگزار شد اظهار داشت: زماني كه نگاه ها به شهري اقتصادي باشد افراد به فعاليت و كسب درآمد پرداخته و در جاي ديگر هزينه مي كنند اما شهر فرهنگي مي تواند اقتصادي هم باشد.
وي ادامه داد: از ميراث فرهنگي انتظار مي رود با ابزارهاي خود در اين راستا گام برداشته و نگاه فرهنگي به اين شهر را تبليغ و ترويج كند.
رييس شوراي شهر شهرستان بندرعباس اضافه كرد: همچنين انتظار مي رود اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در زمينه حريم شهر بندرعباس و زيباسازي و فضا سازي اين شهر ساحلي ورود كند تا اينجا يك شهر نمونه براي گردشگران باشد.
سالاري بيان كرد: اكنون شهر بندرعباس به عنوان يك شهر خوابگاهي استفاده مي شود و افرادي كه به كيش و قشم سفر مي كنند براي خواب از آن استفاده مي كنند.
وي اضافه كرد: همچنين اين اداره كل در زمينه حفظ حريم بناها و آثار تاريخي مي تواند از ظرفيت شوراي شهر و شوراي شهرستان استفاده كند و شوراهاي شهر و شهرستان در اين خصوص وظيفه دارند.
به گفته رييس شوراي شهرستان بندرعباس، در اطراف معبدهندوها نبايد اجازه ساخت و ساز بناهاي بلند مرتبه داده شود و شوراها آمادگي همكاري با ميراث فرهنگي را در اين زمنيه دارند.
سالاري خاطر نشان كرد: همچنين شوراها مي توانند از آموزش و پرورش بخواهند زبان محلي را به دانش آموزان تدريس كند و از اداره كل فني حرفه اي بخواهند هنرهاي دستي محلي را آموزش دهد.
وي بيان كرد: نهضت پياده رو سازي در بندرعباس آغاز شده كه اين پياده رو ها با ايجاد ايستگاه هاي عرضه محصول هاي فرهنگي بايد تبديل به محل تعامل هاي فرهنگي مردم شوند.
وي افزود: آموزش رانندگان وسايل نقليه عمومي هم نكته ديگري است كه برعهده شهرداري هاست و از شهرداري بندرعباس گفته شده اين كار را انجام دهد.
رييس شوراي شهر شهرستان بندرعباس بيان داشت: همچنين براي ترويج جاذبه هاي گردشگري و شناساندن هويت و فرهنگ منطقه بايد از ابزار شبكه هاي اجتماعي استفاده شود كه اگر از بكارگيري ابزار نوين غفلت كنيم محكوم به نابودي هستيم.
وي با اشاره به چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي اظهار داشت: زمان شاه امكانات وجود داشت ولي در اختيار و انحصار عده معدودي بود به گونه اي كه محله فقير نشين در كيش در مجاورت به روز ترين امكانات تفريحي بودند.
** آثار تاريخي هرمزگان از جاسك تا گاوبندي مستند نگاري شده است
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان هم در اين نشست اظهار داشت: شفافيت پهنه بندي و تفكيك قطعه هاي زمين و در دسترس بودن آنها براي سرمايه گذاران موضوع مهمي است كه بايد انجام شود.
رضا برومند بيان كرد: زماني كه اين شفافيت رخ دهد و اين تفكيك بر روي پايگاه هاي اينترنتي در دسترس عموم باشد سرمايه گذار متناسب با آن براي سرمايه گذاري برنامه ريزي و اقدام مي كند.
وي ادامه داد: راهبرد اين اداره كل مشخص شده و ابتدا در صدد نزديك كردن سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با يكديگر هستيم تا پشتيبان همديگر باشند.
وي اضافه كرد: آثار تاريخي هرمزگان از جاسك تا گاوبندي مستند نگاري شده و در حال برنامه ريزي براي كاربردي كردن آنها هستيم و براي مرمت عمارت كلاه فرنگي بندرعباس و تبديل آن به كتابخانه مذاهب با حوزه علميه به توافق رسيده ايم.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان اشاره كرد: كاروانسراها هم با تفاهم نامه اي كه با اداره كل اوقاف و امور خيريه كاربردي خواهند شد.
به گفته برومند، اين اتفاق در بستك رخ داده و كاروانسراها براي استفاده واگذار شده و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در حال شناسايي كاروانسراهاي شهرستان بندرعباس است و بركه هاي باران شهر بندرعباس تبديل به مركز فرهنگي خواهند شد.
وي خاطر نشان كرد: صنايع دستي نقطه قوت هرمزگان هستند كه بدست هنرمندان استان و با ابزار و وسايل بومي استان تهيه مي شوند واكنون به دنبال ايجاد بازاچه دايمي صنايع دستي در بندرعباس هستيم و قول هايي داده شده كه دغدغه هايي وجود دارد و هنوز به نتيجه قطعي نرسيده ايم.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان ابراز داشت: از فرمانداران خواسته شده زمين هايي براي ايجاد بازارچه صنايع دستي اختصاص دهند كه بازارچه سيريك در حال احداث است.
برومند گفت: 18 خانه صنايع دستي در روستاهاي هرمزگان داير شده و اميد مي رود تا 22 بهمن چهار خانه صنايع دستي ديگر در روستاهاي استان داير شود و در اين روز شاهد آغاز بكار آنها شد.
وي اشاره كرد: همچنين پاك آبي بندرعباس كه سال ها با مشكل هاي فراواني روبه رو شد در ماه هاي آينده مبلغ قابل توجه اي وام بانكي از صندوق توسعه ملي دريافت خواهد كرد تا به نتيجه برسد.
به گفته مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان، در ماه هاي روبه رو برنامه هايي نظير جشنواره ملي غذا در ميناب، همايش از خزر تا خليج فارس در بندرعباس و جشنواره فرهنگي هنري هرمزگان برگزار مي شود.
وي تاكيد كرد: همايش از خزر تا خليج فارس 10 تا 12 بهمن ماه با محورهاي بررسي راه هاي برون رفت از وضعيت ركود توأم با تورم مبتلا به صنعت سفر و گردشگري كشور، ايجاد انگيزه براي انجام سفرهاي داخلي توسط گردشگران داخلي، رفع موانع و تسهيل در انجام پيشرفت صنعت گردشگري برگزار خواهد شد كه هتل هرمز و بنادر و دريانوردي برپايي آنرا متقبل شده اند.
برومند يادآور شد: يك روز از اين همايش به گردشگري دريايي و معرفي ظرفيت هاي گردشگري هرمزگان اختصاص خواهد يافت.
وي اضافه كرد: جشنواره فرهنگي هنري هرمزگان من از 12 بهمن تا 12 اسفند برگزار مي شود كه هنرمندان آثار خود را در قالب هايي كه اعلام مي شود مانند فيلم موبايلي و عكس به دبيرخانه جشنواره ارسال مي كنند و آثار برتر خريداري مي شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان بيان داشت: براي نوروز برنامه هاي ويژه اي در نظر گرفته شده و نشست هاي خدمات سفر هر شنبه در حال برگزاري است.
برومند افزود: يكي از اولين موارد مورد توجه آماده كردن كمپ هاي اسكان مسافر در هرمزگان براي حضور مسافران و گردشگران است تا خدمات عمومي و ساير موارد مورد نياز به حاضران در آنها داده شود.
وي ادامه داد: احتمال دارد اسكان در يك بخش ساحل براي استفاده مسافران و گردشگران ممنوع شود كه اين هنوز نهايي نشده است.
وي بيان داشت: در 6 نقطه شهر بندرعباس باجه ها يا امكانات مورد نياز راهنماي گردشگر داير مي شود كه يكي از آنها در بندر شهيد حقاني داير مي شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان ابراز داشت: به اداره بنادر و دريانوردي هم پيشنهاد شده محلي در بندر شهيد حقاني بندرعباس براي برگزاري مراسم هاي فرهنگي اخصاص يابد.
وي اشاره كرد: معتقديم بندرعباس نبايد تنها محل گذر باشد و براي همين منظور در حال تلاش براي يكسان شدن نرخ بليت بندرعباس با قشم و كيش هستيم كه اين با توجه به رويكرد اين اداره كل براي گسترش گردشگري دريايي حايز اهميت است.
برومند گفت: همچنين به اداره بنادر و دريانوردي پيشنهاد شده بخشي از اسكله شهيد حقاني به گردشگري اختصاص يابد تا بخشي از مشكل هايي كه در اين حوزه وجود دارد برطرف شود يا كاهش يابد.
وي افزود: با اين كار گردشگران در قسمتي كه برايشان در نظر گرفته شده بر چهار شناور گردشگري در حال آماده شدن براي اين منظور سوار خواهند شد.
وي يادآور شد: گردشگري مذهبي را هم كه يكي از ظرفيت هاي مهم استان است مد نظر داريم و اطلس گردشگري مذهبي استان هم تهيه خواهد شد.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان گفت: سال آينده با توجه به برنامه ريزي هاي انجام شده سال متفاوتي براي هرمزگان خواهد شد.
3219 / 6048
رييس شوراي شهر شهرستان بندرعباس:
نگاه صرف اقتصادي به بندرعباس بايد زدوده شود
۲ بهمن ۱۳۹۷، ۷:۵۶
کد خبر:
83179419
بندرعباس - ايرنا - رييس شوراي شهر شهرستان بندرعباس گفت: اكنون نگاه ها به شهر بندرعباس اقتصادي است كه بايد زدوده شود و نگاه فرهنگي غالب شود.