علی اصغر هدایتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این در حالی است كه میزان منابع استان در پایان سال گذشته 45 هزار و 586 میلیارد ریال بود.
وی افزود: در این میان تركیب منابع گران قیمت شامل وامهای كوتاه و بلندمدت به ارزان قیمت از قبیل سپرده های قرض الحسنه جاری و پس انداز در این استان 76 به 24 است كه نشان می دهد خراسان شمالی استانی است كه هزینه بالایی برای نظام بانكی دارد.
هدایتی گفت: معمولا بین 45 تا 50 درصد هزینه های نظام بانكی را پرداخت سود سپرده های سپرده گذاران تشكیل می دهد كه باید هر ماه به حساب آنها واریز شود.
وی با اشاره به بیشتر بودن سهم منابع بانك های خصوصی نسبت به سال گذشته، اظهار داشت: بانك هایی كه مصوبه شورای پول و اعتبار را درست انجام دادند به علت پرداخت سود روزشمار 10 درصد و بلندمدت 15 درصد سهم منابع را از دست دادند.
وی افزود: در این میان بانك های خصوصی به علت پرداخت سودهای بالاتر منابع را جذب و سهم بیشتری را در این رابطه به نسبت سال گذشته داشتند.
رئیس كمیسیون هماهنگی بانك های خراسان شمالی سهم مصارف بانك ها در مجموع سال گذشته را 52 هزار و 223 میلیارد ریال ذكر كرد و اظهار داشت: این رقم با افزایش 13.2 درصدی به 59 هزار و 113 میلیارد ریال رسیده است.
وی افزود: بیشترین سهم مصارف بانكی به دلیل تخصصی بودن مربوط به بانك مسكن با 27.4 درصد، بانك كشاورزی با 17.1 درصد و بانك ملی با 14.8 درصد بانك ها است.
هدایتی با بیان اینكه نسبت منابع به مصارف بر اساس نرم دستورالعمل بانك ها باید حداكثر 80 درصد باشد، گفت: این میزان در پایان 9 ماهه سال جاری علی رغم افزایش منابع سیستم بانكی به عدد 111.2 درصد رسیده كه باز هم همانند سال گذشته شامل 34 درصد جریمه شده است.
كمیسیون هماهنگی بانك های دولتی خراسان شمالی شامل 13بانك و كمیسیون بانك های خصوصی شامل 21 بانك است.
ط/ 6042
بجنورد- ایرنا- رئیس كمیسیون هماهنگی بانك های خراسان شمالی گفت: میزان منابع بانكی استان در پایان 9 ماه امسال 53 هزار و 144 میلیارد ریال بود كه نسبت به سال گذشته 16.58 درصد رشد دارد.