به گزارش سه شنبه تارنمای وزارت نیرو، بر اساس گزارش انجمن انرژی برقابی میزان تولید نیروگاههای برقابی جهان به حدود چهار میلیون مگاوات ساعت رسیده كه جلو انتشار چهار میلیارد تن گازهای گلخانهای را گرفته است.
26.5 درصد از مجموع انرژی تولیدی جهان از منابع تجدیدپذیر تامین میشود كه 16.4 درصد آن به نیروگاههای برقابی، 5.6 درصد نیروگاههای بادی، 2.2 درصد نیرگاههای زیست توده، 1.9 درصد نیروگاههای خورشیدی و 0.4 درصد به دیگر نیروگاههای تجدیدپذیر مربوط می شود.
در ایران سهم نیروگاههای برقآبی از مجموع ظرفیت نیروگاهی نصب شده به حدود 15 درصد رسیده است.
طبق آخرین گزارش انجمن جهانی انرژی برق آبی در سال 2018، چین بیشترین ظرفیت نیروگاههای برقابی جهان با بیش از 431 هزار مگاوات را به خود اختصاص داده است.
پس از این كشور، آمریكا با 103 هزار مگاوات، برزیل با 100هزار مگاوات و كانادا با 81 هزار مگاوات در رده های بعدی قرار دارند.
به گزارش ایرنا، وزارت نیرو چندی پیش اعلام كرده بود: ظرفیت نصب شده نیروگاههای كشور به حدود ۸۰ هزار و ۵۳ مگاوات رسیده است كه واحدهای گازی با ۲۵ هزار و ۳۵۵ مگاوات، بیشترین ظرفیت را به خود اختصاص دادهاند.
مدیر مركز مدیریت نیروگاه های برق آبی كشور اواخر دی ماه با توجه به بارش های پاییزی، پیش بینی كرده بود انرژی تولید شده تا پایان سال به ۱۰ هزار و ۵۰۰ گیگاوات ساعت برسد.
به گفته «فربد استیری» میزان انرژی تولید شده نیروگاه های برق آبی كشور از ابتدای امسال هشت هزار و ۷۵۱ گیگاوات ساعت بود كه نسبت به پارسال ۳۷ درصد كاهش نشان می دهد.
ظرفیت اسمی نیروگاه های برق آبی كشور ۱۲ هزار و ۲۰ مگاوات است.
اقتصام*6984*1961*
تهران- ایرنا- تازه ترین گزارش انجمن جهانی انرژی برقابی حاكی است: ایران با بهرهبرداری از 12هزار مگاوات توان نیروگاه برقابی رتبه نوزدهم جهان، ششم آسیا و دوم منطقه غرب آسیا را دارد.