۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۵۹
کد خبر: 83180965
T T
۰ نفر
یك میلیون و 300 هزار نفر در كشور صرع دارند

تهران- ایرنا- استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: صرع شایعترین بیماری مغزی بین كودكان است. یك میلیون و 300 هزار نفر در كشور به صرع مبتلا هستند و با احتساب خانواده های آنها حدود سه میلیون نفر درگیر مشكلات این بیماری هستند

به گزارس خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، كوروش قره گزلو روز چهارشنبه در پانزدهمین همایش بین المللی صرع در كنابخانه ملی ایران افزود: تشخیص دقیق و درست، از مشكلات اصلی صرع در كشور است و اگر این بیماری به موقع و درست تشخیص نیابد فرد مبتلا دچار ضربات مغزی شدید و صدمات جبران ناپذیر می شود.
وی اظهار داشت: 90درصد بیماران مبتلا به صرع به مصرف دارو نیاز دارند و سه چهارم آنها با دارو به زندگی طبیعی خود ادامه می دهند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صرع ایران اضافه كرد: 300هزاز نفر از مجموع یك میلیون و 300 هزار بیمار مبتلا به صرع به دلیل مقاوم بودن به دارو درگیری های اجتماعی دارند.
به گفته قره گزلو، مهمترین معضل بیماران مبتلا به صرع دارو و درمان است، تحریم ها و شرایط نابسامان اقتصادی باعث شده بیماران از داروهای مشابه خارجی استفاده كنند كه از كنترل خارج می شود.
وی افزود: استرس، كم خوابی به ویژه در فصل امتحانات می تواند خطر ابتلا به صرع را افزایش دهد.
این پزشك، به افراد به ویژه بیماران مبتلا به صرع توصیه كرد استرس را از خود دور و رژیم غذایی خود را اصلاح كنند.

* تصادفی ها و جانبازان بیشترین افراد مبتلا به صرع
حسین پاكدامن، رئیس انجمن علوم اعصاب ایران نیز در این همایش گفت: تصادفات رانندگی و مجروحان جنگ در كشور بیشترین افراد مبتلا به صرع هیتند.
وی افزود: 70میلیون نفر در دنیا صرع دارند و ابتلای یك میلیون و 300هزار بیمار مصروع در ایران بالاتر از آمار كشورهای در حال توسعه و پیشرفته است و البته30درصد مبتلایان به صرع مقاوم به دارو هستند.
پاكدامن تصریح كرد: باید این افراد كنترل شوند. افسردگی، اضطراب و ضربه های فیزیكی و روحی می تواند به صرع منجر شود.

* صرع شایعترین بیماری مغزی كودكان است
پرویز بهرامی، مدیر گروه صرع بیمارستان خاتم الانبیا روز چهارشنبه در همایش بین المللی صرع كه دو كتابخانه ملی برگزار شد گفت: صرع شایعترین بیماری روانی كودكان است و در بین جوانان نیز سوء مصرف دارو و مواد مخدر موجب تشنج و بروز این بیماری می شود. سوء مصرف دارو به ویژه مواد مخدر صنعتی، ترامادول و تركیبات آمفتامین خطر ابتلا به صرع را در جوانان ایرانی افزایش می دهد.
وی افزود: صرع یك اختلال كاركرد سلولهای مغزی است و اگر گروهی از سلولهای مغزی فعالیت غیرطبیعی داشته باشند، مغز گرفتار می شود.
وی اظهار داشت: سوء مصرف دارو در جوانان باعث می شود اختلالات خواب، تشنج و تحریك پذیری به وجود آید به همین دلیل باید جوانان از مصرف داروهای مخدر، روانگردان و غیره خودداری كنند.
این متخصص مغز و اعصای با بیان اینكه صرع شایعترین بیماری مغزی در كودكان است، ادامه داد: تب و تشنج در سنین زیر 5سال از مهمترین علایم صرع در كودكان است كه باید سریعا تحت درمان قرار گیرند.
به گفته ابراهیمی، 50 درصد درمان بیماری صرع به عهده بیمار است و علاوه بر مصرف دارو باید فرد مبتلا، خواب منظم نیز داشته باشد.

* 20درصد بیماران صرع، بیماری واقعی ندارند
مرجان اسداللهی، دبیر علمی پانزدهمین همایش بین المللی صرع گفت: 20درصد بیماران مبتلا به صرع، صرع واقعی ندارند. تعداد زیادی از افراد مبتلا به صرع به صورت واقعی دچار این بیماری نیستند و بیماری شان منشاء روانی دارد.
وی اظهار داشت: یك سوم بیماران مبتلا به صرع مقاوم به دارو هستند كه با انجام روش های تشخیصی و درمانی محل تشنج آنها مشخص شده و در صورت نیاز درمان های جراحی به انها پیشنهاد می شود.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح كرد: در حال حاضر هزینه درمانی بیماران مبتلا به صرع بسیار بالاست و لازم است پوشش بیمه ای در این زمینه صورت گیرد. باید بتوانیم بسترهای لازم برای پژوهش و درمان بیماران صرع در كشچر فراهم كنیم.
وی تصریح كرد: باید بتوانیم با ایجاد فضایی مناسب و با استفاده از مشاركت فعال و اظهار نظر همه پژوهشگران مرزهای علم پزشكی در درمان صرع گشوده سود و یك زندگی جدید را به این بیماران هدیه دهیم.
پانزدهمین همایش بین المللی صرع با حضور اساتید داخلی و خارجی با هدف ارایه روشهای موسرتر در زمینه كنترل و درمان صرع تا 5بهمن در كتابخانه ملی برگزار است.
اجتمام * 9022 * 3063
۰ نفر