۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۱۱
کد خبر: 83182181
T T
۰ نفر
برنامه عملیاتی میان مدت شهرداری مشهد رونمایی شد

مشهد- ایرنا- برنامه عملیاتی میان مدت شهرداری مشهد برای سالهای 1397 تا 1400 روز پنجشنبه طی مراسمی با حضور مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد رونمایی شد.

مدیركل دفتر برنامه و بودجه و ارزیابی عملكرد معاونت برنامه ریزی شهرداری مشهد در این مراسم گفت: تدوین برنامه عملیاتی شهرداری از پارسال به درخواست شورای پنجم شهر مشهد آغاز شد و چهارمین برنامه میان مدت شهردای مشهد تدوین و به مرحل رونمایی رسید.
جمال بارانی افزود: برای تدوین این برنامه 30 مسئله اساسی به عنوان مشكلات جدی شهر مشهد در دستور قرار گرفت و چالشهای برنامه های پیشین نظیر 'نظام فرایندهای خدمات و تولیدات شهرداری، اتصال با اسناد بالادستی و طرح جامع و هماهنگی برنامه با بودجه' در تدوین برنامه جدید مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: هم اینك بخش اعظم شهرداریهای كشور هنوز برنامه های میان مدت نخست و دوم خود را تجربه می كنند و در این میان شهرداری مشهد در افق برنامه ریزی در سطح كشوری از رتبه متوسط به بالا برخوردار است.
مدیركل دفتر برنامه و بودجه و ارزیابی عملكرد معاونت برنامه ریزی شهرداری مشهد گفت: این برنامه عملیاتی با نگاه به دو سند مهم شامل سند چشم انداز توسعه در افق 1404 و طرح جامع شهر مشهد تدوین و اعتبار پیش بینی شده برای اجرای آن طی چهار سال 357 هزار میلیارد ریال است.
برنامه عملیاتی میان مدت 1397 - 1400 شهرداری مشهد حاوی شش مضمون اصلی، 31 هدف كلان، 41 راهبرد و شش حوزه ماموریتی و 44 عملیات است. 'حمل و نقل عمومی، شهر متعادل و ایمن، شهر پاك، شهر هوشمند، شهر امید و شهر رقابتی پذیر' از مضامین اصلی برنامه عملیاتی میان مدت شهرداری مشهد هستند.


* برنامه عملیاتی مهمترین سند همسوسازی
شهردار مشهد نیز در این مراسم برنامه عملیاتی میان مدت را مهمترین سند برای همسوكردن ذینفعان توصیف و بیان كرد: در مدیریت شهری مشهد به دنبال نظام سازی هستیم و نظام سازی در قالب مشخص و گفتمانی صورت می گیرد.
محمد رضا كلایی افزود: برای نظام سازی باید الگوهای عرفی و فرهنگی شده رفتار را تغییر داد. وظیفه مدیریت شهری همسوسازی ذینفعان برای تحقق اهداف واحد است لذا در این برنامه با شفاف سازی، زمینه جلب اعتماد ذینفعان كه عموما مردم هستند فراهم شده است.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم كه متولی توسعه كلانشهر مشهد باشیم لذا دولت بخشی از وظایفش را برای توسعه اقتصادی به مدیریت شهری مشهد واگذار كند. پروژه های جدید برای توسعه این كلانشهر مبتنی بر همین برنامه شكل خواهند گرفت و هرچه در توان داریم برای توسعه مشهد بكار می بندیم.
معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: برنامه های عملیاتی باید خاصیت اجرایی داشته باشد. تدوین و تصویب برنامه عملیاتی میان مدت شهرداری مشهد حدود یك سال به طول انجامید و این برنامه قابلیت به روز شدن دارد.
شهریار آل شیخ افزود: نیمی از كلانشهرهای كشور برنامه عملیاتی ندارند. در برنامه های راهبردی ایجاد همسویی در سازمان از شاخصهای مهم است كه در برنامه عملیاتی شهرداری مشهد لحاظ شده است.
كلانشهر سه میلیون و 500 هزار نفر جمعیت دارد. دومین كلانشهر بزرگ ایران با احتساب نواحی منفصل توس و قرقی 328 كیلومترمربع مساحت دارد. شهرداری مشهد دارای 13 منطقه و 44 ناحیه شهرداری و افزون بر 10 هزار كارمند دارد. شهرداری مشهد علاوه بر مدیریت و نظارت عالی بر شهرداران مناطق 13 گانه این شهر، هشت معاونت شامل حمل و نقل و ترافیك، خدمات شهری، فرهنگی و اجتماعی، فنی و عمرانی، شهرسازی و معماری، برنامه ریزی و توسعه، مالی و اداری، معاونت اقتصادی به اضافه تشكیلات مشاور و رییس حوزه شهردار را به عنوان زیرمجموعه خود دارد. سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد زیرمجموعه معاونت برنامه ریزی و توسعه شهرداری این شهر است. معاونت حمل و نقل و ترافیك شهرداری مشهد نیز حوزه های 'گروه نظارت بر حمل و نقل، شركت بهره برداری قطار شهری، شركت قطار شهری، سازمان حمل و نقل و بار درون شهری، سازمان حمل و نقل و ترافیك و سازمان اتوبوسرانی' این شهر را مدیریت می كند. معاونت امور اقتصادی شهرداری مشهد هم ناظر بر عملكرد و مسوول مدیریت حوزه 'سازمان زمین و مسكن، مدیریت سرمایه گذاری و مشاركتها، مدیریت بازاریابی و بهره برداری، مدیریت اداری مالی و پشتیبانی و مدیریت املاك' در چارچوب چارت سازمانی شهرداری مشهد است.
7505/1858