۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۲۸
کد خبر: 83182287
T T
۰ نفر
اظهارنظرهاي غيركارشناسانه مسئولان فدراسيون تيراندازي

تهران- ايرنا- كمپ تمريني هانوفر آلمان مكاني شناخته شده براي تيراندازان حرفه اي جهان است اما براي تيراندازان ايراني چيزي فراتر از يك كمپ و در حقيقت جايي براي تامين فشنگ هاي استاندارد با سريال هاي مورد نياز و به روز كردن سلاح هاي شان است تا شانس كسب مدال را براي آنان افزايش دهد.

به گزارش ايرنا، در حالي كه كمتر از 40 روز ديگر تيم ملي تيراندازي ايران متشكل از زنان و مردان رشته تفنگ و تپانچه بايد راهي نخستين كارزار جام جهاني در هند شوند و در دومين دوره رقابت هاي توزيع سهميه دوشادوش برترين تيراندازان جهان به رقابت بايستند اما مسئولان فدراسيون همچنان درگير مذاكره با مسئولان كمپ تمريني در هانوفر هستند و معتقدند كه جاي نگراني براي آماده سازي تيم ملي نيست.
در ماه هاي اخير مسئولان فدراسيون تيراندازي در گفت و گو با خبرگزاري هاي مختلف اظهارنظرهاي عجيب و غريب و تقريبا غيركارشناسانه اي داشته اند. به عنوان نمونه يك بار مدعي شدند با توجه به كمي اعتبار و نوسان دلار بايد حضور در برخي رقابت هاي جام جهاني و كسب سهميه المپيك را قرباني تامين فشنگ هاي خوب و استاندارد كنند تا تيراندازان با آمادگي بيشتر در ديگر مراحل جام جهاني شركت كنند.
اين در حالي است كه ايران براي كسب سهميه بازي هاي المپيك 2020 توكيو بايد در چهار مرحله جام جهاني از دهلي نو تا ريو و رقابت هاي قهرماني آسيا به ميزباني قطر شركت كند و به سادگي از آنها نگذرد زيرا حضور در هر يك از اين رقابت ها 20 تا 25 درصد شانس كسب سهميه المپيك محسوب مي شود.
در حالي كه مسئولان فدراسيون تيراندازي مدعي فعاليت و تلاشي بيش از 2 ماه براي اعزام 18 تيرانداز رشته تفنگ و تپانچه به كمپ هانوفر هستند، هر بار بهانه اي همچون تعطيلات سال نو، نامهرباني مسئولان كشورهاي ذيربط اروپايي به دليل تحريم ها و شلوغي كمپ را بهانه مي كنند. اما شنيده ها از گوشه و كنار حكايت از آن دارد كه هنوز ملي پوشان براي اخذ رواديد به سفارت آلمان مراجعه نكرده اند كه در صورت كسب مجوز امكان حضور در اين كمپ تمريني را داشته باشند.
سال هاي سال تيم هاي ملي تفنگ و تپانچه ايران پيش از حضور در رويدادهاي مهمي همچون قهرماني جهان يا بازي هاي آسيايي و المپيك با هماهنگي و رايزني هاي دوستانه «لازلو سوچك» سرمربي مجارستاني سابق ايران با مسئولان كمپ تيراندازي در هانوفر راهي اين شهر مي شدند و اين اردوي برون مرزي و تداركاتي شايد بيش از 15 روز به درازا مي كشيد و ملي پوشان ضمن داشتن يك فرصت طلايي براي تمرين با فشنگ و آماده شدن در حدي قابل قبول، در حاشيه اردو در تورنمنت هاي بين المللي نيز شركت مي كردند.
رضا ملك محمدي كه اين روزها يك تنه بار پاسخگويي به رسانه ها را به دوش مي كشد، چند روز پيش در گفت و گو با ايرنا به طور مستقيم صحبتي در خصوص لغو اردوي هانوفر نكرد اما به طور تلويحي گفت كه با وجود كاهش تعداد تيراندازان اعزامي، تغيير زمان پيشنهادي براي حضور در كمپ و اعلام بي نيازي از امكانات خوابگاهي ساير مسائل جانبي، هنوز مسئولان كمپ هانوفر براي اعزام ملي پوشان به آلمان پاسخي به اين فدراسيون نداده اند.
با وجود همه دلايل اعزام تيم به آلمان، وي مدعي است كه اگر تيم نتواند به هانوفر اعزام شود، مشكل خاصي در آماده سازي ملي پوشان ايجاد نمي شود زيرا تيراندازان مي توانند براي انجام تمرينات در شرايط بهتر و داشتن فشنگ كافي چند روز زودتر به هند بروند. البته به گفته ملك محمدي، زمان اين اردو بيش از چهار روز نيست زيرا اين امكان وجود دارد كه تيراندازان در صورت طولاني شدن اردو خسته شوند.
اين گفته دبير فدراسيون در حالي است كه تيراندازان صاحب نام جهاني تمرينات مستمري داشته و روزانه حداقل بين 200 تا 300 فشنگ در تمرينات خود استفاده مي كنند.
از ديگر اظهارات عجيب مسئولان فدراسيون تيراندازي، ادعا در خصوص تحريم هاست كه موجب شده است كشورهاي اروپايي از جمله آلمان همكاري خوبي با فدراسيون نداشته باشند. در حالي چنين ادعايي مطرح مي شود كه ايران در تمام سال هاي حضور لازلو مجارستاني در كنار تيم ملي، تحريم بوده و اين مشكل جديدي براي ورزش ايران محسوب نمي شود.

* كمپ تمريني هند به جاي هانوفر
تيم ملي تيراندازي ايران در رشته هاي تفنگ و تپانچه قرار است 15 اسفند ماه در نخستين مرحله جام جهاني به ميزباني دهلي نو شركت كند و با توجه به اينكه تيراندازان كشورمان در هيچ اردوي برون مرزي حضور نداشته و فشنگ مناسب و كافي براي تمرين ندارند، هند براي آنان يك اردوي تمريني بيش نيست.
در صورتي كه تيراندازان ايران نتوانند طي چند روز آينده به هانوفر و كمپ تمرين اين شهر اعزام شوند قطعا همان طور كه هيچ سهمي از نخستين مرحله توزيع سهميه المپيك در رقابت هاي قهرماني جهاني كره جنوبي به دست نياوردند، با وجود ركوردشكني هاي نجمه خدمتي و الهه احمدي در روزهاي اخير، شانس بسيار اندكي براي كسب سهميه در هند خواهيم داشت.

* حضور در تورنمنت هاي بين المللي شانس كسب سهميه
شايد در روزهاي باقي مانده تا نخستين دوره جام جهاني در هند، فرصتي براي تامين فشنگ و حضور در اردوها يا كمپ هاي تمريني برون مرزي وجود نداشته باشد اما در صورتي كه فدراسيون برنامه ريزي دقيقي انجام داده و هزينه هاي لازم را تامين كند، تيراندازان با حضور در تورنمنت هاي بين المللي به آمادگي لازم رسيده و اين شانس را خواهند داشت كه در سه مرحله ديگر جام جهاني در چين، آلمان و برزيل و قهرماني آسيا در قطر سهميه المپيك بگيرند.
كشورهاي اروپايي همه ساله به ويژه در سال پيش از مسابقات المپيك تورنمنت بين المللي زيادي برگزار مي كنند كه شركت در هر يك از آنان فرصت خوبي براي آماده سازي ملي پوشان خواهد بود و كشورهايي مانند هند يا ژاپن كه تلاش براي كسب سهميه المپيك تيراندازي را آغاز كرده اند، توجه ويژه اي به اين رقابت ها دارند.
همچنين با توجه به اينكه كمپ هانوفر فرصتي ممتاز براي آماده سازي تيراندازان جهاني است، مسئولان فدراسيون تيراندازي ايران بايد با لابي ها و رايزني هاي قدرتمند شرايط براي حضور طولاني مدت و چندباره تيراندازان در اين كمپ را فراهم كنند تا اعزام ملي پوشان به اين كمپ مثل قبل از بازي هاي آسيايي جاكارتا و هند لغو نشود.
از سوي ديگر مسئولان فدراسيون بايد در كنار توجه تيراندازان همه رشته ها به اين مساله توجه داشته باشند كه بيشترين افتخار تيراندازي ايران مربوط به رشته تفنگ بوده و اين رشته نيازمند حمايت جدي تر است تا شايد اين بار و در توكيو ايران بتواند نخستين مدال المپيك را دشت كند.
با آنكه مهدي هاشمي رئيس اسبق اين فدراسيون پيش ترها قول داده بود ايران پس از كسب سه و پنج سهميه در المپيك هاي لندن و ريو، در المپيك 2020 توكيو مي تواند هشت سهميه كسب كرده و مدال آوري كند، اما به نظر مي رسد كه مسئولان فعلي فدراسيون حاضر به پيش بيني حتي در خصوص كسب سهميه المپيك نيستند.
ورزشي **1828**9129*1834