۴ بهمن ۱۳۹۷، ۲۰:۳۵
کد خبر: 83182814
T T
۰ نفر
اولين جايزه گمانه‌زن فارسي، برگزيدگان خود را معرفي كرد

تهران- ايران- اولين جايزه كتاب گمانه‌زن فارسي (نوفه) با معرفي برگزيدگان به كار خود پايان داد.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، عصر امروز برندگان نهايي جايزه نوفه در سه بخش معرفي شدند.
در بخش فصل اول كه به بخشي از آثار منتشر نشده اختصاص داده مي‌شود، جايزه نهايي به محمد سوري براي «سمساره» تعلق گرفت و النا رهبري براي «هيولايش»، محمد فائزي فرد براي «نابود شدن مردي كه از خواب بيدار شده است»، مهراد ارشادي نيا براي «ساعت‌گرد»، عليرضا برازنده براي كتاب «درياچه»، نيز تقدير شدند.
در بخش كودك و نوجوان، هيات داوران اين جايزه، هيچ اثري را شايسته جايزه برگزيده سال ندانست و تنها از كتاب «خرسي كه چپق مي‌كشيد» اثر سيد جواد جمالي از نشر هوپا تقدير كرد.
در بخش اصلي جايزه، كتاب «ما و را: سلسله جنايات بين كهكشاني» نوشته محمدرضا ايدرم از نشر پيدايش، كتاب برگزيده شد.
از چهار اثر ديگر كه به بخش نهايي راه يافته بودند نيز تقدير شد. اين آثار به رامبد خانلري با «سورمه‌سرا» از نشر بان و ضحي كاظمي با «كاج زدگي» از نشر چشمه، لاله زارع با «بي‌تابوت» از نشر هيلا، بهزاد قديمي با «خدمات دستگاه هيولاساز دمشقي» از نشر پيدايش تعلق داشتند.
ادبيات گمانه‌زن برگرداني از عبارت Speculative Fiction است، اين عنوان توصيف كننده تمام سبك‌ها و زيرسبك‌هايي است كه دنيايي متفاوت با دنياي واقعي را تصوير مي‌كنند (ژانرهاي فانتزي، كارآگاهي، علمي‌تخيلي و وحشت، زير چتر اين عبارت قرار مي‌گيرند).
رابرت هاين‌لاين نويسنده مشهور علمي‌تخيلي، اين عبارت را در سال 1941 خلق كرده است و امروزه اين واژه را براي توصيف داستان‌هايي استفاده مي‌كنند كه به واقعيت عيني و اصول متعارف داستان رئال پايبند نيستند و تخيل را هسته مركزي خود قرار مي‌دهند. داستان‌هايي كه به طور معمول به اسم «ادبيات ژانري» شناخته مي‌شوند و پيش از اين كمتر مورد توجه جوايز ادبي فارسي قرار مي‌گرفتند.
جايزه ادبي نوفه با همكاري نشر پيدايش و مجله سپيد، امسال براي نخستين دوره در ژانرهايي متفاوت از وحشت گرفته تا فانتزي، علمي‌تخيلي و جنايي برگزار شد.
فراهنگ*9211*1834
۰ نفر