به گزارش ایرنا 'سی سی تی وی' روز جمعه گزارش كرد چین رزمایش واحدهای موشكی و پرتاب ها و آزمایش های موشكی موسوم به دونگ فانگ 41 را در حضور شماری از ناظران داخلی و خارجی انجام داده است.
تلویزیون چین می افزاید كه چین این عملیات موشكی پیشرفته علیه اهداف دشمن را با موشك های بالستیك قاره پیمای دونگ فانگ و در یك مركز زیر زمینی انجام داده است.
شماری از ناظران بر این باورند كه این تمرینات تهاجمی علیه دشمن فرضی یكی از تازه ترین برنامه های بازدارنده چین علیه آمریكا و هشداری آشكار علیه این كشور است.
تلویزیون مركزی چین در یكی از برنامه های این هفته خود برگزاری این تمرینات و آزمایش های موشكی را مورد تایید قرار داد اما زمان و مكان دقیق آن را اعلام نكرده است.
'سونگ جونگ پینگ' كارشناس مسایل نظامی چین و از نظامیان سابق واحد توپخانه این كشور می گوید: انجام تمرینات با دونگ فانگ 41 كه پیشرفته ترین موشك بالستیك قاره پیمای چین محسوب می شود، پیامی آشكار از سوی چین برای بهره گیری از قابلیت های بازدارنده هسته ای موشكی است.
این موشك چینی با قابلیت های بالایی كه دارد از سوخت جامد استفاده می كند و می تواند اهداف خود را در فاصله ای بین 12 تا 15 هزار كیلومتر هدف قرار دهد.
این بخشی از برنامه های ثانوی نظامی چین محسوب می شود مبنی بر اینكه چین می تواند با استفاده از این موشك ها عاملان حمله هسته ای را مورد حمله متقابل اتمی قرار دهد.
سونگ گفت كه چین با این رزمایش تایید كرد كه كماكان در حال ساخت و توسعه موشك های پیشرفته است و از هیچ تلاشی برای ساخت موشك های پیشرفته از جمله راكت های مافوق صوت دریغ نخواهد كرد و آن را برای بالا برندن توان بازدارندگی اش ضروری می داند.
'آدام نی' از كارشناسان و استادان چینی دانشگاه ماكوآر در سیدنی می گوید چین دارد به آمریكا هشدار می دهد كه توان بازدارندگی اتمی اش را قویتر كرده است و اگر قرار باشد مورد حمله هسته ای قرار گیرد به آن واكنش متقابل نشان خواهد داد.
گفته می شود كه چین در زرادخانه خود حدود 75 تا 100 فروند از موشك های بالستیك قاره پیما از مدل های دونگ فانگ 41 و 31 و 31 آ و دونگ فانگ 5 بی دارد.
در این میان، برد موشك دونگ فانگ 31 آ چین به 11 هزار كیلومتر می رسد كه با این حساب چین با این موشك می تواند بیشتر نقاط آمریكا را در تیررس خود داشته باشد.
آساق**231**1904**
پكن- ایرنا- تلویزیون مركزی چین گزارش كرد كه واحدهای راكت انداز این كشور آزمایش های موشكی علیه شماری از اهداف فرضی دشمن انجام داده اند.