۶ بهمن ۱۳۹۷، ۷:۳۹
کد خبر: 83183566
T T
۰ نفر

سنگنوردان خراسان رضوي و انتظار 10 ساله

۶ بهمن ۱۳۹۷، ۷:۳۹
کد خبر: 83183566
سنگنوردان خراسان رضوي و انتظار 10 ساله

مشهد- ايرنا- گرچه ديواره سنگي از جمله نيازهاي پايه سنگنوردان است اما ورزشكاران اين رشته در خراسان رضوي دست كم 10 سال است چشم انتظار بهره برداري از سالن اختصاصي 15 خرداد و يك ديواره سنگي استاندارد در مشهد هستند.

كسب چهار مدال رنگارنگ بخش سرعت سنگنوردي بزرگسالان، نوجوانان و جوانان در مسابقات كشوري كه شهريور ماه در قزوين برگزار شد و كسب 6 مدال در مسابقات بخش سرطناب و بولدرينگ در مسابقات كشوري در مازندران و نايب قهرماني پوريا كريم پور در مسابقات آبان ماه نوجوانان آسيا در چين و قهرماني تيم استعدادهاي برتر استان در مسابقات كشوري از جمله مقامهاي سنگ نوردان خراسان رضوي در ماههاي اخير است.
همه اين افتخارات در حالي به دست آمده است كه مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام يك ديواره سنگي رشته سرعت يا ديواره هاي سنگي ديگر اين رشته براي هيات كوه نوردي و صعودهاي ورزشي استان در اختيار ندارد و سنگ نوردان براي تمرين از سالن هاي غير استاندارد موجود استفاده مي كنند يا براي تمرين بايد به شهرستان نيشابور در 128 كيلومتري مشهد سفر كنند.

* مشهد ديواره سنگي سرعت ندارد
رئيس هيات كوهنوردي و صعودهاي ورزشي خراسان رضوي به خبرنگار ايرنا گفت: در مشهد با وجود علاقه مندان بسيار به رشته سنگ نوردي، ديواره استاندارد و متعلق به اين هيات وجود ندارد.
احمد زحمتكش افزود: تعدادي سالن ورزشي چند منظوره متعلق به سازمانهاي دولتي در مشهد وجود دارد كه در بخشي از آن ديواره سنگي هم نصب شده است كه در اختيار بخش خصوصي قرار داده شده و مناسب برگزاري مسابقاتي همچون رشته سرعت سنگ نوردي نيست.
وي با بيان اينكه تنها يك ديواره سنگ نوردي متعلق به هيات نيشابور وجود دارد اظهار داشت: سنگ نوردان گاهي مجبور هستند براي تمرين رشته هاي سرعت، سر طناب و بولدرينگ به اين شهر سفر كنند.
وي گفت: سالن 15 خرداد در بولوار هفت تير مشهد كه اختصاصي اين هيات است بيش از 10 سال است كه در حال ساخت مي باشد و تازه به مراحل پاياني خود رسيده است.
زحمتكش افزود: بيشترين پيشرفت اين طرح نيز در يكسال اخير بوده به طوري كه اين سالن تا پارسال حدود 50 درصد پيشرفت فيزيكي داشت.
وي با بيان اينكه توان مالي هيات براي حمايت از سنگ نوردان زياد نيست اظهار داشت: تلاش كرده ايم بتوانيم دست كم هزينه رفت و آمد ورزشكاران مدال آور در مسابقات كشوري را پرداخت كنيم.

* تجهيزات گران ورزش سنگ نوردي
دبير هيات كوه نوردي و صعودهاي ورزشي خراسان رضوي هم گفت: علاوه بر نبود ديواره سنگي، تهيه كفش مخصوص سنگ نوردي نيز از جمله مشكلات ورزشكاران اين رشته است كه علاوه بر گران بودن كمياب هم هست.
مهدي جليل زاده افزود: در كنار هزينه هايي كه سنگ نوردان براي رفتن به نيشابور به منظور انجام تمرينات سنگ نوردي و استفاده از ديواره سنگي آن متحمل مي شوند براي خريد يك كفش استاندارد كه جزو لوازم اساسي آنهاست دست كم 10 ميليون ريال بايد هزينه كنند.
وي ادامه داد: اگر ديواره سنگ نوردي سالن 15 خرداد مشهد به بهره برداري برسد بخش زيادي از هزينه سنگ نوردان و وقت آنها صرفه جويي مي شود.

* سالن ورزشي 15 خرداد به زودي تكميل مي شود
رئيس اداره ورزش و جوانان مشهد نيز گفت: هيات كوه نوردي استان يك ديواره سنگ نوردي در استاديوم ورزشي تختي داشت كه به دليل ساخت استخر در آن مجموعه از 10 سال پيش تخريب شد.
احمد صالح نژاد افزود: تعدادي سالن ورزشي چند منظوره در مشهد وجود دارد كه استاندارد نيست و فاصله ديواره سنگي با زمين بازي بسيار نزديك است.
وي اظهار داشت: با توجه به چند منظوره بودن اين سالنها در هنگام تمرين سنگ نوردي بازي هاي ديگر بايد تعطيل شود و چون اين سالنها را اجاره مي دهند امكان اينكار وجود ندارد يا اجاره آن سنگين است.
وي گفت: براي حل مشكل سنگ نوردان و اتمام هر چه سريعتر سالن 15 خرداد مكاتبات لازم با دست اندركاران انجام و قول مساعد گرفته شده است.

* ساخت سالن ورزشي 15 خرداد در مراحل پاياني
معاون امور توسعه ورزش اداره كل ورزش و جوانان خراسان رضوي هم گفت: اقداماتي كه در سه ماه اخير براي تكميل و ساخت سالن ورزشي 15 خرداد مشهد انجام شده بي نظير است.
امير زارعي افزود: با فدراسيون كوه نوردي و وزارت ورزش هم مكاتبه كرده ايم و تكميل و تجهيز اين سالن هم اكنون در ليست پنج طرح داراي اولويت فدراسيون كوه نوردي و صعوهاي ورزشي است.
وي اظهار داشت: سنگ نوردان بدون امكانات و با سفر به نيشابور و تحمل سختي و هزينه هاي رفت و آمد تلاش هاي بسيار انجام مي دهند تا بتوانند خود را براي مسابقات مختلف كشوري آماده نگه دارند و ما نيز در اداره كل ورزش و جوانان پيگير تكميل و تجهيز سالن ورزشي 15 خرداد هستيم.
وي گفت: سعي بر اين است كه تا آخر امسال ديواره سنگي نصب شود و مصوبات و بودجه لازم آن هم وجود دارد ممكن است كارهاي اداري آن كمي زمانبر باشد كه حداكثر در اوايل سال آينده به پايان خواهد رسيد.
2 هزار و 737 مرد و هزار و 985 زن در رشته هاي كوهنوردي و سنگ نوردي در خراسان رضوي فعاليت دارند.
7507 / 6053