به گزارش روزشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، اين شتابدهنده با هدف جبران خلاء فناوري هاي حـوزههاي مختلف محصولات IVD و ورود محصولات و خدمات فناورانه به بازار داخل و خارج كشور تاسيس شده است.
محصولات پزشكي تشخيصي(IVD)، طيف وسيعي از وسائل ساده تا آناليزرها را شامل مي شود،نقش مهم وسايل پزشكي IVD اعم از دسـتگاه ها، وسـائل و مـواد كنترل همچون كاليبراتورها و استانداردها، در ارائه يك پاسخ قابل اطمينـان توسـط آزمايـشگاه تـشخيص طبـي بـه پزشك ومراكز درماني درعلم پزشكي روشن است.
در واقع كيفيت اين ابزار يكي از مهمترين عناصر تـاثير گـذار در پاسخ آزمايش ها بر روي نمونه هاي انساني است،بنابراين جزء لاينفك بخش بهداشت، سلامت و درمان جامعه محسوب مي شود.
در دنياي امروز سرعت پيشرفت وتوسعه فناوريهاي تشخيص پزشكي با سرعت پيشرفت فنآوريهاي كامپيوتري برابري مي كند ،در كشور ما، با وجود تعداد قابل توجهي از دانش آموخفتگان، فناوران و ايدهپردازان جوان، ظرفيت با ارزشي براي پياده سازي فنآوريهاي تشخيصي (IVD) منطبق با مدلهاي موفق جهاني وجود دارد.
با اين وجود، اكوسيستم و بستر طراحي، توليد و تجاريسازي پروژههاي نوآورانه IVD ناهموار و پر چالش است كه باعث شده سهم ناچيزي از محصولات داخلي و صادرات به اين محصول برسد.
در مسير تبديل ايده به محصول قابل ارائه به بازار IVD، 'عدم شناخت صحيح و واقعي از ساختار و نياز بازار و مشتر'، 'وجود قوانين، استانداردها و الزامات حاكم بر بازار داخلي و بينالمللي' و مهمتر از همه 'عدم وجود زير ساختهاي مالي و سرمايهگذاري' از جمله چالشهاي پيشروي تيمهاي نوپا است. اين وضعيت، لزوم ايجاد ساختارهاي حمايت محور كه محلي براي تلاقي و نزديكتر شدن صاحبان ايده و سرمايهگذاران است را دوچندان ميكند.
در پاسخ به وضعيت موجود، شتابدهنده سيناپس با سرمايهگذاري بخش خصوصي و حمايت ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، به عنوان نخستين شتابدهنده محصولات تشخيصي IVD كشور، با حضور اعضاي ستاد توسعه زيست فناوري و متخصصين حوزه پزشكي آغاز به كار كرد.
چشماندازلين بخش خصوصي،تبديلشدن به پربازدهترين شتابدهنده پلتفرمهاي IVD در خاورميانه تا پنج سال آينده است.
علمي ** 9340**1440
تهران- ايرنا- نخستين شتابدهنده محصولات پزشكي تشخيصي(IVD) با حمايت ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري افتتاح شد.