به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، هادی خانیكی روز دوشنبه در دومین روز از نهمین همایش سلامت روان و رسانه در میزگرد «خشونت و شبكه های اجتماعی مجازی» در سازمان جوانان هلال احمر افزود: خشونت زبانی پربسامدترین ترین وجه خشونت است كه مغفول و پنهان مانده و می تواند در ارتباطات بین فردی، خانگی و اجتماعی ظهور كند.
وی ادامه داد: هر جا مفهوم فرودستی و فرادستی و در پی آن تحقیر وجود دارد، خشونت هم شكل می گیرد و در فضای مجازی خشونت بیشتر بازنمایی می شود.
خانیكی اظهار داشت: خشونت نسبت مستقیم با دو مقوله بسیار مهم، ناامیدی و كاهش اعتماد یا زوال سرمایه اجتماعی دارد.
وی اضافه كرد: حس های منفی از جمله نفرت پراكنی و خشونت افراد را از یكدیگر دور می كند اما در فضای مجازی خشم افراد را به هم نزدیك و به سمت نابودی می برد به گونه ای كه با چند توئیت و پیام كاربر طرف مقابل نابود می شود.
خانیكی افزود: امكان بروز خشونت در فضای مجازی بیشتر و كم هزینه تر است همچنین آستانه ابراز خشم در این فضا پایین تر است.
استاد ارتباطات گفت: ابعاد خشم مجازی با خشم واقعی قابل مقایسه نیست. باید اشكال خشونت در فضای مجازی مشخص و شناسایی شود تا ببینیم این خشونت ها به طور عملی چقدر در فضای واقعی تاثیرگذار و نمود دارند.
خانیكی به راه حل های كنترل خشونت در فضای مجازی اشاره كرد و گفت: فضای مجازی باید توسط جامعه مدنی رصد و پایش شود كه اقدام سازمان یافته ای را می طلبد. سمن ها می توانند با تهیه گزارش ها و پیگیری موارد خشونت ها در فضای مجازی برای مراجع تخصصی و رسمی از ابعاد تخریب خشونت در جامعه پیشگیری كنند.
وی اضافه كرد: معمولا افرادی كه ضدخشونت هستند كمتر در فضای مجازی فعالیت می كنند. باید این افراد را به كنشگران فعال در عرصه مجازی تبدیل كرد تا تأثیرگذاری مثبت داشته باشند. شكل گیری پویش های اجتماعی ضد خشونت نیز موثر است.
اجتمام * ٣٢٢٩ * 3063
تهران-ایرنا- استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت:خشونت ذهنی و زبانی ریشه در فرهنگ و تمدن بشر دارد اما اكنون فضای مجازی دامنه های خشونت را تشدید كرده است.