سيد اصغر مطهري روز دوشنبه در نشست خبري اظهار داشت: بنياد شهيد با استناد به بخش نامه ابلاغ شده در سال 93، اعلام كرده است كه اين محيطبان كشته شده توسط شكارچيان، شرايط شهيد محسوب شدن را ندارد.
وي با بيان اينكه محيطبان خراسان شمالي مظلوم واقع شده اند، افزود: محيط زيست استان نسبت به اين بي توجهي بنياد شهيد اعتراض دارد.
به گزارش ايرنا حكم قصاص براي ضارب سعيد پرهام، محيط بان منطقه گليل شيروان صادر و در ديوان عالي تاييد شده است.
در خراسان شمالي سه محيطبان به نام غلامحسين عليزاده در سال 80 در روستاي توي و يحيي شاهكوه محلي سال 85 در منطقه حفاظت شده سالوك اسفراين و سعيد پرهام سال 89 در منطقه حفاظت شده گلول و سراني شيروان، هنگام انجام ماموريت و در مقابله با شكارچيان غيرمجاز كشته شد اند كه دو نفر از آنان شهيد محسوب شده اند.
گلزار شهداي محيط بان استان خراسان شمالي در شهرستان هاي اسفراين و گرگان و مزار سعيد پرهام در قوچان قرار دارد.
* ثبت زيست كره ها به صيانت از طبيعت كمك مي كند
مديركل حفاظت محيط زيست خراسان شمالي در بخش ديگر سخنان خود به ثبت كپه داغ به عنوان ذخيره گاه زيست كره اشاره كرد و گفت: بايد تلاش كنيم تا از ظرفيت هاي موجود در اين منطقه بكر، صيانت كنيم تا از ورود آسيب به آن جلوگيري شود.
وي درباره پيگيري ها براي اجراي پروژه راهسازي در اين منطقه ثبت شده افزود: بخش زيادي از اين پروژه در خارج از مناطق تحت مديريت حفاظت محيط زيست است.
مطهري افزود: ذخيره گاه هاي زيست كره مي توانند از حمايت هاي بين المللي بهره مند شوند اما رويكرد ما تكيه و استفاده از توان و ظرفيت هاي داخل است و به دنبال جذب حمايت هاي بين المللي نيستيم.
وي در عين حال اظهار داشت: تحريم ها سبب بروز مشكلاتي در جذب حمايت هاي بين المللي براي صيانت از ذخيره گاه هاي زيست كره شده است.
وي گفت: جنگل گلستان هم به عنوان يك ذخيره گاه زيست كره به ثبت رسيده است و خوشبختانه ظرفيت هاي اين منطقه بالا است اما شكار غيرمجاز و مديريت پسماند از دغدغه هاي ما در اين جنگل است.
مطهري گفت: دومين ايستگاه سنجش كيفيت هواي استان در شهرستان جاجرم ايجاد مي شود كه اين ايستگاه قادر به پايش ميزان ريزگردها و گردو غبار در هوا است.
مديركل حفاظت محيط زيست خراسان شمالي در باره پايش كيفيت هوا در استان اظهار داشت: كيفيت هواي اين استان تنها در يك نقطه از شهر بجنورد پايش مي شود و دراين شهر دست كم بايد سه ايستگاه ثابت سنجش آلودگي هوا راه اندازي شود.
حدود 23 درصد از يكهزار و 134 گونه جانوري كشور در خراسان شمالي زيست مي كنند كه اين گونه ها شامل 141 گونه پرنده، 52 نوع خزنده، 51 پستاندار، هشت گونه آبزي و چهار نوع دوزيست مي شود.
از وسعت 28 هزار و 300 كيلومتر مربعي خراسان شمالي حدود 7 درصد در قالب چهار منطقه حفاظت شده سالوك، ساريگل، قرخود و گلول و سراني، سه پارك ملي ضامن آهو، سالوك و ساريگل، يك پناهگاه حيات وحش مياندشت و آثار طبيعي ملي ارس سراني، صنوبر نظرعلي و سروهاي قره باغ زير پوشش مديريت حفاظت محيط زيست است.
اكنون طبق گزارش حفاظت محيط زيست خراسان شمالي از پارك هاي ملي و مناطق حفاظت شده استان با مشاركت 50 محيطبان صورت مي گيرد.
7185/ 6042
پس از هشت سال از كشته شدن محيطبان؛
محيطبان خراسان شمالي شهيد محسوب نشد
۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۴۹
کد خبر:
83186878
بجنورد- ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست خراسان شمالي گفت: بنياد شهيد سعيد پرهام محيطبان اين استان را كه سال 89 در هنگام ماموريت كشته شده بود، شهيد محسوب نكرد.