۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۳۱
کد خبر: 83188443
T T
۰ نفر
شهردارتهران: قانون زیبایی را در شهرها به رسمیت بشناسد

تهران- ایرنا- شهردار تهران گفت: در مورد پالایش بصری در شهرداری ها قوانینی وجود دارد اما واقعیت این است كه نیازمند قانونی خاص در كشور هستیم كه زیبایی را در شهرها به رسمیت بشناسد و برای آن پشتوانه حقوقی ایجاد كند.

به گزارش ایرنا، پیروز حناچی روز سه شنبه در همایش نما افزود: ما در آموزه های دینی خود داریم كه خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد.
وی یادآورشد: در كشوری زندگی می كنیم كه در آن علاوه بر مواهب طبیعی كه خداوند عطا كرده،یكی از ظرفیت های آن ظرافت و تنوعی است كه معماران طی تاریخ آفریده اند.
حناچی اظهار داشت: در بین كشورهای اسلامی كشوری مانند ایران نداریم كه از این همه تنوع در زمینه معماری برخوردار باشد و این مزیت ماست.
شهردار تهران گفت: اگر بخواهیم منصفانه خود را نقد كنیم باید بپذیریم كه نتوانسته ایم در تداوم آنچه را كه داشته ایم در زندگی كنونی بكوشیم و كاری كنیم كه این مفاهیم در زندگی جاری ساری باشد.
وی خاطر نشان كرد: شاید علت آنكه بسیاری از كشورها به شكل قابل قبولی در این زمینه موفقتر از ما بوده اند این باشد كه ما در دوره معاصر در شهرها بیشتر به دنبال تخریب و بازسازی بوده ایم تا بهسازی و نوسازی.
حناچی ادامه داد: زیبایی حق مردم است و از خود باید بپرسید كه چرا این اتفاق آنگونه كه شایسته و بایسته است رخ نمی دهد و مردمی كه این میزان عقبه ظریف دارند و هنرمندان دقیق را در عرصه های مختلف پرورش داده اند چه شده كه در عصر كنونی اینگونه رفتار نمی كنند؟ و بی توجهی به كمیت و كیفیت از كجا آغاز شده است؟
شهردار تهران گفت: در دوران معاصر چه شده كه در همه جا همه ساختماها شبیه هم می شود و مزیت های بومی را در طراحی ها از دست می دهیم و كمتر نمونه هایی از طراحی و معماری را می بینیم كه خلاقیت داشته باشند و انسان را به تحسین وادارند.
وی اضافه كرد: برای این كار در حوزه مدیریت شهری نیازمند این هستیم كه زشتی و زیبایی را بشناسیم و برای زیبایی تلاش كنیم.
شهردار تهران بیان كرد: بی دلیل نیست كه در بسیاری از كشورهای دنیا این میزان بر روی ذوق و قریحه به منظور توجه به هنر، بالا بردن آستانه هنر،افزایش دانش عمومی و تقاضا برای زیبا كردن معابر و شهرها تلاش می كنند.
وی افزود: بسیاری از شهرها بخش مهمی از فضاهای خود را به توسعه هنر در حوزه های مختلف اختصاص می دهند.
حناچی یادآورشد: ما آن زمان می توانیم به زیبایی دامن بزنیم كه تقاضا برای زیبایی را هم داشته باشیم.
شهردار تهران گفت: در شرایط كنونی این گونه است كه ساختمان ها را می سازیم و سپس به فكر نما می افتیم در حالی كه اینها در هم تنیده اند و از هم جدا نیستند و باید از ابتدا تمام این ساختار را یكجا طراحی كرد.
وی با اشاره به سطح اشغال در ساختمان ها، اظهار داشت: نسبت 40 به 60 فضای باز و بسته ساختمان ها و گاه 20 به 80 یا 10 به 90، خطرناك است، چون اگر تمام سطح شهر را بهره برداری، آسفالت یا ساختمان سازی كنیم، فضایی برای نفوذ آب باران به زمین نمی ماند و این می شود كه امروز به علت برداشت بی رویه از ذخایر زیر زمینی شاهد وقوع فرونشست در سطح شهر هستیم.
حناچی خاطر نشان كرد: این وضعیت را باید تعدیل و همه جانبه به موضوع نگاه كرد، تك ساحتی دیدن تبعات بسیاری به دنبال دارد كه نمی توان به آنها پاسخی داد.
شهردار تهران به سابقه ضابطه 40 به 60 در احداث بناها و ایجاد فضای باز اشاره كرد و گفت: هیچ مطالعه جدی نمی توان پیدا كرد كه از كجا آمده است، یك دستورالعملی در طرح جامع 47 شهر آمده كه حداكثر سطح اشغال 60 درصد باشد اما هیچ اشاره ای نشده كه این 60 درصد چگونه توزیع شود.
وی ادامه داد: اصلاح این روش كار سختی است زیرا بسیاری از حوزه ها شكل گرفته اند و به راحتی نمی توان در آن تجدید نظر كرد اما در بخش های جدید می توان تغییر نگاه داشت و اگر كاری توجیه منطقی ندارد، آن را انجام نداد.
حناچی اضافه كرد: نما به تنهایی و جدای از ساختمان نیست و بخشی از معماری به شمار می آید و از ابتدا باید به معماری خوب اندیشید.
شهردار تهران گفت: بسیاری از بناهای منحصر به فردی كه در دنیا وجود دارد از سویی به علت نوع معماری، نوع طراحی و معمارانی كه آن را طراحی كرده و ساخته اند، معروف اند و زمینه جذب گردشگر به آن منطقه را ایجاد می كند.
وی بر لزوم استفاده از این فرصت ها تاكید كرد و از شهرداران مناطق خواست تا زمینه های آفرینش معماری بناهای جذاب و منحصر به فرد را فراهم كرد.
حناچی پل طبیعت را نتیجه یك رقابت حرفه ای میان معماران زبده كشور برشمرد و تاكید كرد: می توان از عقبه فرهنگی خود برای ارائه طرح ها در ساختمان سازی بهره گرفت و در رقابت فرهنگی در این زمینه خلاقیت منحصر به فردی داشت و در نهایت بالا بردن دانش و تقاضا نسبت به این موضوع ها را بالا برد.
تهرام/3001/ 1539
۰ نفر