سازمان ميراث فرهنگي براي سال 2020 با همكاري سازمان جهاني گردشگري كنفراس گردشگري روستايي در ايران برگزار مي كند. اين سال با عنوان سال گردشگري روستايي و توسعه پايدار نام گذاري شده است.
در گردشگري روستايي ، مسافران و گردشگران به جاي دغدغه حضور و اقامت در هتل هاي چند ستاره بر روي حضور در روستاها و اقامتگاه هاي بوم گردي تمركز مي كنند تا به دور از زندگي ماشيني بر صفاي دل و روح بيفزايند.
ناگفته پيداست يكي از سرفصلهاي اساسي و راهبردي استان ها در حوزه تبليغات و بازاريابي گردشگري، برگزاري رويدادهاست و استان كرمانشاه به منظور كسب جايگاه واقعي خود نيازمند پذيرش ميزباني رويدادهاي اثرگذار ملي و بينالمللي است.
نگاهي به وضعيت استان كرمانشاه در اين زمينه نشان مي دهد كه كرمانشاه با وجود برخورداري از ظرفيتهاي بينظير گردشگري در حوزههاي مختلف از جمله پيشينه تاريخي غني با انواع بناها و بافتها و محوطهها از ادوار مختلف تاريخي، ميراث ناملموس، طبيعت چهارفصل و چشماندازها و جاذبههاي طبيعي ارزشمند و منحصربفرد نظير غار قوري قلعه، كوهستان پرآو، سرابها همچنين صنايع دستي فاخر و حائز اهميت ملي و بينالمللي، 280 تقاضاي ايجاد واحد بوم گردي در سال جاري، سوغات متنوع و تنوع قومي و زباني هنوز نتوانسته جايگاه شايسته را در بازار گردشگري كسب كند.
سنگ نوشته بيستون بزرگترين سنگ نوشتهٔ جهان كه هيبت و عظمتش خيره كننده است و از مواريث جهاني محسوب مي شود و يونسكو با حساسيت هاي خاصي به آن مي نگرد، علاوه بر آنكه حرف هاي تاريخي بسياري براي گفتن دارد، عظمت و بزرگي اش را در تمام اعصار به رخ جهانيان مي كشد.
استاندار كرمانشاه مي گويد؛ رويداد كرمانشاه 2020 را با رئيس سازمان ميراث فرهنگي كشور مطرح كردم كه مورد استقبال ايشان قرار گرفت، در اين راستا تمام دستگاه هاي استان بايد به اداره كل ميراث فرهنگي كمك كنند تا پروپوزال اين طرح را تهيه و در هيات دولت به تصويب برسانيم.
به گفته هوشنگ بازوند اگر بخواهيم كرمانشاه 2020 را معرفي كنيم، ضروري است كه همه مديران يك معاون و يا مشاور گردشگري داشته باشند.
چند صباحي است مديري جوان، با انگيزه، پرانرژي و البته با تجربه موفق مديريتي، سكان دار ميراث كهن كرمانشاه شده است تا براي آماده سازي استقبال از گردشگران گسترده جهاني دست به كار شود و زمينه جذب مسافر را فراهم سازد.
اميد قادري مديركل ميراث فرهنگي استان كرمانشاه معتقد است؛ توسعه گردشگري مساله اي كليدي و محوريست كه رونق گردشگري جزء اولويت هاي كاري سازمان ميراث فرهنگي كشور، مديريت ارشد استان و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمانشاه است.
به گفته قادري، در سال 98 مديريت ارشد استان كرمانشاه عزمش را بر اين گذاشته تا همه برنامه ها را به سمت گردشگري سوق دهد. وي جهش قابل توجه گردشگري در سال آينده را مستلزم پاي كار آمدن كليه فعالان و دلسوزان گردشگري مي داند.
هموارسازي مسير كرمانشاه 2020 نيازمند حضوري متفاوت در نمايشگاه هاي گردشگري پايتخت، اختصاص سالن هاي ويژه از نمايشگاه ها با عنوان پيشنهادي «كرمانشاه مقصد امن گردشگري»، پخش تيزرهاي گردشگري جذاب در فضاي مجازي، برنامه هاي توليدي ويژه گردشگري و پخش از شبكه هاي سراسري، پخش تيزرهاي تلويزيوني رويداد كرمانشاه 2020 با استفاده از ظرفيت فرصت هاي شغلي حوزه گردشگري و در قالب سياست هاي اقتصاد مقاومتي و نيز تبليغات محيطي در اتوبان هاي تهران است كه مي تواند در معرفي جاذبه هاي گردشگري موثر واقع شود.
همچنين با وجود اينكه بايد در برنامه هاي نوروز 98 اجراي جنگ هاي شادي، برگزاري برنامه نوروزگاه ها، برپايي بازارچه ها و نمايشگاه هاي نوروزي در اماكن گردشگري و تلاش براي فعال شدن بازار و مجتمع هاي تجاري جهت افزايش حضور مسافران و گردشگران صورت گيرد، اما هيچ يك به اندازه تبليغات و اطلاع رساني نمي تواند تحقق رويداد كرمانشاه 2020 را تضمين كند.
گردشگري از صنايع پاك با گردش اقتصادي قابل توجه است كه مي توان با برنامه ريزي و تلاش جدي مسئولان و پاي كار آمدن تشكلهاي گردشگري به آينده آن بيش از پيش اميدوار بود، تحقق رويداد كرمانشاه 2020 و اهداف اقتصادي و ايجاد اشتغال پايدار براي مقابله با غول بيكاري استان در حوزه گردشگري منوط به وحدت ، همراهي و برنامه محوري در همه بخش هاي مرتبط با اين حوزه است، تا با هم افزايي علاوه بر ارائه خدمات مناسب به گردشگران، تصويري شايسته از مردمان دور انديش، با اصالت كرد زبان كرمانشاهي در اذهان عمومي ايران و جهان شكل گيرد.
8066/7447
خبرنگار ايرنا كرمانشاه
كرمانشاه – ايرنا - كرمانشاه به عنوان يكي از مهره هاي اصلي پازل گردشگري كشور با وجود برخورداري از ظرفيتهاي بينظير گردشگري هنوز نتوانسته جايگاهي مناسب در بازار گردشگري كسب كند.