۱۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۱۹
کد خبر: 83189453
T T
۰ نفر

جمع‌آوري پسماند خشك در همدان افزايش يافت

۱۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۱۹
کد خبر: 83189453
جمع‌آوري پسماند خشك در همدان افزايش يافت

همدان- ايرنا- معاون خدمات شهري شهرداري همدان با اشاره به نقش تعامل شهروندان در افزايش ميزان آمار تفكيك پسماند از مبدا گفت: جمع‌آوري پسماند خشك در همدان نسبت به سال گذشته 25 درصد افزايش يافته است.

وحيد علي ضمير روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: همكاري شهروندان با شهرداري در پسماند زباله افزايش يافته كه اين امر نشان دهنده اهميت تفكيك زباله تر از خشك و مقوله بازيافت است.
وي اضافه كرد: در راستاي افزايش تفكيك پسماند در مبدا ، سازمان مديريت پسماند با ارايه مخازن ويژه پسماند خشك به اداره ها و مدارس ، آموزش و اطلاع رساني به شهروندان در زمينه جدا سازي پسماند خشك و تر و همچنين با استقرار 13 غرفه بازيافت در سطح شهر و اجراي طرح هاي تشويقي و تبليغاتي در غرفه هاي بازيافت، معرفي شهروندان فعال در امر تفكيك پسماند از مبدا اقدام كرده است.
معاون خدمات شهري شهرداري همدان در ادامه با اشاره به اينكه تقريبا 10 تا 17 درصد پسماند هاي توليدي شهر همدان قبل از رسيدن به مركز دفن نهايي پسماند ، جدا سازي و تفكيك مي شوند اظهار داشت: تفكيك پسماند در مبدا كار آساني است اما همين همت عمومي مي تواند حجم پسماند ورودي به مركز دفن نهايي پسماند و بسياري از هزينه هاي مربوطه شامل هزينه هاي حمل ونقل ، پردازش و دفن پسماند را كاهش دهد.
علي ضمير ادامه داد: در عين حال از لحاظ زيست محيطي ، اقتصادي و حفظ منابع ملي نيز براي كشورمان مفيد و فرهنگ‌ سازي به سمت كاهش زباله و تفكيك از مبدا باشد.
وي با بيان اينكه كانكس‌ هاي مستقر در سطح شهر با استقبال خوب و بي‌نظير اهالي مواجه شده‌اند افزود: دليل اين استقبال اهداي جوايز در قبال تحويل زباله خشك است.
معاون خدمات شهري شهرداري همدان ادامه داد: شهروندان در ازاي ميزان و نوع زباله خشك تحويلي، پول نقد، مواد شوينده، لوازم‌التحرير و كارت هاي قرعه كشي فصلي جايزه مي گيرند.
وي اضافه كرد: در طول هفته به طور ميانگين پنج تا 10 تن زباله خشك در اين كانكس ها جمع مي‌شود و عمده آن كاغذ، مقوا، كارتن، پلاستيك، بطري نوشيدني ها مانند آب معدني و فلزات است كه به صورت هفتگي پيمانكار بخش خصوصي نسبت به جمع آوري پسماند هاي خشك تفكيك شده توسط شهروندان اقدام مي كند.
علي ضمير گفت: قيمت خريد پسماندهاي خشك شهروندان در غرفه هاي بازيافت به صورت روزانه و با توجه به قيمت هاي روز تعيين مي شود و اين موضوع به طور مستمر توسط كارشناسان سازمان مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي با يادآوري اينكه در ماه هاي پاياني سال ميزان توليد پسماندها از افزايش چشمگيري برخوردار است، از شهروندان خواست: با تفكيك و جداسازي پسماندهاي توليدي خود در منازل و تحويل مواد قابل بازيافت به ايستگاههاي بازيافت در صيانت از محيط زيست خود سهيم باشند.
گفتني است روزانه ٤٥٠ تن زباله در همدان توليد مي‌شود، سرانه توليد زباله براي هر نفر در اين شهر 8١٠ گرم است.
7523/2087