وضعيت نامطلوب بازارچه ميوه و ترهبار اصغريه واقع در بازار پايين بالاخره صداي برخي از شهروندان را درآورده و به شرايط نامناسب آن اعتراض داشته و از صداي زنجان درخواست رسيدگي به موضوع را از سوي دستگاههاي مربوطه از قبيل شهرداري و شورا كردند.
«يكي از شهروندان كه خود ساكن محله اصغريه است به صداي زنجان اينگونه عنوان ميكند كه اگر در زمان تعطيل بودن اين بازارچه عرضه ميوه و تره بار، از اين محله گذر كنيد احساس خواهيد كرد كه حلبيآباد است چون هيچ ساماندهي و نظارتي بر فعاليت اين ميوهفروشان انجام نميشود از هر وسيله غيربهداشتي براي نگهداري ميوهها استفاده ميكنند و صبح روز بعد همان ميوه را به خورد مردم ميدهند از سوي ديگر ميوهفروشان براي گرم نگهداشتن خود از كپسول گاز استفاده ميكنند كه خطر آتشسوزي را به همراه دارد.
شهروند ديگر در تماس با صداي زنجان از وضعيت روشنايي اين منطقه گلايه داشته و عنوان ميكند كه متأسفانه وضعيت روشنايي محوطه بازارچه اصلاً مناسب نيست و با تاريك شدن هوا نميتوان براي خريد ميوه و ترهبار به اين بازارچه مراجعه كرد چرا كه حوالي آن به قدري تاريك ميشود كه امنيت لازم را ندارد.
يكي ديگر از شهروندان نيز عنوان ميكند كه با توجه به تفاوت قيمت فاحش ميوه و ترهبار در نقاط مختلف سطح شهر و نيز بازارچه، ترجيح ميدهم براي خريد به ميدان ميوه و ترهبار اصغريه بازار پايين مراجعه كنم ولي متأسفانه وضعيت سولهاي كه در آن اقدام به عرضه ميوه و ترهبار ميكنند به قدري آشفته است كه هيچ كدام از مسائل بهداشتي در آن رعايت نميشود و از پارچههاي كثيف و غيربهداشتي براي استتار ميوهها استفاده كرده و زبالههاي خود را در محل رها ميكنند.»
پس از آتشسوزي رخ داده حدود 10 سال پيش در ميدان ميوه و ترهبار اصغريه و ساماندهي مجدد آن توسط شهرداري، اين بازارچه وضعيت مناسبي براي عرضه ميوه و تره بار نداشته و نيازمند ساماندهي اصولي دارد.
موضوعي كه مصطفي رضايي، رئيس سازمان ساماندهي مشاغل شهري و فرآوردههاي كشاورزي شهرداري زنجان نيز آن را تأييد كرده و اينگونه عنوان ميكند كه « با توجه به بازديد چندين باره از محل، ما نيز از وضعيت نابسامان بهداشتي، اين بازارچه ناراضي هستيم و تذكرات لازم را نيز به فروشندگان و كسبه ارائه داديم چرا كه اين نابسامانيها نشأت گرفته از بيتوجهي به مسائل بهداشتي از سوي كسبه بوده و بايد از خالي كردن زبالههاي خود در محل جلوگيري كنند، شهرداري نيز مجدد تذكرات لازم را ارائه ميدهد.
اين مسئول در پاسخ به صداي زنجان از برنامه شهرداري براي ساماندهي بازارچه ميوه و تره بار اصغريه اين توضيح را داد: از آنجايي كه در ضلع غربي بازارچه بايد گشايش معبر صورت گيرد و محل بازارچه به تثيبت نرسيده است و به صورت موقت جانمايي شده و به طور يقين با تعيين تكليف نهايي، ساماندهي اين بازارچه نيز مورد توجه قرار ميگيرد.
روشنايي محوطه بازارچه ميوه تره بار اصغريه را پيگيري ميكنيم/ امكان ايجاد سيستم گرمايشي ثابت در بازارچه وجود ندارد
وي در واكنش به موضوع روشنايي محوطه بازارچه ميوه و ترهبار اصغريه نيز به انجام مكاتبات لازم و پيگيري موضوع از سوي اداره برق اشاره كرد و گفت: موضوع روشنايي منطقه از بعد امنيت خريداران و نيز مغازهداران مورد توجه است و هر چند اين مشكل چندان ارتباطي با شهرداري ندارد ولي مكاتبات لازم را با اداره برق جهت تأمين روشنايي محوطه بازارچه انجام ميدهيم.
رضايي در پاسخ به مشكل نبود سيستم گرمايشي استاندارد در بازارچه و استفاده از كپسولهاي گاز كه احتمال بروز خطر آتشسوزي را دارد نيز تصريح كرد: از آنجايي كه بازارچه ميوه و ترهبار اصغريه در مقياس بازار روز نبوده و اين بازارچه در مساحتي مابين مغازه و بازار روز قرار دارد نميتوان از سيستم گرمايشي ثابتي استفاده كرد و راهكاري جز استفاده از گرمايش سنتي نبوده و انشعاب گاز به اين محل اختصاص داده نميشود.
ايجاد بازارچههاي ميوه و تره بار جديد در زنجان/ مشكلات بازارچه اصغريه را پيگيري ميكنم
در ادامه پيگيري موضوع از سوي صداي زنجان، عباس راشاد، نماينده شوراي شهر در سازمان ميادين ميوه و ترهبار شهرداري زنجان نيز قول رسيدگي به موضوع و طرح آن در جلسه شوراي شهر را داده و بر ايجاد چند بازارچه ميوه و ترهبار براي سال 97 و پيشبيني اعتبارات لازم در بودجه سال آينده شهرداري تأكيد كرد.
اين عضو شورا با اشاره به ساماندهيهاي صورت گرفته در بازارچه اصغريه و احيا بازارچه از سوي شهرداري پس از آتشسوزي رخ داده در آن محل كه حدود 10 سال پيش بود، گفت: با روي كار آمدن معصومي شهردار فعلي تمامي املاك شهرداري احصا شد و اين بازارچه نيز جزو املاك شهرداري محسوب ميشود و ساماندهي و تعيين تكليف اين اراضي نيز مورد تأكيد شهردار است.
نماينده شوراي شهر در سازمان ميادين ميوه و ترهبار شهرداري زنجان با بيان اينكه محل استقرار اين بازارچه به دليل پايين بودن عرض معابر و نيز سفرساز بودن، اين منطقه هميشه به دليل ترددهاي بالا با گره ترافيكي همراه بوده است كه حل اين مشكل نيز بايد در كميسيون شهرسازي و نيز كميسيون ماده 5 تصميمگيري شود چرا معضل ترافيكي اين محله با ايجاد مراكز تجاري بزرگ دوچندان شده است.
به گفته اين عضو شورا در حال حاضر به جز ميدان مركزي ميوه و ترهبار حدود 5 بازارچه وجود دارد كه از جمله آنها ميتوان به بازارچه ميوه و ترهبار اصغريه، بازارچه واقع در شهرك الهيه، بازارچه عرضه ماكيان و طيور زنده در حاشيه محور خيام، بازارچه رضوان، بازارچه خيابان نواب صفوي و نيز بازارچه واقع در پارك رجايي كه در دست ساخت است، اشاره كرد.
پيشرفت 45 درصدي مجموعه عرضه ميوه و ترهبار در گلشهر كاظميه پس از سه سال
وي در پاسخ به صداي زنجان در زمينه سرانجام پروژه سرمايهگذاري مجموعه عرضه ميوه و ترهبار در گلشهر كاظميه پس از آغاز آن در سال 94 تصريح كرد: همانطور كه عنوان كرديد اين پروژه از سه سال پيش با مشاركت بخش خصوصي و شهرداري آغاز به كار و در حال حاضر با 45 درصد پيشرفت فيزيكي متوقف شده است و دليل آن تغيير قيمتها در مصالح و غيره بود كه سبب تغيير قيمت نه در قرارداد پروژه مذكور بلكه تمامي پروژههاي سرمايهگذاري در شهرداري شد و براي جلوگيري از توقف پروژهها اصلاحاتي در ارقام بودجه سال آينده شهرداري انجام شد.
راشاد با تأكيد بر اينكه مجتمع در حال احداث گلشهر كاظميه به منظور عرضه ميوه و ترهبار، مواد پروتئيني و خدمات جانبي ايجاد ميشود، خاطرنشان كرد: مساحت زيربناي اين پروژه در حدود 18 هزار متر مربع بوده و نظارتهاي مستمر و لازم از سوي كميسيون سرمايهگذاري شوراي شهر بر روند اجراي اين پروژه اعمال ميشود.
دهه فجر امسال بازارچه عرضه آبزيان در پارك رجايي افتتاح ميشود
وي از جمله بازارچههاي در حال احداث را واقع در پارك رجايي دانست و يادآور شد: طرح اوليه بازارچه رجائي براي عرضه آبزيان با زيربناي 600 مترمربع پيشبيني شده است و پيشرفت فيزيكي 90 درصدي همراه است و اميدواريم تا ايام دهه فجر امسال به بهرهبرداري برسد.
نماينده شوراي شهر در سازمان ميادين ميوه و ترهبار شهرداري زنجان اختصاص ضلع جنوبي بازارچه احداث شده در خيابان نواب صفوي به عرضه صنايع دستي خانگي به پيشنهاد سجاد خدايي ديگر عضو شوراي شهر دانست و يادآور شد: بازارچه نواب صفوي در زميني به مساحت 5 هزار متر مربع براي عرضه ميوه و تره بار در نظر گرفته شده و به زودي مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد.
به گفته اين عضو شورا طبق پيشنهادات عنوان شده در بودجه سال آينده شهرداري احداث چند بازارچه ميوه و ترهبار نيز مورد هدف بوده و در بررسي لايحه بودجه مد نظر قرار ميگيرد، تصريح كرد: ايجاد يكي از ميادين پيشنهادي در جنوب مزار بالا است كه زميني به مساحت 7 هزار مترمربع در حال طراحي بوده و متعلق به شهرداري است و ميتواند در ايجاد پاركينگ و نيز ميادين ميوه و ترهبار مورد استفاده قرار گيرد.
وي در پاسخ به سوالي در زمينه ميزان بودجه سال آينده سازمان ميادين ميوه و ترهبار شهرداري زنجان اينگونه عنوان كرد: ميزان كل بودجه پيشنهادي سال آينده شهرداري 400 ميليارد تومان بوده كه در آن بودجه سازمانها نيز لحاظ شده است و همانند گذشته براي سازمانها بودجههاي جداگانه تعيين نميشود حتي به پيشنهاد كاظم افشارچي ديگر عضو شوراي شهر حسابهاي درآمدي شهرداري نيز به صورت متمركز در نظر گرفته ميشود.
* الهام احمدي، روزنامه صداي زنجان، 1397،11،10.
3088/8068
وضعيت نامطلوب بازارچه ميوه و تره بار اصغريه واقع در بازار پايين بالاخره صداي برخي از شهروندان را درآورده و به شرايط نامناسب آن اعتراض داشته و از صداي زنجان درخواست رسيدگي به موضوع را از سوي دستگاههاي مربوطه از قبيل شهرداري و شورا كردند.