۱۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۱۸
کد خبر: 83189949
T T
۰ نفر
اردكانیان: تكلیف طرح آمایش سرزمین تا تابستان سال آینده روشن می شود

تهران- ایرنا- وزیر نیرو با تاكید بر اینكه الگوی توسعه باید متناسب با ظرفیت اكولوژیك مناطق باشد، اعلام كرد: سازمان برنامه و بودجه وعده داده حداكثر تا تابستان سال آینده، تكلیف طرح آمایش سرزمین را روشن كند.

ه گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «رضا اردكانیان» امروز (چهارشنبه) در حاشیه نشست هیات دولت، در جمع خبرنگاران افزود: هنوز یك طرح مشخص برای آمایش سرزمین در اختیار نداریم؛ نه به این معنی كه طرح آمایش سرمین تعریف نشده، بلكه به این معنی كه ما دهها و صدها طرح آمایش داریم.
وی ادامه داد: در شرایط كنونی، هر ارگان همانگونه كه راجع به آب فكر می كند، در ذهن و محدوده اختیارات خود برای آمایش یك تصور دارد و بر اساس آن برنامه ریزی می كند.
وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی در خصوص انتقال آب از اصفهان به یزد گفت: تكلیف موضوع تخصیص آب را قانون روشن كرده است؛ قانون توزیع عادلانه آب، 35 سال پیش مسئولیت تخصیص آب را به عهده وزارت نیرو گذاشته و همه طرح های انتقال، با مجوز تخصیص صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: دولت شورای عالی آب را موظف به تشكیل كارگروه هایی برای احیای زاینده رود و ساماندهی كمی و كیفی كارون بزرگ كرده است كه هم اكنون در تدارك تشكیل آن هستیم.
اردكانیان گفت: با مشاركت دستگاه های مرتبط با موضوع آب و تشكل های فعال در زمینه های صنفی این بخش، برنامه ریزی هایمان را بر اساس آنچه موجود است و آنچه می تواند باشد، تدوین و اجرا خواهیم كرد.
وزیر نیرو افزود: با اطلاع رسانی صحیح و دقیق، تردید ندارم كه ما مشكل جدی در این زمینه ها نخواهیم داشت و با مدیریت مصرف به گونه ای پیش خواهیم رفت كه زمینه ایجاد مشكل حتی در فرض خشكسالی های احتمالی آتی هم یا وجود نداشته باشد یا كم باشد.

** ورودی 6800 متر مكعبی به سد كرخه
اردكانیان با اشاره به اینكه میزان بارش ها و نزولات آسمانی در سال آبی 98-97 بسیار خوب بوده است، گفت: عمده ترین بارش ها در استان خوزستان رخ داده و بارش های در این حوزه، تقریبا پنج برابر میزان بارش های پارسال بوده است.
وی با بیان اینكه در این مدت تجربه ورودی 6 هزار و 800 متر مكعبی به سد كرخه و 5 هزار و 300 متر مكعبی به سد دِز را تجربه كردیم، ادامه داد: در این زمینه از هفته ها پیش برای تسكین سیلاب هایی كه وارد مخازن سدهای بزرگ می شود برنامه ریزی كرده ایم.
اردكانیان اظهار داشت: اگر برنامه ریزی ها از قبل انجام نمی شد، نمی توانستیم این روندیابی سیل و تسكین دادن آن را به این خوبی انجام دهیم. در حالی كه این ورودی های چشمگیر را داشتیم، خروجی ما حتی كمتر از 400 متر مكعب در ثانیه بود.
وزیر نیرو با اشاره به اینكه به دنبال این سیلاب ها، در پایین دست خسارت هایی وارد شد، اضافه كرد: اگر پیش بینی ها و اقدامات قبل از وقوع سیلاب انجام نمی شد، باید شاهد خسارت های وسیع مالی و احیانا جانی هم می بودیم.
وی افزود: طبیعی است ما هر جا به مسیر طبیعی رودخانه تعرض داشته باشیم - چه كشت و چه مستحدثاتی ایجاد كنیم - آب حق و حقوق خود را دریافت می كند و توجه لازم را به ما می دهد.
اردكانیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه با وقوع این سیلاب ها، وضعیت آب و برق خوزستان در چه شرایطی قرار دارد؟ گفت: ممكن است سیلابی شدن یك رودخانه موجب كدورت آب شود (آب كدر شود)؛ در این شرایط، از آنجا كه كیفیت آب آشامیدنی برای ما مهم و اصطلاحاً خط قرمز ماست، هر جا لازم باشد قطعی موقتی برای تعمیرات اعمال می كنیم و آب آشامیدنی با كیفیت را به روش های دیگر به مردم می رسانیم؛ البته خوشبختانه اكنون در این شرایط نیستیم.

** بارندگی ها صرف جبران خشكسالی های گذشته می شود
وزیر نیرو در بخش دیگری از گفت و گو با خبرنگاران، به میزان بارندگی ها در سال آبی 98-97 پرداخت و گفت: وقتی دشت، منطقه یا كشوری برای سالیان متمادی خشكسالی را تجربه می كند، خاك آن منطقه رطوبت خود را از دست می دهد و بعد از آن اگر نزولات هم زیاد باشد، آن نزولات ابتدا صرف جبران رطوبت از دست رفته خاك می شود؛ در این شرایط وقتی خاك اشباع شد، روان آب شكل می گیرد.
اردكانیان با بیان اینكه از نظر بارندگی ها نسبت به پارسال و حتی در برخی مناطق نسبت به متوسط بلندمدت وضعیت بهتری داریم، اظهار داشت: در شرایط كنونی، روان آب ها به میزانی كه نزولات افزایش یافته، بیشتر نشده است.
وی گفت: بنا بر تاكید رییس جمهوری، وزارت نیرو برنامه ریزی سال 98-97 برای آب و سال 98 برای بخش برق را با این فرض انجام داده كه شرایط ما مثل سال قبل است تا با هیچ نوع غافلگیری مواجه نشویم.
وزیر نیرو اظهار داشت: همینطور كه ما شرایط را مثل گذشته فرض گرفتیم، امیدواریم مردم هم صرفه جویی بیشتری – به ویژه در بخش برق – داشته باشند تا تابستان را به شكل مناسبی پشت سر بگذاریم.
به گزارش ایرنا، ارتفاع كل ریزش های جوی از اول مهر تا ششم بهمن ماه سال آبی 98-97 به 127 میلیمتر رسید و به این ترتیب، میزان بارندگی ها نسبت به مدت مشابه پارسال سه برابر افزایش یافت.
آمارهای شركت مدیریت منابع آب ایران حاكی از این است كه میانگین بارش های اول مهرماه تا ششم بهمن ماه سال آبی گذشته 42 میلیمتر بود كه امسال 203 درصد رشد را تجربه كرد.
همچنین میانگین دوره مشابه دراز مدت (50 سال گذشته) 106 میلیمتر بود كه به این ترتیب، بارندگی های امسال نسبت به دوره دراز مدت نیز 19 درصد رشد داشته است.
اقتصام**9189**2025
۰ نفر