۱۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۱۶
کد خبر: 83190377
T T
۰ نفر

احداث پرديس سينمايي مراغه در هاله اي از ابهام

۱۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۱۶
کد خبر: 83190377
احداث پرديس سينمايي مراغه در هاله اي از ابهام

مراغه - ايرنا - با گذشت بيش از سه سال از تصميم براي ساخت پرديس سينمايي در مراغه، اين طرح به دليل عدم هماهنگي هاي لازم از سوي دستگاه هاي متولي استاني و شهرستاني و همچنين عدم معرفي زميني مناسب براي ساخت مجموعه، وارد فاز عملياتي نشده و اجراي آن در هاله اي از ابهام قرار دارد.

در حال حاضر تنها يك سالن سينما و آن هم در داخل مجموعه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مراغه فعال است در حاليكه در گذشته نه چندان دور دست كم 6 باب سينما در اين شهرستان فعال بود.
هنر هفتم با بسترسازي فرهنگي و ايجاد پشتوانه ذهني علاوه بر ايجاد سرگرمي ظرفيتي براي الگو پذيري جوانان است كه اين ظرفيت متاسفانه با كم كاري متوليان امر به درستي مورد استفاده قرار نگرفته است.
در اين ميان تنها خواسته و انتظار اهالي و دوستداران فرهنگ و هنر مراغه از مسئولان شهرستاني و استاني با توجه به كمبود سينما در شهر، حفاظت و بازسازي سينماهاي باقي مانده و همچنين برنامه ريزي براي رونق دوباره اين هنر در شهرستان است.
در نشستي كه امروز چهارشنبه در اين خصوص برگزار شد فرماندار مراغه گفت: مدت طولاني است كه سينماها در مراغه به دلايل مختلف بسته و تعطيل مي شوند و تنها يك سينما و آن هم به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مراغه در مجتمع فرهنگي و هنري اين اداره داير است.
حميد شكري افزود: بديهي است كه سينما به عنوان يك رسانه نافذ تاثيرگذار بوده و الگوي خوبي براي خانواده ها به حساب مي آيد و اگر يك كرسي به سينماهاي مراغه اضافه شود بي شك يك قدم از آسيب هاي اجتماعي دورتر خواهيم شد.
وي افزود: در خصوص مجموعه سينمايي در شهرستان دچار خلا هستيم و بايد تمامي دستگاه هاي متولي از جمله حوزه هنري استان، شهرداري و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي با بخش خصوصي در راستاي احداث پرديس سينمايي همكاري كنند.
وي اضافه كرد: احداث اين مجموعه مي تواند در جذب گردشگري فرهنگي از شهرهاي اطراف و توسعه فرهنگي شهرستان موثر باشد.
فرماندار مراغه به توجيه اقتصادي و بحث اشتغال زايي اين مجموعه نيز اشاره كرد و افزود: در تلاشيم زمينه هاي همكاري دولت در قالب اعتبارات فرهنگي از سوي حوزه هنري را بررسي و همكاري هاي لازم را با شهرداري و شوراي اسلامي مراغه در اين خصوص داشته باشيم.
شكري افزود: ورود و جذب سرمايه گذار و بخش خصوصي در احداث اين مجموعه فرهنگي ، تجاري و تفريحي نيز مي تواند راهگشاي توسعه هنري در منطقه باشد.
وي اضافه كرد: حوزه هنري متولي امور سينمايي در كشور است و اين حوزه مصمم به اجراي پروژه احداث پرديس سينمايي در مراغه است.
وي ادامه داد: همچنين بخش خصوصي با ورود به اين پروژه براي احداث پرديس سينمايي آمادگي خود را اعلام كرده است.
سرپرست حوزه هنري آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه گفت: 10 باب سينما زير نظر اين حوزه استان فعال بوده و يك مورد در دست تعمير و بازسازي است.
سيد محمد حسين بلاغي مبين افزود: در حال حاضر دو پرديس سينمايي در تبريز وجود دارد كه با احداث پرديس سينمايي مراغه، اين تعداد به سه پرديس افزايش خواهد يافت.
وي اضافه كرد: سه شهرستان در كشور براي احداث پرديس سينمايي به عنوان پايلوت معرفي شده اند كه پرديس سينمايي مراغه يكي از آنهاست.
وي افزود: با توجه به ظرفيت ها و پتانسيل هاي بالاي آذربايجان شرقي متاسفانه در اين مورد كم كاري شده از اين رو در تلاشيم با تسريع در انجام عمليات احداث، مشكلات و كوتاهي هاي گذشته را جبران كنيم.
بلاغي مبين اضافه كرد: مشكلي با ورود بخش خصوصي به پروژه پرديس سينمايي نداريم و آماده همكاري با سرمايه گذار بخش خصوصي هستيم.
وي ادامه داد: متاسفانه در طول اين چند سال كه موضوع احداث پرديس سينمايي در مراغه مطرح است تاكنون زمين ثابتي را براي احداث اين مجموعه معرفي نكرده اند.
وي گفت: اصلي ترين رسالت و مسئوليت حوزه هنري، توليد آثار فاخر هنري و فرهنگي با محتواي ديني و انقلابي است.
وي به عملكرد اين حوزه از ابتداي سال 97 تاكنون اشاره كرد و گفت: چاپ هشت عنوان كتاب، پنج عنوان نمايش، چندين قطعه موسيقي و آثار مختلف و متنوع تجسمي از جمله مهمترين توليدات حوزه هنري آذربايجان شرقي در طول اين مدت است.
وي ادامه داد: برگزاري شب هاي خاطره دفاع مقدس، محافل آئين آواز، كارگاه ها و نشست و جلسات متنوع هفتگي، ماهانه و فصلي در زمينه هاي مختلف هنري از ديگر برنامه هاي اين حوزه در سالجاري بوده است.
وي گفت: برگزاري كنگره بين المللي عاشيقلار با حضور بيش از 300 عاشيق از چهار كشور ايران، تركيه، آذربايجان و گرجستان از برنامه هاي فاخر و با ارزشي بوده است كه امسال برگزار شد.
بلاغي مبين به برنامه هاي مناسبتي برگزار شده در سال 97 اشاره كرد و گفت: بغض بوم، بغض واژه از مهمترين اين برنامه هاست.
وي به فعاليت هاي عمراني حوزه هنري استان اشاره كرد و گفت: افتتاح نگار خانه تخصصي ماه، تماشاخانه مهر، سالن شهريار و ديگر فضاهاي هنري از جمله مهمترين فعاليت هاي عمراني امسال است.
شهردار مراغه نيز در اين جلسه گفت: مجموعه مديريت شهري آماده همكاري با تمامي دستگاه هاي متولي براي احداث پرديس سينمايي در مراغه است.
محمدرضا احمدي، فرهنگ و هنر را زير بناي توسعه و تعداد صندلي ها و سالن هاي سينمايي را معياري جهت توسعه شهري دانست و گفت: توجه به حوزه هاي عمومي به ويژه در عرصه فرهنگ و هنر لازمه توسعه همه جانبه است و براي تحقق اين موضوع بايد تلاش ها را مضاعف كرده و از طرح هاي كارشناسي شده در اين بخش حمايت كنيم.
وي افزود: پيرو مذاكرات و جلسات انجام شده در خصوص پرديس سينمايي مراغه، سرمايه گذار بخش خصوصي آمادگي خود را جهت احداث اين مجتمع در خيابان جام جم مراغه اعلام كرده است.
وي اضافه كرد: اين مجتمع متشكل از طبقات تجاري، سالن هاي سينمايي مدرن، شهربازي، فود كورت و بام سبز خواهد بود كه از جديدترين و بروزترين تجهيزات موجود در ساخت اين مجتمع استفاده خواهد شد.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مراغه نيز در اين جلسه گفت: متاسفانه تاكنون حوزه هنري آذربايجان شرقي حتي يك قدم هم براي بهبود وضعيت سينمايي شهرستان برنداشته است.
احمد دادرس فياض افزود: در صورت ادامه اين شرايط و بي توجهي در حق سينماها در مراغه و كارشكني در احداث پرديس سينمايي مراغه، اين شهرستان همچنان بدون سينما خواهد ماند.
وي اضافه كرد: پرديس هاي سينمايي امروزه يكي از راهكارهاي نوين براي تشويق مردم به حضور در سينماها و تماشاي فيلم به شمار مي روند كه به رونق صنعت سينما و فيلم سازي كمك مي كند.
وي به سياست هاي حمايتي وزارت ارشاد از سرمايه گذاران در اين بخش نيز اشاره كرد و افزود: از تمامي صاحبان سرمايه و بخش خصوصي جهت سرمايه گذاري در اين حوزه و احداث سينما استقبال مي كنيم.
وي به صدور مجوز تاسيس سينما از سوي وزارت ارشاد تاكيد كرد و گفت: اداره ارشاد مراغه آماده هر نوع همكاري براي رفع مشكل احداث پرديس سينمايي مراغه است.
فياض دادرس گفت: اين اداره براي جذب سرمايه گذار اقدام كرده و سرمايه گذار بخش خصوصي براي همكاري در احداث اين پروژه اعلام آمادگي كرده است.
هر چند بخش و نهادهاي مختلف به صورت مجزا از آمادگي براي ساخت اين پرديس سينمايي اعلام آمادگي و همكاري مي كنند اما در عمل، مشكلات ساخت اين پرديس همچنان باقي است يا زمين براي ساخت وجود ندارد يا حوزه هنري كم توجهي مي كند يا اعتبار نيست يا موانع ورود بخش خصوصي زياد است و و خيلي «يا» هاي ديگر، و با اين رويه شايد «سينما» به واژه اي غريب در ميان مردم مراغه تبديل شود.
در سال 1324 هجري شمسي نخستين سينماي مراغه و با نام «سينما پارك» ابتدا با كاربري آمفي تئاتر در محل امروزي بانك ملي و آنهم پس از گذشت چندين سال تاسيس شد و بعدها به آسيا تغيير نام داد و پس از آن و تا اواخر دهه 1340، 6 سينماي فعال ديگر در مراغه تاسيس شد كه علاوه بر اهالي شهرستان مراغه، علاقه منداني نيز از ديگر شهرستان هاي همجوار به اين شهرستان براي ديدن فيلم به خود جذب كردند.
بعدها و در سال 1342 نام سينما آسيا به سينما ارشاد تغيير و در محل فعلي خود واقع در خيابان قدس امروزي تجديد بنا شد، در آن زمان با وجود اينكه جمعيت شهر مراغه 30 هزار نفر بيشتر نبود اما 6 سينما فعال و پويا با نام هاي سينما آسيا(ارشاد)، سينما سهند(قدس)، سينما مهتاب، سينما آريا، سينما آزادي و همچنين سينماي داخل پادگان امام رضا پذيراي فعالان عرصه و علاقه مندان به هنر هفتم بود، به طوري كه به اذعان كارشناسان فرهنگ و هنر، در سال هاي دور مراغه و تهران تنها شهرهاي داراي سالن روباز سينما در كشور بودند.
در حال حاضر شهرستان مراغه با جمعيتي حدود 263 هزار نفر تنها يك سينما در مجتمع فرهنگي و هنري اداره ارشاد مراغه با ظرفيت 300 نفر دارد كه جوابگوي نيازهاي علاقه مندان نبوده و نيازهاي فرهنگي اين شهرستان را تامين نمي كند.
اين شهرستان در 127 كيلومتري تبريز، مركز آذربايجان شرقي واقع است.
3077/9880