۱۱ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۴۳
کد خبر: 83191493
T T
۰ نفر
اثرگذاري سلول هاي روده بر ابتلا به بيماري هاي متابوليك

تهران – ايرنا - محققان انستيتوي ملي سلامت آمريكا توانستند نحوه اثرگذاري سلول هاي خاص روده بر كاهش متابوليسم و ابتلا به چاقي، ديابت، فشار خون و تصلب شرايين را شناسايي كنند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، اين سلول هاي كه با نام intraepithelial T lymphocytes يا به اختصار IEls شناخته مي شوند، فرآيند متابوليسم را كنترل مي كنند و فقدان آن ها در موش ها موجب تشديد بيش از حد متابوليسم مي شود.
در اين تحقيقات مشخص شد حذف سلول هاي IEL در بدن موش ها موجب بيش فعالي متابوليك شده و حتي با مصرف رژيم غذايي بسيار پرچرب و شيرين نيز موش ها به بيماري هايي مانند چاقي، فشار خون، ديابت و تصلب شرايين مبتلا نمي شوند.
اين سلول ها ميزان نوعي هورمون متابوليك موسوم به اينكرتين GPL-1 را كه موجب تسريع متابوليسم مي شود، كنترل مي كنند و در نتيجه متابوليسم بدن را كندتر كرده و انرژي حاصل از مواد غذايي را ذخيره مي كنند.
اين مكانيزم در اثر ميليون ها سال تكامل ايجاد شده و امكان ذخيره سازي انرژي و حفظ بقاي جانداران را در شرايط كمبود مواد غذايي فراهم مي كند. اما اكنون كه غذا به وفور در دسترس قرار دارد، اين مكانيزم طبيعي مي تواند پيامدهاي نامطلوبي بر سلامت داشته باشد.
به گفته محققان اين تحقيقات ارتباط بين حسگرهاي متابوليك روده و بيماري هاي قلبي عروقي را مشخص كرده و زمينه را براي درمان اين نوع بيماري هاي متابوليك فراهم مي كند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر