به گزارش ایرنا، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در این آیین با اشاره به مظلومیت هنر و نیز جایگاه مهم هنر در جامعه گفت: هنر همیشه همراه انسان بوده است و می تواند زندگی آنان را به سمت شادمانی سوق دهد.
سید موسی حسینی كاشانی افزود: هنر اقسام گوناگونی دارد كه از آن جمله می توان به؛ فن خطابه، سینما، تئاتر، خوشنویسی، نویسندگی، شعر و عكاسی اشاره كرد كه لازم است از این ابزار مهم در انتقال پیام به مخاطب بیشتر بهره ببریم.
وی به اهمیت و جایگاه رسانه در جوامع بشری اشاره و تصریح كرد: هنر عكاسی در بخش های مختلف، از جمله در رسانه ها مورد استفاده قرار می گیرد و گاه یك عكس خبری می تواند تاثیر بسیاری بر روی مخاطبان بگذارد.
وی به انتشار كتاب «كِلك صبا» كه در آن 80 اثر نفیس از خوشنویسان قم منتشر شده است، اشاره كرد و گفت: ان شاءالله بتوانیم در رشته های مختلف هنری در این استان، كتاب هایی منتشر نماییم تا ضمن ماندگاری آثار هنرمندان، بتوانیم این اثرها را به نسل های بعد منتقل كنیم.
* 108 عكاس در بخش رقابتی دوسالانه عكس قم مشاركت داشتند
دبیر دوسالانه عكس قم در این آیین گفت: نهمین دوره دوسالانه عكس استان در 2 بخش غیررقابتی و رقابتی برگزار شد كه در بخش غیررقابتی 25 تَن از هنرمندان عكاس پیشكسوت و در بخش رقابتی نیز 108 عكاس 975 قطعه عكس خود را به دبیرخانه این همایش ارسال كردند.
محمد اخلاقی اظهار كرد: بخش رقابتی این دوره در 2 بخش قاب قم و آزاد برگزار شد كه هیات داوران از میان آثار رسیده، 125 اثر را انتخاب كردند كه در 2 نگارخانه فرهنگ واشراق این آثار در معرض دید عموم قرار گرفت.
وی خاطرنشان كرد: از سوی هیات داوران سه اثر در بخش قاب قم و سه اثر در بخش آزاد به عنوان آثار برگزیده انتخاب و معرفی شده اند كه جایزه نقدی به همراه تندیس دوسالانه به آنها اهدا می شود.
وی اعلام كرد: داوران این دوسالانه؛ ابراهیم سلیمانی، مهدی توكلیان، مجید ایرانی، ناصر ابراهیمی، وحید قاسمی زرنوشه، محمد اخلاقی و سعیده معصومی بودند.
اخلاقی همچنین از اداره كل فرهنگ وارشاد اسلامی قم و تمام كسانی كه در برگزاری این دوسالانه مشاركت و همكاری داشتند، تقدیر و سپاسگزاری كرد.
در ادامه، بیانیه نهمین دوسالانه عكس هنرمندان قم توسط مهدی توكلیان یكی از داوران این دوسالانه و از پیشكسوتان عرصه عكاسی استان قرائت شد.
در بخش قاب قم؛ محمدعلی جلالی، ابوالفضل ماهرخ و محمدمهدی وِرال و در بخش آزاد نیز خدیجه سخندان، مسعود قائمی و علی جعفری مقدم به عنوان عكاسان برگزیده معرفی شدند و همچنین در بخش آزاد از سمیه نوذری و محمدمهدی ورال تقدیر شد.
* تقدیر از 9 عكاس پیشكسوت
رئیس انجمن عكاسان قم نیز دراین مراسم، با تقدیر از كسانی كه در رونق و برگزاری این دوسالانه سهیم بودند، گفت: برگزاری این دوسالانه در رشد و بالندگی هنر عكاسی استان می تواند نقش موثر و بسزایی داشته باشد.
ابراهیم سلیمانی افزود: به منظور ارتقای سطح دانش و آگاهی عكاسان استان از مسائل روز در حوزه عكاسی؛ چهار نشست تخصصی عكاسی با عنوان «حضور لحظه ها، حضور خلاق» با حضور استادان و پیشكسوتان رشته عكاسی از استان های مختلف كشور در موضوع های گوناگون مرتبط با هنر عكاسی نیز در حاشیه این دوسالانه برگزار شد.
وی گفت: در این مراسم از 9 تَن از پیشكسوتان هنر عكاسی در قم (حاج ابوالفضل فتحی، حسن عنایتی، حسن محمودی، محمد جهانبخش، مهدی توكلیان، محمدمهدی بهمنی، امیر حسامی نژاد، محمد اخلاقی و عباس منجمی گیلانی) در موضوع های مختلف تجلیل و گواهی و نشان افتخار انجمن عكاسان استان به این عزیزان اهدا می شود.
وی درباره این پیشكسوتان گفت: «حاج ابوالفضل فتحی» را در واقع می توان یكی از عكاسان انقلاب اسلامی و امام خمینی در قم دانست كه امروز عكس های این هنرمند در این رابطه، زینت بخش تاریخ عكاسی قم است.
سلیمانی اضافه كرد: «محمد جهانبخش» نخستین عكاس قم بود كه در رشته عكاسی از دانشگاه فارغ التحصیل شد كه چند كتاب نیز درباره عكاسی تالیف كرده است.
وی با گرامیداشت یاد مرحوم سید محمدحسین رحمتی كه چند كتاب عكس از انقلاب اسلامی و شهدای دوران دفاع مقدس در قم از وی به یادگار مانده است، افزود: «حسن عنایتی» نیز یكی از پیشكسوتان عكاسی در این زمینه است.
وی گفت: مرحوم مهدی حمیدی، رضا رحیمی تنها، رسول خامه یار، محمدرضا خیرخواه، رضا سبحانی و سید محمدعلی سید ابراهیمی نیز از دیگر افرادی هستند كه در ثبت و ضبط مجاهدت های رزمندگان در دوران دفاع مقدس تلاش می كردند.
سلیمانی؛ از حجت الاسلام والمسلمین «حسن محمودی» و «مهدی توكلیان» از دیگر پیشكسوتان عكاسی قم نام برد و گفت: «محمدمهدی بهمنی» نیز یكی از 2 عكاسی است كه پایان نامه خود را، درباره تاریخ عكاسی قم به نگارش درآورد.
رئیس انجمن عكاسان استان قم؛ از «امیر حسامی نژاد» به عنوان پیشكسوت عكاسی آیینی و نیز «محمد اخلاقی» و «عباس منجمی گیلانی» از پیشكسوتان عكاسی استان در عرصه عكس خبری نام برد.
وی همچنین یاد عكاسان قدیمی و پیشكسوت دیگر استان را همچون؛ مرحوم حاج حسن رضایی، مرحوم علی باباخانی زرگر، مرحوم افشارپور و سید ابوالقاسم موسوی را گرامی داشت و گفت: این عكاسان در دوران عكاسی آنالوگ (عكاسی با فیلم)، پایه گذار عكاسی در قم بودند.
7406/ 6133/
قم-ایرنا- آیین نهمین دوره دوسالانه عكس قم و آیین تكریم و پاسداشت هنرمندان عكاس این استان، همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شامگاه پنجشنبه با حضور مدیركل فرهنگ وارشاد اسلامی، در تالار مجتمع فرهنگی – هنری شهید سید مرتضی آوینی برگزار شد.