سومین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی پایان یافت كه نوعا با واكنشهای صد در صد مثبت و منفی منتقدان و اصحاب رسانه درباره آثار اكران شده همراه بود. در میان این آثار فیلم «قصرشیرین» رضا میركریمی توانست مورد توجه اهالی كاخ رسانه قرار گیرد. رضا میركریمی كه حضوری مستمر در این فستیوال مهم داخلی داشته، امسال تا به اینجای جشنواره توانسته رضایت نسبی منتقدان و خبرنگاران را به دست آورد. این فیلم كه نشانههایی از آثار گذشته این كارگردان را میتوان در آن پیدا كرد، دهمین اثری است كه با نگاه این كارگردان ساخته شده است.
**میركریمی و دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر
هر چند در سالهای اخیر انتقاد به برخی از آثار وی افزایش پیدا كرده، اما در كارنامه حرفهای این كارگردان آثار قابل توجه و ماندگاری یافت میشود.
البته میركریمی تنها در قامت یك كارگردان سینمایی نبوده است. وی در اردیبهشت 1394 از طرف هیأت مدیره خانه سینما بهعنوان مدیرعامل این نهاد صنفی انتخاب شد. رضا میركریمی پیشتر نیز در حد فاصل سال 1385 تا 1387 مدیرعامل خانه سینما بود. در ادواری هم كه جشنواره جهانی فیلم فجر بهصورت مجزا از جشنواره داخلی برگزار شده، بهجز دوره نخست، بقیه را میركریمی بهعنوان دبیر حاضر بوده است.
**ساخت اولین فیلم بعد از انقلاب با شخصیت اصلی روحانی
فیلم «زیر نور ماه» كه بعد از «كودك و سرباز» دومین اثر بلند این كارگردان به شمار میآید، نخستین فیلم سینمای بعد از انقلاب است كه شخصیت اصلی آن یك روحانی است. این اثر توانست علاوه بر جایزه ویژه هیأت داوران فیلم فجر، جایزه اول هفته منتقدان جشنواره كن موسوم بهجایزه بزرگ و چند جایزه مهم بینالمللی دیگر را از آن خود كند.
**«به همین سادگی» و دریافت سه جایزه از سه جشن داخلی
دریافت جوایز از جشنوارهای مثل فجر تا جشنوارههای مختلف آسیایی و اروپایی ویژگی جدانشدنی آثار و ساختههای این كارگردان محسوب میشود. چهارمین اثر میركریمی یعنی «خیلی دور خیلی نزدیك» توانست نظر هر سه گروه داوری كشور را به خود جلب كند و از هر یك از این سه جشن داخلی، جوایزی را كسب كند. سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فجر در سال 83، تندیس بهترین كارگردانی جشن خانه سینما و تندیس بهترین فیلم به انتخاب انجمن منتقدان و نویسندگان جشن خانه سینما را در یك سال از آن خود كرد. در سال 86 و با ساخت فیلم «خیلی دور، خیلی نزدیك » توانست سیمرغ بلورین بهترین كارگردانی را از آن خود كند. اما آخرین فیلمی كه از این كارگردان اكران شد و در جشنواره فیلم فجر هم حضور پیدا كرد، فیلم «دختر» بود كه توانست نظر برخی منتقدان را به خود جلب كند. این اثر در 7 رشته نامزد دریافت سیمرغ شد.
**«قصر شیرین» یك فیلم جادهای
اما شب گذشته این كارگردان این بار با «قصر شیرین» در كاخ رسانه حاضر شد. كامبیز حضرتی، منتقد سینما درباره این اثر و جایگاه آن در سینمای كشور به خبرنگار ایرناپلاس گفت: «قصر شیرین» یك فیلم جادهای است. فیلم جادهای هم این ویژگی را دارد كه در ابتدا با یك موقعیت اولیه روبهرو میشویم و در انتها بهجای رسیدن به مقصد، به شناخت میرسیم كه در این فیلم میركریمی، همه این مشخصات وجود داشت. پروسه جاده اهمیت بسیاری پیدا كرده بود.
** بازی خوب بازیگران خردسال، برگ برنده رضا میركریمی
این منتقد با اعلام اینكه بازی بازیگران خردسال خیلی خوب بوده است، خاطر نشان كرد: اساساً در سینما گفته میشود وقتی بازیگر كودك وارد كار میشود، اثر بهخوبی پیش نمیرود، اما بازی خوب بازیگران خردسال برگ برنده رضا میركریمی بود. ضمن اینكه این كارگردان با فیلم «دختر» و این اثرش نشان داده كه از محیط شهری و مخصوصاً تهران فرار میكند. این بار شاهد یك فیلم كاملتر نسبت به فیلم دختر بودیم.
**اثر جدی جشنواره سی و هفتم
حضرتی در پاسخ به این پرسش كه «قصر شیرین» تا چه اندازه شانس دریافت جایزه جشنواره فیلم فجر را دارد، عنوان كرد: فكر میكنم این اثر هم به لحاظ اینكه سینمای جادهای را تجربه كرد و هم به لحاظ ریتم تدوین و جنس بازیها، یكی از نامزدها و از آثار جدی جشنواره سی و هفتم به شمار آید.
گزارش از هنگامه ملكی
*اداره كل اخبار چند رسانه ای*
روز سوم جشنواره فیلم فجر
شب شیرین جشنواره با قصری كه میركریمی ساخت
۱۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۲:۳۵
کد خبر:
83193368
تهران-ایرناپلاس- شب گذشته اهالی رسانه شاهد اكران جدیدترین اثر رضا میركریمی بودند؛ اثری كه توانست در میان آثاری كه تا اینجای جشنواره اكران شده، قابل توجه و رضایتبخش باشد.