۱۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۵۹
کد خبر: 83193829
T T
۰ نفر
آبخيزداري بهترين اقدام براي جلوگيري از سيلاب است

بيرجند - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي گفت: خشكسالي چندين ساله سبب شده اكنون خشكسالي و سيلاب را با هم داشته باشيم و بهترين اقدام براي جلوگيري از سيلاب و روان آب اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري است.

به گزارش ايرنا عليرضا نصرآبادي روز شنبه در نشست خبري در محل نمايشگاه دستاوردهاي چهل ساله انقلاب اسلامي در بيرجند افزود:
سالانه 700 ميليون متر مكعب روان آب در استان هدر مي رود كه براي جلوگيري از جاري شدن روان آب ها سال 89 نخستين سازه آبخيزداري كشور با استفاده از لاستيك و ضايعات آن در خراسان جنوبي اجرا شد.
وي با بيان اينكه تاكنون 10 سازه از اين طريق در استان احداث شده است گفت: اين طرح ابتدا از خراسان جنوبي آغاز شد و اكنون در برخي استان ها از جمله هرمزگان در حال توسعه است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي عرصه ‌هاي آبخيزداري استان را 7.5 ميليون هكتار اعلام كرد و گفت: تاكنون 2 هزار و 500 سازه متفاوت آبخيزداري در يك ميليون و 300 هزار هكتار از اين عرصه ‌ها احداث ‌شده است.
وي بيان كرد: از ابتداي تاسيس استان (سال 83) تاكنون عمليات خاكي 63 سازه پخش سيلاب و 548 سازه خاكريزي در استان انجام شده است.
نصرآبادي افزود: همچنين سه هزار و 204 هكتار كپه كاري و 450 هكتار تراس بندي و بانكت بندي در حوزه عمليات بيولوژيكي و يكهزار و 31 سازه گابيون بندي، 652 سازه سنگ و ملاتي و 165 سازه خشكه چيني از جمله عمليات سنگي انجام شده در حوزه آبخيزداري است.
وي اظهار داشت: نخستين بار طرح آبخيزداري و آبخوان داري از خراسان جنوبي كليد خورد كه در اين زمينه مبلغ 200 ميليون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملي به كشور اختصاص يافت.
نصرآبادي سهيمه خراسان جنوبي از اعتبارات صندوق توسعه ملي را 16 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: در اين زمينه سازه‌ هاي آبخيزداري در 97 نقطه استان در حال اجرا بوده كه تاكنون احداث 88 سازه به‌ پايان رسيده است.
وي اضافه كرد: همزمان با دهه فجر امسال نيز 56 پروژه با اعتبار 15 ميليارد و 840 ميليون تومان در عرصه‌ هاي منابع طبيعي خراسان جنوبي به بهره ‌برداري مي ‌رسد.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي گفت: سرمايه ‌گذاري ملي اين طرح ‌ها از اعتبارات 97-96 مبلغ 15 ميليارد و 400 ميليون تومان و اعتبار استاني 440 ميليون تومان است.
وي با بيان اينكه 86 درصد از مساحت استان را اراضي بياباني تشكيل مي دهد گفت: در حال حاضر پنج ميليون و 450 هزار هكتار مساحت اراضي بياباني و هفت ميليون و 539 هزار هكتار مساحت مراتع كم تراكم بياباني استان است.

** خراسان جنوبي دومين استان بياباني ايران
نصرآبادي اظهار داشت: سال هاي اخير به لحاظ شرايط جغرافيايي در وضعيت بسيار خاصي قرار داريم و خراسان جنوبي از نظر وسعت رخساره هاي مناطق بياباني دومين استان بياباني كشور است.
وي گفت: خشكسالي هاي چندين ساله سبب شده خسارات زيادي به منابع طبيعي استان وارد شود كه براي مقابله با اين مشكل اقداماتي از جمله نهالكاري در سطح 22 هزار و پنج هكتار از عرصه هاي بياباني استان انجام شده است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي حفاظت و قرق 154 هزار و 96 هكتار، مدييت روان آب هاي سطحي در 16 هزار و 788 هكتار، توليد نهال گلداني به ميزان 741 هزار اصله، توليد نهال ريشه هاي به ميزان پنج ميليون و 293 هزار اصله و سه هزار و 862 هكتار بذركاري را از ديگر اقدامات انجام شده در اين زمينه عنوان كرد.
وي يادآور شد: از زمان تاسيس استان تاكنون نيز روان آب 14 هزار و 925 هكتار از اراضي بياباني مديريت شده است.
نصرآبادي مساحت جنگل ‌هاي استان خراسان جنوبي را 627 هزار و 722 هكتار عنوان كرد و افزود: تجهيز، نگهداري و مراقبت از پارك‌ هاي جنگلي در مساحتي با پنج هزار و 100 هكتار و توليد نهال جنگلي در سه هزار و 728 هكتار و جنگل‌كاري، احيا و توسعه فضاي سبز در مساحتي با سه هزار و 556 هكتار از اقدامات چندسال گذشته است.
وي از 28 دشت بحراني در استان خبر داد و گفت: اكنون بيش از 6 هزار رشته قنات در استان وجود دارد كه با توجه به محدوديت هاي اعتباري براي احيا و مرمت قنوات نياز به مشاركت مردم و ساير دستگاه هاي اجرايي داريم.
وي با اشاره به اجراي پروژه ‌هاي بين‌المللي خراسان جنوبي بيان كرد: پروژه ترسيب كربن سربيشه سال 2017 در ارزيابي‌ها جزو 10 پروژه برتر بين ‌المللي شناخته شده است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي با بيان اينكه هشت استان كشور داراي پروژه بين ‌المللي هستند افزود: در حال حاضر چهار پروژه بين المللي در استان در حال اجراست و اجراي چهار طرح ديگر در مرحله انعقاد تفاهم نامه قرار دارد.
7557*3028