۱۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۴۷
کد خبر: 83195335
T T
۰ نفر

مشاركت 12 مجموعه پژوهشي در طرح علمي گفتمان انقلاب

۱۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۴۷
کد خبر: 83195335
مشاركت 12 مجموعه پژوهشي در طرح علمي گفتمان انقلاب

قم - ايرنا - مسئول دبيرخانه انجمن هاي علمي حوزه علميه قم گفت: تاكنون 12 دانشگاه، پژوهشگاه و موسسه عالي علمي و پژوهشي در بنيانگذاري و فعاليت هاي طرح علمي گفتمان انقلاب اسلامي مشاركت فعال و موثر داشته و آثار منتخب در عرصه علوم انساني اسلامي را به دبيرخانه ارسال كردند.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين عبدالرسول هاجري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: پژوهشگاه هاي حوزه و دانشگاه، علوم و فرهنگ اسلامي، فرهنگ و انديشه اسلامي، قرآن و حديث، جامعه المصطفي العالميه، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه آزاد اسلامي، دانشگاه علوم اسلامي رضوي، سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه ها، مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي، موسسه آموزشي امام (ره) و اتحاديه دانش آموختگان حوزه و دانشگاه از جمله اين مجموعه هاي علمي دانشگاهي به شمار مي آيند.
وي با اشاره به ضرورت ها و خاستگاه هاي طرح گفتمان انقلاب تصريح كرد: پس از پيروزي انقلاب چالش هاي بسياري در عرصه هاي مختلف معرفتي و اجرايي پيش روي جامعه ديني و علمي كشور قرار گرفت و آرمان هاي انقلاب و مواضع بين المللي رهبران آن درباره برتري اسلام و آموزه هاي وحياني بر مكاتب بشري و الگوهاي رايج، موجب هجوم موجي از مسائل و چالش هاي معرفتي و تئوريك از سراسر جهان به پايه گذاران، نظريه پردازان و هواداران انقلاب اسلامي شد.
وي با بيان اينكه حوزه علميه از دهه نخست انقلاب براي پاسخگويي به نيازهاي معرفتي و فزاينده جامعه ديني و نظام اسلامي متناسب با نيازهاي كشور و در ابعاد فردي و اجتماعي اقدام به تربيت طلاب به صورت تخصصي و ويژه اقدام نمود، خاطرنشان كرد: نسل جديد حوزه كه با پيروزي انقلاب جذب حوزه هاي علميه شده و با آغاز دوران دفاع مقدس به جبهه هاي پاسداري از اسلام و ايران شتافته بودند پس از پايان جنگ براي دفاع و پاسخگويي علمي بهنگام و روزآمد به چالش معرفتي پيش روي اسلام و انقلاب، در عرصه علم و پژوهش ميدان هاي جديدي را ايجاد كردند و وارد عرصه هاي تخصصي علوم انساني اسلامي شدند.
‌هاجري؛ ورود گسترده، هدفمند و سازمان يافته حوزه و روحانيت در رشته هاي تخصصي علوم انساني اسلامي را داراي دستاوردهاي بسيار بزرگ و تحول آفرين دانست و گفت: تاسيس و گسترش مراكز آموزش عالي حوزوي در رشته هاي تخصصي علوم انساني اسلامي، راه اندازي پژوهشگاه و موسسات عالي پژوهش و توليد و انتشار صدها اثر مكتوب و چند رسانه اي در حوزه تلاقي علم و دين و همچنين تشكيل انجمن هاي علمي حوزه و برگزاري سلسله درس هاي خارج فقه معاصر برخي از اين دستاوردهاست.
وي تصريح كرد: طرح گفتمان علمي انقلاب اسلامي در عرصه علوم انساني و اسلامي در راستاي معرفي روشمند آثار فاخر و برگزيده عالمان مسلمان و محققان حوزوي به مجامع علمي داخل و خارج كشور و همچنين فراهم آوردن زمينه هاي مناسب براي نظريه پردازي، توليد دانش، نقد عالمانه و گفتمان سازي با همكاري دبيرخانه شوراي راهبردي نظريه پردازي گفتمان سازي و دبيرخانه انجمن ها و قطب هاي علمي حوزه آغاز شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به عناصر و مولفه هاي طرح گفتمان انقلاب خاطرنشان كرد: اين طرح براي معرفي روشمند آثار برگزيده و منتخب انديشمندان مسلمان به مجامع عالي علوم داخل و خارج كشور، 6 برنامه را در دستور كار قرار داده كه شناسايي و انتخاب مستمر و روشمند آثار برگزيده و برتر علوم انساني اسلامي شامل كتاب، نرم افزار، مقاله ها، كرسي نظريه پردازي و معرفي مستمر و تدريجي آثار منتخب در مجموعه كتابشناخت گفتمان علمي انقلاب اسلامي بخشي از آن مي باشد.
وي اضافه كرد: تاكنون بالغ بر 30 جلد از اين مجموعه در 15 هزار صفحه آماده سازي و تدوين شده و هر سال نيز به تعداد مجله ها و صفحه هاي آن اضافه مي شود.
هاجري، سامانه نرم افراري كتابشناخت را از ديگر اركان تشكيل دهنده اين طرح ذكر كرد و گفت: اين سامانه براي تسهيل در دسترسي محققان و دانش پژوهان و همچنين ارائه آثار برتر و منتخب در حوزه علوم انساني اسلامي در دهه فجر رونمايي مي شود.
وي برگزاري نمايشگاه تخصصي آثار منتخب در عرصه علوم انساني اسلامي در مراكز دانشگاهي و حوزه هاي علميه سراسر كشور را نيز از ديگر مولفه هاي طرح گفتمان انقلاب عنوان كرد و افزود: در اين نمايشگاه از بيش از 2 هزار عنوان كتاب برتر و منتخب در 17 رشته تخصصي علوم انساني اسلامي رونمايي خواهد شد.
وي مكان اين نمايشگاه را سالن ولايت مركز همايش هاي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم اعلام كرد و يادآور شد: اين نمايشگاه طي روزهاي 12 تا 15 بهمن از ساعت 8 تا 20 داير خواهد بود و بازديد از آن براي عموم آزاد است.
وي گفت: آيين افتتاحيه اين نمايشگاه فردا سه شنبه ساعت 10 صبح با سخنراني آيت الله اعرافي مدير حوزه هاي علميه كشور برگزار خواهد شد.
وي، نمايشگاه دائمي و كتابخانه تخصصي و برگزاري نشست هاي تخصصي در مراكز علمي و ديني كشور با محوريت آثار برگزيده و برتر را نيز ديگر ركن و مولفه طرح ياد شده دانست و اذعان كرد: به دليل تعداد بالاي آثار برتر و منتخب ارسالي كه به دبيرخانه گفتمان رسيده، راه اندازي يك نمايشگاه دائمي و كتابخانه تخصصي در حوزه علميه قم در دستور كار قرار گرفته و در آينده اي نزديك راه اندازي و اطلاع رساني مي شود.
هاجري در پايان خاطرنشان كرد: دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و موسسات عالي علمي و پژوهشي كشور، نهادها و مراكز علمي و پژوهشي و اساتيد، محققان و دانش پژوهان كه متقاضي عضويت در طرح گفتمان و يا علاقه مند به برگزاري نمايشگاه تخصصي گفتمان و يا متقاضي خريد آثار هستند با رايانامه Daeh@ismc.ir در ارتباط باشند.
7403 / 1175