۱۴ بهمن ۱۳۹۷، ۲۳:۵۹
کد خبر: 83195987
T T
۰ نفر

بهره برداري از 11 سد آبخيزداري در چالدران آغاز شد

۱۴ بهمن ۱۳۹۷، ۲۳:۵۹
کد خبر: 83195987
بهره برداري از 11 سد آبخيزداري در چالدران آغاز شد

اروميه - ايرنا - 11 سد بزرگ آبخيزداري همزمان با سومين روز از دهه مبارك فجر در چالدران به بهره برداري رسيد.

فرماندار چالدران روز يكشنبه در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: اين سدها با هدف كاهش خسارات ناشي از سيل به روستاييان و جلوگيري از رسوب و فرسايش خاك مورد بهره برداري قرار مي گيرد.
حسن محمدزاده افزود: اين سدها از نوع ملاتي و گابيوني بوده و اهالي 15 روستا از مزاياي آن بهره مند شده اند.
وي اظهار داشت: اين سدها با اعتباري بالغ بر 30 ميليارد ريال ساخته شده است.
فرماندار چالدران افزود: با توجه به وضعيت توپوگرافي و نامناسب بودن پوشش گياهي و نبود تعادل دام و مرتع، رانش زمين و وجود خطرات سيل در چالدران اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري، حفظ مراتع و ايجاد تعادل دام و مرتع و نظارت و بازرسي هاي مستمر از عرصه هاي منابع طبيعي اين شهرستان ضروري است.
محمدزاده با اشاره به اجراي طرحهاي آبخيزداري درحوزه هاي مختلف شهرستان چالدران اظهار داشت: كنترل و مهار رسوب و سيلاب‌ها، جلوگيري از فرسايش خاك و تقويت سفره‌هاي آب زيرزميني از اهداف اجراي اين طرح هاست.
وي ادامه داد: اين شهرستان داراي 158 هزار هكتار مراتع سرسبز ييلاقي و روستايي است كه در جهت توليد فراورده‌هاي دامي و لبني در اختيار دامداران قرار مي‌گيرد.
به گزارش ايرنا، شهرستان چالدران از جمله شهرستان هاي سيل خيز آذربايجان غربي است.
امسال از محل صندوق توسعه ملي بالغ بر 200 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي طرح هاي آبخيزداري براي استان آذربايجان غربي تخصيص يافته كه اين طرح ها در 17 شهرستان و 20 حوزه قرار دارد.
آبخيزداري به علم و هنر برنامه ‌ريزي مستمر و اجراي اقدام‌ لازم جهت مديريت منابع حوزه‌هاي آبخيز اعم از طبيعي، كشاورزي، اقتصادي و انساني بدون ايجاد اثرات منفي در منابع آب و خاك گفته مي شود و مي‌ تواند به صورت مكانيكي يا بيولوژيكي باشد.
صاحب نظران اين بخش تاكيد دارند كه با اجراي هر هكتار آبخيزداري مي‌ توان 500 مترمكعب آب جديد توليد كرد؛ ضمن آنكه اجراي هر هكتار عمليات آبخيزداري از 6.5 تن فرسايش خاكي و رسوب جلوگيري مي‌كند.
آذربايجان غربي از جمله استان هاي نيازمند آبخيزداري به شمار مي رود زيرا اين استان از يك سو منابع آبي لازم جهت ذخيره سازي و مصرف در بخش كشاورزي را دارا بوده و از سوي ديگر اين بخش سهم قابل توجهي از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
8137/2093