شهرستان خمین با وجود موقعیت جغرافیایی مناسب و برخورداری از منابع پایه آب و خاك در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از قطار توسعه صنعتی جامانده بود و در چهار دهه اخیر با اقدامات هدفمند غبار محرومیت از چهره این شهر برگرفته شده و زنجیره تولید و رونق اقتصادی روز به روز در این خطه پربارتر شده است.
تصویب هیات دولت در سال 89 برای قرار گرفتن شهرستان خمین در ردیف بودجه ای مناطق كمتر برخوردار از جمله راهبردهایی بود كه پس از انقلاب اسلامی توانست در اصلاح نواقص و ترمیم محرومیت های خمین یاریگر باشد و زادگاه امام راحل با بهره مندی از این امتیاز و مزیت شرایطی یافت تا زیرساخت های لازم را برای توسعه همه جانبه و رونق اقتصادی و صنعتی خود مهیا كند كه این هدیه ای ارزشمند با مردم خمین بود.
با این تصمیم اثربخش خمین توانست جهش بزرگی را در صنعت خود با ایجاد شهرك، ناحیه و قطب صنعتی تجربه كند و استقرار واحدهای صنعتی كوچك و متوسط در این زیرساخت ها ضمن تولید و درآمدزایی توانست كه در عرصه اشتغالزایی نیز برای این شهرستان كه بیشتر مزیت كشاورزی داشت نقش آفرینی كند.
دولت تدبیر و امید برای كمك به توسعه زادگاه امام راحل(ره)، شهرستان خمین را در فهرست مناطق كمتر توسعه یافته قرار داد و این مهم با ابلاغیه معاون اول رئیس جمهوری جنبه اجرایی به خود گرفت كه این اقدام نیز تاثیر عملی خود را در توسعه صنعتی و اقتصادی این منطقه گذاشته و زادگاه امام راحل اكنون سهم مناسبی را در كنار دیگر شهرستان های استان مركزی برای رشد صنعتی و توسعه متوازن دارد.
بر اساس ابلاغیه الحاق خمین به فهرست مناطق كمتر توسعه یافته در امور حمایتی، شهرها، بخش ها و دهستان های این شهرستان در زمره مناطق محروم و كمترتوسعه یافته شناخته شده و از مزایای ویژه بهره مند می شوند.
به موجب این خدمات، برای توسعه فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری، صنعتگران متقاضی در خمین از تخفیف 50 درصدی در شهرك ها و نواحی صنعتی برخوردار می شوند ومعافیت های مالیاتی و مشوق های جذب سرمایه گذاری در این شهرستان افزایش می یابد.
سرمایه گذاری و اشتغال به عنوان كن موثر در اقتصاد به جاذبه نیاز دارد و امتیاز تصویب نامه دولت برای خمین مشوق سرمایه گذارانی است كه به دنبال توجیه اقتصادی و ارزش افزوده هستند.
بهره گیری از سرمایه های داخلی و خارجی و جذب سرمایه گذاران توانمند، راهی برای تسریع حركت اقتصاد به سوی توسعه و ایجاد اشتغال پایدار است و شهرستان خمین در این بین با توجه به وجود ظرفیت هایش مستعد و آماده رشد و بلوغ صنعتی است.
استاندار مركزی گفت: زادگاه امام راحل پیش از انقلاب اسلامی به دلیل برخی دلایل سیاسی از گردونه توسعه كنار گذاشته شده بود و این شهرستان از بسیاری شاخص ها نسبت به سایر مناطق استان عقب مانده بود.
سید «علی آقازاده» افزود: خمین به دلیل شرایط استراتژیك جغرافیایی توانمندی بالایی را در ایجاد و توسعه صنعت دارد اما قبل از انقلاب این مزیت نادیده گرفته شده و در پراكنش واحدهای صنعتی استان مركزی خمین نصیب اندكی داشت.
وی ادامه داد: نگاه عدالت محور انقلاب اسلامی در چهار دهه اخیر سبب شد كه توجه ویژه ای به خمین شود و با قرار دادن این شهر در ردیف مناطق كمتر توسعه یافته و معافیت های مالیاتی و اجرایی شدن طرح توسعه زادگاه امام راحل، تمهیداتی اندیشیده شد كه مردم این خطه نیز طعم توسعه و رفاه را بچشند و مناسبات صنعت با دید كارشناسی در این خطه جان بگیرد.
استاندار مركزی ادامه داد: با بهبود زیرساخت های اساسی طی سال های خیر خمین به تدریج در ریل توسعه صنعتی قرار گرفته و اكنون صنایعی در این شهرستان راه اندازی شده و یا مراحل ایجاد را می گذرانند كه افتخار ملی و حوزه تولید هستند و توانسته اند در مدت كوتاه چهره اقتصادی خمین را متحول كنند.
استاندار مركزی گفت: بخش نخست بزرگترین واحد تولید كننده سلول های خورشیدی كشور و خاورمیانه در خمین تا پایان امسال بهره برداری می شود كه این صنعت نه تنها افتخار برای استان مركزی كه در سطح كشور اهمیت داشته و آثار و پیامدهای آن دامنه گسترده ای دارد.
آقازاده افزود: این واحد تولیدی در ناحیه صنعتی شهید سعیدی خمین در دست انجام است و اكنون 70 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
وی اظهارداشت: همه تجهیزات این واحد صنعتی از كشورهای اروپایی خریداری شده كه بیشتر آن ها وارد سایت شده و مایحتاج باقی نیز به زودی نصب می شود.
استاندار مركزی ادامه داد: مجتمع پرورش طیور در حوزه فعالیت های صنایع كشاورزی خمین نیز در مراحل ایجاد و راه اندازی است كه به عنوان بزرگترین واحد پرورش طیور تخم گذار و گوشتی خاورمیانه است.
استاندار مركزی خاطرنشان كرد: این طرح با ارزش افزوده اقتصادی بالا و اشتغال پایدار با ظرفیت اسمی تولید سالانه 2 میلیون قطعه به عنوان مركزی برای پشتیبانی تمامی واحدهای پرورش طیور منطقه تعیین شده است كه با راه اندازی آن سه هزار فرصت شغلی جدید به طور مستقیم در خمین ایجاد می شود.
آقازاده بیان كرد: مجتمع های گردشگری و درمانی در شهرستان خمین نیز در حال راه اندازی است كه همراه با ده ها طرح صنعتی دیگر بخش صنعت می تواند عامل تحول اقتصادی در زادگاه امام راحل شود.
استاندار مركزی با تاكید بر تكمیل و بهره برداری از مجتمع پتروشیمی خمین تا نیمه سال آینده افزود: این طرح صنعتی مهم اشتغال 350 نفری دارد كه به طور غیرمستقیم نیز تا سه برابرفرصت های شغلی اشاره شده كارآفرینی می كند و این مهم نیز از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی در این شهرستان محسوب می شود.
وی گفت: شركت فروسیلیسیوم در خمین نیز به عنوان چهارمین شركت تولید كننده این محصول در كشور زمستان پارسال به بهره برداری رسید و با راه اندازی این واحد صنعتی 120 اشتغال مستقیم و 170 اشتغال غیر مستقیم در این شهرستان فراهم شد.
استاندار مركزی بیان كرد: ایجاد مجموعه صنایع زیردستی در كنار طرح توسعه این واحد صنعتی مزیتی اقتصادی برای خمین است و اشتغال و تولید ثروت را با خود به همراه خواهد داشت كه این مهم با قوت پیگیری می شود.
آقازاده گفت: با بهره برداری و اجرای طرح های توسعه ای اقتصادی بزرگ، خمین امسال به رونق و توسعه صنعتی دست می یابد و مهمترین معضل این شهرستان كه نرخ بالای بیكاری است كاهش می یابد.
فرماندار خمین گفت: اقتصاد شهرستان خمین قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به طور كامل كشاورزی محور بود و حضور و سهم صنعت در این خطه كمرنگ دیده شده بود كه این نقیصه در سال های اخیر در حال جبران شدن است.
«احمد طهرانی» افزود: خمین در سال های پیش از انقلاب تنها یك واحد صنعتی نساجی به عنوان نخ طلا داشت و از سال 80 تاكنون زمینه توسعه صنعتی در این شهرستان مهیا شده و با راه اندازی شهرك صنعتی 85 واحد تولید فعال با اشتغال یكهزار و250 نفر در این شهرستان پا گرفته است.
وی توضیح داد: در كارنامه حوزه صنعت خمین پس از انقلاب اسلامی ایجاد قطب صنعتی خمین با 20 واحد تولیدی و صنعتی بااشتغال 75 نفر و ناحیه شهید سعیدی با 20 صنعت و 80 فرصت شغلی نیز ثبت شده كه افتخاری برای زادگاه امام راحل است.
فرماندار خمین یادآور شد: ریل گذاری توسعه صنعتی خمین با تیزهوشی و برنامه دنبال می شود و برخی صنایع بزرگ نظیر ، پتروشیمی فروسیلیسیوم ، خودروسازی نوید بخش تحول صنعتی در این شهرستان هستند.
طهرانی اظهارداشت: مجوز ایجاد نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی با سرمایه گذاری یك متقاضی هلندی توسط هیات سرمایه گذاری خارجی در شهرستان خمین صادر شد.
وی افزود: ارزش سرمایه گذاری خارجی در این مجوز نیروگاهی 6 میلیون و 500 هزار یورو است و با برگزاری نشست كمیسیون ماده 32 توسط مدیریت امور اراضی جهاد كشاورزی 20 هكتار زمین برای ایجاد این نیروگاه خورشیدی در اختیار سرمایه گذار هلندی قرار می گیرد.
فرماندار خمین خاطرنشان كرد: استقرار خمین در فهرست مناطق كمتر توسعه یافته و معافیت 13 ساله واحدهای صنعتی از پرداخت مالیات، كاهش قیمت زمین در شهرك و نواحی صنعتی به كمترین میزان در سطح كشور و اتصال محور ارتباطی شهرك صنعتی به مركز استان و راه های ارتباطی كشور از خدمات ارزشمند نظام اسلامی برای توسعه صنعت و رونق اقتصادی خمین است.
طهرانی اظهارداشت: با اقدامات مذكور قیمت زمین در شهرك صنعتی از 570 هزار ریال به 200 هزار ریال كاهش یافت، ضمن اینكه سرمایه گذار یك سوم بهای زمین را می پردازد و بقیه را تا زمان بهره برداری واحد صنعتی، پرداخت می كند
وی گفت: در شهرستان خمین یك شهرك صنعتی با توسعه اراضی یك هزار و 28 هكتار با میزان آب 29 لیتر برثانیه ازطریق 2حلقه چاه، یك پست 63 كیلو ولت برق و یك ایستگاه گاز 10 هزار متر مكعبی وجود دارد.
فرماندار خمین در ارتباط با نواحی صنعتی نیز گفت: ناحیه صنعتی شهید سعیدی حدود 50 هكتار وسعت دارد كه در 27 هكتار تأسیسات زیربنایی از جمله آب، برق، گاز و تلفن تأمین شده و 29 واحد در این ناحیه مستقر است.
طهرانی افزود: در ناحیه صنعتی خرمدشت با حدود 50 هكتار زمین، تأسیسات زیر بنایی از جمله آب ، برق و گاز تأمین شده است.
وی ادامه داد: تمهیدات نظام اسلامی در عدالت اقتصادی در بخش سرمایه گذاری و مشوق های آن برای خمین قابل تحسین است چرا كه این شهرستان در زمره خدمات و مشوق های مناطق محروم و اعمال معاف مالیاتی، آماده سازی زیرساخت های لازم برای ایجاد واحدهای صنعتی، تولیدی برای كارآفرینان بخش خصوصی قرار گرفته است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی از سال 59 تا كنون یكهزار و 765 پروانه تاسیس صنعتی در زادگاه امام راحل صادر شده است.
«محمد رضا سلیمانی» افزود: بعد از پیروزی انقلاب تاكنون 280 پروانه بهره برداری صنعتی و تولیدی نیز در این شهرستان صادر شده كه چهار هزار و هفت شغل ایجاد كرده است.
وی ادامه داد: بزرگترین واحدصنعتی تولید ظروف چینی مركز كشور و واحد صنعتی فرسلیس به عنوان چهارمین تولید كننده این محصول در ایران اكنون در خمین مستقر هستند كه نشان از نگاه اصولی در توسعه صنعتی به خمین است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت خمین عنوان كرد: واحد صنعتی فرسلیس پارسال راه اندازی شد و امسال توانسته یك میلیون دلار و یكهزار تن محصولات خود را صادر كند كه این مهم مهر تایید به سیاست های توسعه صنعتی در زادگاه امام راحل محسوب می شود.
سلیمانی گفت: این ماده صنعتی به كشورهای هدف بلژیك، چك، عمان، تركیه و آلمان صادر شده است.
وی توضیح داد: عملیات اجرایی واحد صنعتی فرسلیس از سال 94 در شهرك صنعتی خمین كلید خورد و این واحد در زمینی به مساحت 135 هزار مترمربع با سرمایه گذاری 850 میلیارد ریال بدون استفاده از تسهیلات راه اندازی شد.
رئیس صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: جهش خوبی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در جهت رشد و توسعه صنعت خاموش خمین برداشته شد و امید است با بسته های تشویقی دولت تدبیر و امید جذب سرمایه گذار در این شهرستان افزایش یابد.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی استان مركزی گفت: در مناطق كمتر توسعه یافته نظیر خمین حمایت های دولت از جمله تخصیص اعتبارات ملی، تسهیلات، معافیت مالیاتی و بخشودگی باعث رشد سرمایه گذاری می شود.
«مصطفی آمره » بیان كرد: قرار گرفتن شهرستان خمین در فهرست مناطق كمتر توسعه یافته زمینه رشد سرمایه گذاری، رشد ضریب نقدینگی از طریق تسهیلات بانكی در بخش صنعت و باعث ترغیب سرمایه گذاران در این منطقه شده است.
وی ادامه داد: در راستای حمایت های دولت در خصوص مناطق كمتر توسعه یافته و توجه به صنایع پایین دستی نفت و گاز در خمین 200هكتار به این صنایع اختصاص داده شده و وسعت شهرك صنعتی خمین به هزار هكتار توسعه یافته است.
آمره ادامه داد: میزان سرمایه گذاری در بخش صنعت در شهرك صنعتی خمین بیش از 10 هزارمیلیارد ریال است كه امیداست با تدابیر این سرمایه گذاری به اشتغالزایی موثر در عرصه صنعت انجام گیرد.
وی ابراز امیدورای كرد: زیر ساخت های لازم برای افزایش سرمایه گذاری در شهرك ها و نواحی صنعتی فراهم است و تلاش می شود برخی كمبودهای نیز رفع شود تا سرمایه گذاران با اطمینان در این مناطق مستقر شوند.
خمین زمینه های مساعدی از توانمندی های صنعت و معدن، كشاورزی و گردشگری و صنایع دستی در خود دارد كه با جذب سرمایه گذار می تواند برجسته و اثربخش شود و در روند توسعه این خطه نقش افرینی كند.
شهرستان خمین از توابع استان مركزی 105 هزار نفر جمعیت و در فاصله 61 كیلومتری اراك قرار دارد.
/6013/7277
خمین - ایرنا - زادگاه امام راحل واقع در جنوب استان مركزی ازمناطقی است كه طعم رشد اقتصادی را پس از پیروزی انقلاب اسلامی چشیده و ضرب آهنگ توسعه صنعتی در این خطه با گام های برنامه ای 40 سال اخیر پا گرفته است.