۱۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۴۶
کد خبر: 83196774
T T
۰ نفر
ایران در پیشرفته ترین علوم رتبه های چشمگیری كسب كرده است

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به پیشرفت های ایران در علوم جدید دنیا از جمله نانو تكنولوژی و پیوند اعضای بدن، گفت: ما در پیشرفته ترین علوم رتبه های چشمگیری را به دست آوردیم.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر رضا ملك زاده روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه بیستمین جشنواره ابن سینا در سالن همایش دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: پیوند كبد یكی از سخت ترین اعمال جراحی است و ما رشد خیلی خوبی در آن داشته و توانستیم آن را در كشور توسعه دهیم.
وی با بیان این كه در حال حاضر 9 مركز پیوند كبد در كشور فعال هستند، اظهار داشت: هم اكنون پیوند كلیه در اكثر نقاط كشور انجام می شود.
ملك زاده بیان داشت: تاكنون 54 هزار پیوند كلیه، 10 هزار پیوند مغز استخوان، 6 هزار پیوند كبد و 1200 پیوند قلب در ایران انجام شده كه موفقیت بزرگی برای كشور است و در این زمینه تقریبا نیاز به اعزام بیمار به خارج از كشور نداریم‌.

** دستاوردهای دارویی ما بسیار چشمگیر بوده است
وی با اشاره به اینكه دستاوردهای دارویی در كشور نیز بسیار چشمگیر بوده است، اظهار داشت: ما تقریبا 95 درصد داروها را در داخل تولید می كنیم.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: تولیدات داخلی ما كیفیت بسیار عالی دارد و ارزان ترین داروها در دنیا است و در دسترس همه مردم قرار دارد.
ملك زاده به تولید 25 قلم داروی نوتركیب اشاره كرد و گفت: توانستیم داروهای نوتركیب را بسازیم تا علاوه بر افتخاری بزرگی برای كشور، خدمات مطلوب را به بیماران ارایه دهیم.

** وانستیم برخی از بیماری ها را در كشور ریشه كن كنیم
وی افزود: توانسته ایم برخی از بیماری ها از جمله فلج اطفال و مالاریا را در كشور ریشه كن كنیم كه خیلی از كشورهای دنیا هنوز موفق به این كار نشده اند.
به گفته معاون وزیر بهداشت، جمهوری اسلامی ایران در شاخص های بهداشتی رشد بسیار چشمگیری داشته است كه از جمله آن می توان به افزایش امید به زندگی، كاهش مرگ و میر كودكان، نوزادان و مادران اشاره كرد.
وی همچنین از افزایش تخت های بیمارستانی سخن گفت و اضافه كرد: تخت های بیمارستانی از 50 هزار تخت به 130 هزار تخت رسیدیم و 100 هزار تخت بیمارستانی الان در دست احداث و تكمیل است.
ملك زاده افزود: تعداد پزشكان شاعل از 15 هزار نفر در ابتدای انقلاب اسلامی به 110 هزار پزشك رسیده كه نشان دهند رشد چشمگیر در این حوزه است.

** تعداد مراكز تحقیقاتی حوزه پزشكی به ۸۰۰ مركز رسیده است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به افزایش تعداد مراكز تحقیقاتی اشاره كرد و گفت: تعداد مراكز تحقیقاتی حوزه پزشكی به ۸۰۰ مجموعه رسیده كه از این تعداد حدود ۱۰۰ مركز تحقیقاتی حوزه پزشكی بسیار فعال هستند.
وی تعداد مراكز تحقیقاتی دارای ردیف مستقل بودجه در حوزه پزشكی را ۵۶ مركز اعلام كرد و گفت: در تلاش برای افزایش تعداد این مراكز هستیم.
ملك زاده همچنین گفت: تعداد مجلات علمی پس از انقلاب اسلامی از 13 مجله به 413 مجله علمی رسیده كه رشد چشمگیری داشته است.
به گفته معاون وزیر بهداشت، تعداد شركت های دانش بنیان در حوزه بهداشت به بیش از 1100 شركت رسیده كه در تولید و تجاری سازی محصولات حوزه بهداشت و درمان نقش اساسی دارند.
دكتر باقر لاریجانی، معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز در این مراسم گفت: ما بعد از انقلاب در دكتری حرفه ای رشد بالایی داشتیم و این پیشرفت مقدار زیادی از نیازهای كشور را جوابگو بوده است.
وی با اشاره به رشد 7 برابری تعداد دكترای حرفه ای بعد از انقلاب اسلامی، گفت: در این مدت دكتری تخصصی در كشور نیز 70 برابر رشد كرده است.
لاریجانی افزود: در چهار دهه اخیر تعداد زیادی مقاطع تحصیلی ایجاد شد و الان 3 هزار مقطع تحصیلی داریم در حالی كه در سال 57، حدود 400 مقطع تحصیلی داشتیم.
وی بیان داشت: هم اكنون حدود 70 هزار عضو هیات علمی در مجموعه دانشگاه های علوم پزشكی كشور فعالیت می كنند.
لاریجانی تعداد دانشكده ها و دانشگاه های علوم پزشكی را 66 مجموعه اعلام كرد و گفت: رشد 26 برابری در تعداد رشته های PHD در كشور و حدود 20 برابری در رشته های كارشناسی ارشد داریم.
برگزیده بیستمین جشنواره ابن سینا با حضور جمعی از مسولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و دانشگاه علوم پزشكی تهران انتخاب و معرفی شدند.
علمی ** 1201 **2017
۰ نفر