۱۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۶:۱۶
کد خبر: 83197082
T T
۰ نفر

جرایم سایبری در خراسان جنوبی 102 درصد افزایش یافت

۱۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۶:۱۶
کد خبر: 83197082
جرایم سایبری در خراسان جنوبی 102 درصد افزایش یافت

بیرجند - ایرنا - رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاكنون وقوع جرایم سایبری در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 102 درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایرنا سرهنگ علی محمدپور روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در این مدت حوزه كشف پرونده های جرایم فضای مجازی استان نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 142 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی با بیان اینكه الزاما مجرمان سایبری ساكن این استان نیستند توضیح داد كه ماموریت پلیس فتا با سایر پلیس های تخصصی تفاوت دارد و گاهی متهمان این جرایم در اقصی نقاط كشور ساكن هستند.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی گفت: بیشتر متهمان این حوزه از استان های دور دست در غرب كشور هستند كه با هماهنگی قضایی و رده پلیس فتا آن استان شناسایی و دستگیر می شوند.
وی مجموع كلاهبرداری های مالی فضای مجازی استان را پنج میلیارد تومان اعلام كرد و گفت: متاسفانه این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته كه 400 میلیون تومان بوده، رشد زیادی داشته است.
سرهنگ محمدپور با بیان اینكه بخش عمده این كلاهبرداری ها در بستر فضای مجازی اتفاق می افتد بیان كرد: طمع بیش از حد و رعایت نكردن اصول توسط مالباختگان علت تشكیل این پرونده ها است.
وی گفت: گاهی در سایت های آگهی فروش كالا و خدمات با آگهی های توخالی و كلاهبرداری مواجه می شویم و كالایی عرضه می شود كه با قیمت واقعی تفاوت فاحش دارد ولی شهروندان به این موضوع زیاد توجه ندارند و به صرف قیمت پایین اقدام به خرید می كنند.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی یادآور شد: برخی هم استانی ها به درگاه های جعلی نیز آگاهی ندارند یا به پارامترهای خرید توجهی نمی كنند.
وی با اشاره به پنج جرم اول فضای مجازی در استان گفت: برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب های بانكی 50 درصد جرایم فضای مجازی را به خود اختصاص داده است.
سرهنگ محمدپور كلاهبرداری های رایانه ای را دومین جرم فضای مجازی در استان دانست و افزود: 29 درصد كل جرایم فضای مجازی را این مورد به خود اختصاص داده است.
وی گفت: جرم سوم فضای مجازی انتشار فیلم خصوصی و خانوادگی افراد است كه با وضعیت فرهنگی استان مطابق ندارند.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی با اشاره به مزاحمت های اینترنتی به عنوان جرم چهارم ادامه داد: قربانیان این جرم معمولا بانوان هستند كه توسط شیادان فضای مجازی رقم می خورد.
وی گفت: ممانعت غیرمجاز از دسترسی هك سیستم ها و رایانه ها نیز جزو پنج جرم اول ارتكاب جرایم سایبری است.
سرهنگ محمدپور با اشاره به اقدامات حوزه پیشگیری اجتماعی بیان كرد: از طریق رسانه ها هشدارهایی به جامعه و مخاطب منتقل می شود.
وی افزود: جامعه هدف در موضوعات مختلف جرایم از جمله بانكداری الكترونیك، هتك حیثیت و هك سیستم كه معمولا دانش آموزان و دانشجویان دختر مورد هجمه قرار می گیرند بیشتر مورد تاكید است.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی از رشد 107 درصدی آگاه سازی و تولیدات تلویزیونی نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: انجام مصاحبه های رادیویی 126 درصد رشد و اطلاع رسانی از طریق جرایم و مطبوعات نیز 10 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه آشناسازی تهدیدات سایبری نیز امسال نسبت به سال گذشته 15 درصد رشد داشته است.
محمدپور با اشاره به رشد فزاینده كاربران فضای مجازی در استان گفت: این مهم موجب شده كه جرایم نیز به مراتب افزایش یابد.
وی با بیان اینكه مجرمان هم از فضای حقیقی و مجازی جامعه كوچ كرده اند گفت: به همین منظور باید آگاه سازی مردم ارتقا یابد چون در این بستر مجرمان قربانی خود را بهتر پیدا می كنند.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی با بیان اینكه برداشت های اینترنتی غیر مجاز 50 درصد مجموع جرایم را به خود اختصاص داده است گفت: توصیه می شود مردم آشنایی خود را در خصوص بستر فضای مجازی ارتقا دهند.
وی ضمن تاكید بر از پرهیز ارسال اطلاعات شخصی با ایمیل ها و سامانه ها گفت: در مراكز عمومی مثل كافی نت ها و نقاطی كه اینترنت رایگان دارند باید مباحث امنیتی بیشتر رعایت شود.
وی ادامه داد: كاربران فضای مجازی باید قادر به تشخیص درگاه های جعلی باشند و برای درج نام كاربری و رمز دوم از صفحه كلید مجازی استفاده كنند.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی با اشاره به عوارض استفاده از فیلتر شكن گفت: برخی كاربران فضای مجازی برای متصل شدن به شبكه های فیلتر شده از فیلترشكن استفاده می كنند كه عوارض زیادی دارد و والدین باید حتما در این خصوص نظارت كافی بر فرزندان خود داشته باشند.
وی با اشاره به استفاده از رمز دوم یكی بار مصرف از اوایل خردادماه سال آینده بیان كرد: اگر این قضیه رقم بخورد شاهد كاهش بسیار زیاد جرایم مالی در فضای مجازی خواهیم بود.
سرهنگ محمدپور با اشاره به خریدهای اینترنتی گفت: حتما هرگونه پرداخت وجه بعد از تحویل كالا و خدمات باشد و به هویت سایبری افراد ناشناس نباید اعتماد كنند.
وی ادامه داد: فروشگاه های معتبر فضای مجازی را باید بشناسیم و این فروشگاه ها باید نماد الكترونیك داشته باشند.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینكه از زمان طرح شكایت تا دستگیری متهم چه زمانی صرف می شود گفت: این موضوع به نوع پرونده و ارایه مستندات بستگی دارد گاهی در مدت یك ساعت جرم كشف شده و گاهی هم چندین ماه به طول كشیده است.
وی تاكید كرد: پرونده های هتك حیثتی كه به آبروی كاربر بستگی دارد در كوتاه ترین زمان ممكن متهم شناسایی می شود.
وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایرنا كه سن جرم فضای مجازی چند سال است گفت: سن با توجه به نوع جرایم متفاوت است در جرایم مالی معمولا مجرمان میان سال بوده و در هك سیستم یا مزاحمت های اینترنتی زیر 30 سال هستند.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی با تاكید بر اینكه در حوزه فضای مجازی استان مفسد اقتصادی نداشتیم بیان كرد: چند مورد قمار آنلاین و شرط بندی بازی فوتبال بوده كه بالاترین رقم كلاهبرداری حدود 200 میلیون تومان است.
9893*3028