۱۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۶:۵۷
کد خبر: 83197157
T T
۰ نفر
سازمان هاي حقوق بشري: امارات با ملت خود با تسامح رفتار كند

تهران – ايرنا- سازمان هاي حقوق بشري امروز (دوشنبه) با اشاره به سفر پاپ فرانسيس رهبر كاتوليك هاي جهان به ابوظبي، از امارات خواستند به جاي ژست احترام به تنوع اديان و افتخار به ميزباني كنفرانس موسوم به برادري بشري، ابتدا نسبت به ملت خود با تسامح رفتار كند.

به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه خبري الجزيره، سازمان عفو بين الملل طي توئيتي اعلام كرد: امارات تلاش مي كند سال 2019 ميلادي را سال تسامح بنامد و سفر 'پاپ فرانسيس' رهبر كاتوليك هاي جهان به ابوظبي را نشاني از احترام اين كشور به تنوع اديان جلوه دهد؛ حال اگر چنين است، آيا ابوظبي آمادگي دارد كه از سياست هاي سركوب گرايانه خود در مقابل انواع مخالفت ها و نقدها دست بكشد؟.
عفو بين الملل با اشاره به اين كه بسياري از حاميان حقوق بشر چون احمد منصور، ناصر بن غيث و محمد الركن، كه تنها به خاطر تلاش براي داشتن حق آزادي بيان در زندان هاي امارات به سرمي برند و نتوانستند در مراسم اسقبال از پاپ شركت كنند، از رهبر كاتوليك هاي جهان خواست كه موضوع فعالان بازداشت شده در زندان هاي امارات را با مقامات ابوظبي مطرح كرده و خواستار آزادي بي قيد و شرط آن ها شود.
اين سازمان حقوقي تاكيد كرد كه اگر مقامات امارات واقعا قصد اصلاح دارند، پس بايد قوانين تبعيض آميز خود را لغو و تمام زندانيان عقيدتي را آزاد كنند.
امارات متحده عربي يكي از بسته ترين كشورها به لحاظ آزادي هاي سياسي و اجتماعي است كه شهروندان اين كشور حق اظهار نظر درباره دستگاه حاكمه را ندارند و هرگونه مخالفتي با بازداشت و صدور احكام سنگين براي آنان همراه است.
از سويي ديگر سازمان ديده بان حقوق بشر در نامه اي به پاپ فرانسيس خواستار فشار بر امارات براي پايان دادن به سركوب منتقدان داخلي و نقض حقوق در يمن شد.
عربستان وامارات از روز ششم فروردين سال 94 در قالب ائتلافي از چند كشور عربي و با كمك و چراغ سبز آمريكا، حملات گسترده اي را عليه يمن، فقيرترين كشور عربي آغاز كرد تا به بهانه بازگرداندن 'عبدربه منصور هادي' رئيس جمهوري مستعفي اين كشور به قدرت، به اهداف و زيادخواهي هاي سياسي خود جامه عمل بپوشانند.
اين سازمان حقوق بشري به نقش ابوظبي در بمباران مناطق مسكوني يمن و سنگ اندازي در رسيدن كمك هاي بشردوستانه اشاره كرد و افزود: مقامات امارات همواره با آزادي بيان مقابله و حق هزاران كارگر مهاجر در امارات را نيز نقض مي كنند.
نهاد حقوقي بين المللي 'اسكاي لاين' كه مقر آن در سوئد است نيز از رهبر كاتوليك هاي جهان خواست تا موضوع تجاوز به حريم خصوصي و جاسوسي الكترونيكي امارات از مقامات ملي و بين المللي را مطرح كند.
اين نهاد حقوقي افزود: از سال 2011 ميلادي تاكنون اقدامات مقامات اماراتي را در خاموش كردن صداي معترضان و منتقدان زير نظر داشته است.
اسكاي لاين همچنين از پاپ فرانسيس خواست تا موضوع گزارش خبرگزاري 'رويترز' درباره فعاليت جاسوسي آمريكايي ها به نفع امارات را پيش بكشد.
خبرگزاري رويترز چهارشنبه گذشته گزارش داد: تيمي از عوامل اطلاعاتي آمريكا نرم افزار جاسوسي پيشرفته اي به نام 'كارما' را در اختيار امارات متحده عربي قرار داده اند كه براي جاسوسي از صدها شخصيت ملي و بين المللي مورد استفاده قرار گرفته است.
از سويي ديگر 'محمد المختار الشنقيطي' استاد دانشگاه حمد بن خليفه قطر تاكيد كرد كه ابوظبي بايد اين سياست تسامح خود را بر شهروندان و دشمنان خود هم اعمال كند.
پاپ فرانسيس رهبر كاتوليك هاي جهان امروز براي نخستين بار عازم ابوظبي شد.
پاپ در اين سفر در يك نشست مذهبي درباره برادري بشري به همراه 700 رهبر مذاهب ديگر شركت خواهد كرد و 'احمد الطيب' رئيس دانشگاه الازهر نيز در كنار او خواهد بود.
پاپ روز سه شنبه نيز با جامعه كاتوليك محلي متشكل از شاغلان مهاجر، از فيليپين تا هند ديدار مي كند و سپس در مراسم بزرگ مذهبي كه در ورزشگاه اسپورت سيتي زايد برگزار خواهد شد، شركت خواهد كرد.
خاورم**3224*1275
۰ نفر