پیشنهاد گمرك برای تعیین تكلیف اظهارنامه های وارداتی

تهران- ایرنا - معاون فنی و امور گمركی گمرك، در نامه ای به سازمان توسعه تجارت خواست تا برای تسهیل و تسریع در امور مراجعان و جلوگیری از رسوب كالا در گمركات، بنادر و تعیین تكلیف برخی اظهارنامه‌هایی كه گروه های كالایی آنها تغییر یافته، در برخی موارد اختیارات لازم جهت حل مشكلات به گمرك داده شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از گمرك جمهوری اسلامی، در نامه «مهرداد جمال ارونقی» آمده است: با توجه به اولویت‌بندی ثبت سفارش‌ها از سوی دستگاه‌های اجرایی و معرفی به بانك مركزی برای تخصیص ارز، تمام تعرفه‌ها با گروه سه كالایی به گروه 2 تغییر یافته است.
وی پیشنهاد كرده است: چنانچه كالای اظهاری به گمرك، جزو گروه كالایی یك است و ردیف تعرفه كالایی تغییر یافته اما در همان گروه یك باقی مانده است، علاوه بر پذیرش موضوع توسط گمرك، همزمان با ترخیص كالا، به بانك مربوطه و وزارت صمت اعلام شود.
در این نامه اضافه شده است: همچنین اگر كالای اظهاری به گمرك، جزو گروه كالایی یك بوده كه به گروه 2 تغییر یافته است، در صورت ارائه نامه از سوی بانك مربوطه مبنی بر پرداخت مابه ‌التفاوت توسط ذینفع و اعلام بلامانع بودن ترخیص كالا از سوی بانك مربوطه، نسبت به ترخیص كالا اقدام، تغییرات صورت پذیرفته در اظهارنامه، همزمان با ترخیص كالا، به بانك مربوطه و وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شود.
معاون گمرك در این نامه آورده است: چنانچه كالای اظهاری به گمرك، جزو گروه كالایی 2 بوده كه ردیف تعرفه آن تغییر یافته و در گروه یك قرار گرفته است، این امر نیاز به مراجعه ذی‌نفع به وزارت صنعت، معدن و تجارت و اصلاح مجوز ثبت سفارش كالا خواهد داشت.
بر اساس پیشنهاد وی، اگر كالای اظهاری به گمرك، جزو گروه كالایی 2 بوده و تنها ردیف تعرفه كالا تغییر پیدا كرده و در همان گروه كالایی (گروه 2) نیز باقی می‌ماند، ضمن پذیرش مورد توسط گمرك، تغییرات صورت پذیرفته در اظهارنامه، همزمان با ترخیص كالا، به بانك مربوطه و وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شود.
معاون فنی امور گمركی گمرك ایران در این نامه تاكید كرده، چنانچه اقدام درخصوص موارد پیشنهادی به گمرك تفویض شود، بسیاری از اظهارنامه‌ها با این اقدام تعیین تكلیف شده و دپوی كالاها در گمركات از این جهت به صفر خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، پس از تغییر سیاست های ارزی دولت، كالاهای وارداتی در چهار گروه ساماندهی شدند؛ گروه كالایی نخست مربوط به كالاهای اساسی و ضروری است كه ارز آن از محل درآمدهای ناشی از فروش نفت تامین می شود.
گروه كالایی دوم شامل مواد اولیه و كالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای می شود كه تامین ارز آنها از محل صادرات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی است.
گروه كالایی سوم برای كالاهای مصرفی در نظر گرفته شده كه ارز آنها ناشی از صادرات كالاهایی است كه ملزم به ارائه در سامانه نیما نیستند.
واردات گروه چهارم كالایی نیز به كشور ممنوع است.
اقتصام**9132**9189
۰ نفر