به گزارش خبرنگار ایرنا، امیران و معاونان هماهنگی یگان های دریایی، هوایی و زمینی ارتش ، امروز - چهارشنبه - در نشستی با عنوان «چهل سال اقتدار ارتش جمهوری اسلامی» كه در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، گردهم آمدند تا خاطرات و دستاوردهای چهل گذشته ارتش مقتدر جمهوری اسلامی ایران را بازخوانی و روایت كنند.
**دریادار سیاری: ایران بازیگر اصلی منطقه است
معاون هماهنگ كننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران بازیگر اصلی در منطقه است و هیچ كشوری نمی تواند بدون حضور و یا تصمیم ایران اقدامی در منطقه انجام دهد.
به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، امیر دریادار حبیب الله سیاری امروز -چهارشنبه - در نشستی خبری با عنوان «چهل سال اقتدار ارتش جمهوری اسلامی» كه در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: از بدو پیروزی انقلاب اسلامی و یا حتی قبل از آن تهدیدهای دشمن استكباری نسبت به انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران اجرا شده است.
معاون هماهنگ كننده ارتش به استراتژی های شكست خورده دشمنان انقلاب اشاره كرد و افزود: قبل از انقلاب دشمن تلاش كرد با حضور ژنرال هایزر مانع پیروزی انقلاب اسلامی شود.
وی خاطرنشان كرد: پس از پیروزی انقلاب دشمن استراتژی اختلافات قومی و مذهبی، انزوای جمهوری اسلامی، حمله مستقیم به كشور در طبس، جنگ تحمیلی، فتنه 78 و 88 و در نهایت فتنه در دی ماه 96 را دنبال كرد كه همگی شكست خورد.
سیاری اظهار داشت: استكبار جهانی با كوتاه شدن دست خود از منافع نامشروعی كه در ایران برای خود تعریف كرده بود تلاش كرد انقلاب را شكست بدهد و یا دوباره به كشور بازگردد.
وی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در قبال این استراتژی ها اشاره كرد و گفت: این دستاوردها باعث شد عظمت انقلاب اسلامی حفظ شود، جمهوری اسلامی ایران سرافراز بماند وعلیرغم همه تهدیدها و هشت سال دفاع مقدس و همه اختلافاتی كه در كشور توسط عمال خود فروخته خود به وجود آوردند، تمامیت ارضی كشور حفظ شود.
رییس ستاد ارتش خاطر نشان كرد: در طول 200 سال گذشته در این كشور هر گاه جنگی اتفاق افتاده قسمتی از سرزمین ایران جدا شده است؛ فقط در 8 سال دفاع مقدس تمامیت ارضی كشور حفظ شده است.
سیاری با بیان اینكه جایگاه جمهوری اسلامی ایران در جهان بالا رفته است، تاكید كرد: ما چنین جایگاهی در سال های قبل از انقلاب در نظام بین الملل نداشتیم و امروز جایگاه جمهوری اسلامی ایران را نمی تواند كسی انكار كند.
وی ادامه داد: امروز جمهوری اسلامی ایران بازیگر اصلی در منطقه است، نمی توانند بدون حضور و یا تصمیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در منطقه اقدامی انجام دهند.
رییس ستاد ارتش تصریح كرد: امروز ایران به قدرت منطقه ای تبدیل شده و برای كشورهای آزادیخواه جهان الهام بخش هستیم.
سیاری به تهدیدها و محرومیت ها برای جلوگیری از رشد انقلاب اسلامی اشاره كرد و اظهار داشت: باید به دو سوال پاسخ داد، اینكه چه كرده ایم كه این دستاورد ها را به دست آورده و حفظ كرده ایم و چه باید بكنیم كه در مقابل دو استراتژی یعنی جنگ نرم و جنگ اقتصادی كه هم اكنون در كشور ما در حال اجراست باز هم موفق باشیم.
معاون هماهنگ كننده ارتش جمهوری اسلامی افزود: این موضوع هم باید مشخص شود ما كه امروز ادعا میكنیم و ادعای درستی هم می كنیم كه این جایگاه را داریم و در مقابل استكبار جهانی مانند سروسرفراز ایستاده ایم، 22 بهمن 57 در چه جایگاهی قرار داشتیم و امروز علیرغم همه تهدیدها و تحریم ها و استراتژی هایی كه دشمن اجرا كرده است، كجا هستیم.
** روایت معاون عملیات ارتش از حضور مقتدر ایران در خلیج فارس و اقیانوس ها
معاون عملیات ارتش، حضور مقتدر ایران در خلیج فارس، دریای خزر و اقیانوس ها را یكی از دستاوردهای ارتش بعد از انقلاب اسلامی دانست و گفت: قبل از انقلاب موشك ساحل به دریا نداشتیم اما امروز بُرد موشك های ما به 300 كیلومتر رسیده و در آینده ای نزدیك افزایش می یابد.
امیر دریادار «سید محمود موسوی» در این نشست خبری اظهارداشت: ظرفیت، اقتدار و توان دفاعی ارتش در سایه انقلاب اسلامی افزایش چشمگیری داشته و قابل مقایسه با پیش از انقلاب اسلامی نیست.
وی خاطرنشان كرد: حفظ و آمادگی تجهیزات یكی از ماموریت های مهم ارتش از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز است كه این مهم به خوبی انجام شده است.
وی به فداكاری های مختلف ارتش در مقاطع مختلف انقلاب اسلامی ایران، افزود: اولین پاسخ را نیروی هوایی ارتش به دشمن متجاوز داد و بعد از آن در عرصه های مختلف زمینی، دریایی و هوایی مجاهدت های فراوانی توسط فرزندان انقلاب اسلامی ایران در ارتش انجام شد.
معاون عملیات ارتش یادآور شد: ارتش بازسازی توان و تجهیزات دفاعی را بعد از دفاع مقدس در دستور كار خود قرار داد و با تشكیل یگان زیرسطحی كه بسیار راهبردی است و قبل از انقلاب اسلامی وجود نداشت و از سوی دیگر با طراحی و ساخت موشك ها مختلف توان بازدارندگی كشور را ارتقا داد.
دریادار موسوی، حضور مقتدر ایران در خلیج فارس، دریای خزر و اقیانوس ها را یكی از دستاوردهای ارتش بعد از انقلاب اسلامی ایران دانست و اظهار داشت: قبل از انقلاب موشك ساحل به دریا نداشتیم، اما امروز برد موشك های ما به 300 كیلومتر رسیده و در آینده ای نزدیك افزایش می یابد.
** هوانیروز ارتش بیش از 300هزار ساعت پرواز دردفاع مقدس انجام داد
امیر سرتیپ دوم علی جهانشاهی معاون هماهنگ كننده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی نیز امروز در ادامه نشست خبری با عنوان «چهل سال اقتدار ارتش جمهوری اسلامی»گفت: هوانیروز ارتش بیش از 300هزار ساعت پرواز عملیات در هشت سال دفاع مقدس داشته است.
وی با یادآوری نقش هوانیروز در عملیات مرصاد و مقابله با اشرار و قاچاقچیان اظهارداشت: هوانیروز همچنین در 16 استان در نقش اورژانس هوایی نقش آفرینی كرده است.
معاون هماهنگ كننده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان كرد: یگان های نیروی زمینی در كنار دیگر نیروهای ارتش، در پیروزی انقلاب اسلامی نقش ویژه ای دارند به گونه ای كه امام خمینی (ره) از نقش ارتش در پیروزی انقلاب تشكر می كنند.
جهانشاهی به نقش نیروی زمینی ارتش در تثبیت انقلاب و سركوب كردن توطئه ها اشاره كرد و افزود: نیروی زمینی ارتش در توطئه های تركمن صحرا و كردستان حضور موثری داشته است.
وی با بیان این كه نیروی زمینی در شكل گیری سپاه نیز نقش داشت تصریح كرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت آموزش نیروهای سپاه با ارتش بود.
معاون هماهنگ كننده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: در زمان جنگ نیروی زمینی ارتش در جلوگیری از پیشروی نیروهای بعثی نقش مهمی داشت و عملیات های مهمی را طراحی و به همراهی سپاه اجرا كرده است.
جهانشاهی اضافه كرد: نیروی زمینی در همه عملیات های دفاع مقدس حضور داشته است، چرا كه هیچ عملیاتی را نبود كه یگان های توپخانه ای نیروی زمینی حضور نداشته باشند.
وی با بیان این كه نیروی زمینی ارتش در پشتیبانی جنگ هم نقش مهمی ایفا كرد، افزود: در دفاع مقدس نیروی زمینی بیش از سه میلیون نفر را آموزش داد و 46 هزار و 500 شهید و حدود 25 هزار جانباز اهدا كرد.
جهانشاهی از انجام اقدامات در حوزه آمادگی رزمی خبر داد و خاطرنشان كرد: انجام رزمایش های مشترك و تخصصی، تعمیرات اساسی (اورهال) تجهیزات، تعامل با كلیه صنایع، اجرای صدها رزمایش با استفاده از تجربیات دفاع مقدس، استفاده از مهمات جنگی و... از جمله اقدامات نزاجا بود.
وی با بیان این كه آخرین رزمایش نیروی زمینی رزمایش اقتدار 97 بود كه گوشه ای از اقتدار نزاجا بود، گفت: نیروی زمینی توانسته با مهندسی معكوس، طراحی و ساخت ادوات و تجهیزات، حركت اثربخش در جهت خودكفایی و... حركت كند در حالی كه در بسیاری از این حوزه ها قبل از انقلاب به مستشاران آمریكایی وابسته بودیم.
معاون هماهنگ كننده نیروی زمینی ارتش در ادامه به تشریح دستاوردهای نیروی زمینی در ساخت و طراحی پهپاد، تانك، كشنده ها، سلاح ها و بالگرد اشاره كرد و اظهار داشت: آموزش دو میلیون سرباز در كلاس های سوادآموزی، برگزاری كلاس های قرآنی و بصیرت افزایی، تربیت ده ها هزار قاری، احداث بیش از 200 باب مسجد و حسینه، تجهیز و استفاده از 338 كتابخانه و... از دیگر اقدامات نزاجا است.
جهانشاهی با بیان این كه كه ارتش برای مردم یاری در وقوع حوادث غیرمترقبه اقدامات فراوانی را انجام داده است، تاكید كرد: رهبر معظم انقلاب به خاطرعملكرد نیروی زمینی ارتش در زلزله غرب كشور در سال گذشته از نزاجا تشكر كردند.
وی اضافه كرد: نیروی زمینی در زمینه محرومیت زدایی در مناطق محروم، طراحی، جانمایی و نوسازی بیمارستان، نوسازی پادگان ها، خنثی سازی میادین مین، توسعه ورزش و... اقدامات نیروی زمینی ارتش است.
** تجهیزات نیروی دریایی با استفاده از توان داخلی ساخته می شود
امیر دریادار «حمزه علی كاویانی» نیز در این نشست با اشاره به عملكرد نیروی دریایی در چهل سال گذشته، اظهار داشت: نیروی دریایی یك نیروی تجهیزات محور است و بدون تجهیزات، انجام هیچ عملیاتی امكانپذیر نیست.
معاون هماهنگ كننده نیروی دریایی ارتش افزود: تجهیزات نیروی دریایی در گذشته از خارج وارد كشور میشد و نیروهای ما توسط مستشاران آمریكایی و انگلیسی آموزش میدیدند.
وی با اشاره به شرایط نیروی دریایی ارتش پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، خاطرنشان كرد: در گذشته ۲۰۰ نفر از مستشاران آمریكایی و انگلیسی در مراكز آموزشی به نیروهای ما آموزش میدادند و راهبردها را آنها انتخاب میكردند، اما با شروع انقلاب، آنها از كشور خارج شدند و با تلاش و توان داخلی، تجهیزات ما در نیاز ساخته و راهبردها مشخص شد.
كاویانی افزود: در گذشته دریانوردی ما محدود به خلیج فارس بود و اجازه نمیدادند كه ما حتی از تنگه هرمز خارج شویم، اما نیروی دریایی با توجه به چنین شرایطی، در دفاع مقدس افتخارات بزرگی آفرید و تنها با گذشت ۶۷ روز از آغاز جنگ، نیروی دریایی مجهز عراق را نابود كرد.
معاون هماهنگ نیروی دریایی با بیان این كه نیروی دریایی ارتش ایران در ابتدای جنگ خطوط مواصلاتی نیروی دریایی ارتش بعثی را قطع كردند، تاكید كرد: این نیرو موفق شد خطوط مواصلاتی ایران را باز و ۱۰ هزار كشتی را در طول جنگ، اسكورت كند.
وی تصریح كرد: امروز تمامی تجهیزات مورد نیاز توسط جوانان متدین و انقلابی نیروی دریایی در كارخانجات بندرعباس ساخته میشود و تاكنون ۴۰۰ رزمایش كوچك و بزرگ برگزار شده است.
**نیروی هوایی در 19بهمن 57 كمر طاغوت را شكست
امیر سرتیپ خلبان مهدی هادیان معاون هماهنگ كننده نیروی هوایی ارتش هم در این نشست خبری كه با عنوان «چهل سال اقتدار ارتش جمهوری اسلامی» در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، به نقش نیروی هوایی در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره كرد و اظهار داشت: نیروی هوایی با برخورداری از روحیه ایثار و شهادت و داشتن انعطاف، به خوبی در حوزههای مختلف وارد عمل شده است.
معاون هماهنگ كننده نیروی هوایی ارتش افزود: بیعت كاركنان نیروی هوایی در 19 بهمن 57 با امام خمینی (ره) خط شكن بود و كمر طاغوت را شكست و امید را به اردوگاه انقلاب آورد.
هادیان با بیان این كه در دفاع مقدس، نیروی هوایی به عنوان یك نقطه عطف، نقش تعیینكننده داشت، گفت: اولین پاسخ پس از تعرض عراق به خاك كشور، توسط پایگاه بوشهر و همدان داده شد و با اجرای ماموریت كمان 99 توسط خلبانان نهاجا، رویای تسخیر ایران بر باد رفت
وی یادآور شد: نقش نیروی هوایی در اوایل جنگ، سرنوشت ساز بود و با توجه به پراكندگی نیروها كار نیروی زمینی و دریایی را انجام داد كه عملیات های اولین پاسخ و كمان 99 از جمله اولین اقدامات نیروی هوایی ارتش است.
معاون هماهنگ كننده نیروی هوایی ارتش نگهداری هواپیماها و جنگنده ها را بحث بسیار مهمی در صنعت هوایی اعلام كرد و گفت: با وجود تحریم ها و محدودیت ها جنگنده های ما پرواز می كنند و تعمیرات اساسی (اورهال) را خودمان انجام می دهیم. نهضت قطعه سازی نیز با غیرت كادرهای نیروی هوایی انجام شده است.
هادیان تصریح كرد: جنگنده های پیشرفته ای را طی سال های گذشته طراحی و ساخته ایم كه جنگنده كوثر آخرین نمونه آن است، همچنین تمام شبیه سازها توسط نیروی هوایی ساخته می شود.
وی ادامه داد: ما پهپادها را خودمان تولید و در جنگ الكترونیك گام های مهمی برداشته ایم و در عرصه مردم یاری، ناوگان نهاجا نقش مهمی ایفا كرده اند.
معاون هماهنگ كننده نیروی هوایی ارتش افزود: شهدای اخیر حادثه 707 نمونه های از رشادت های نیروهای هوایی ارتش است.خبر در حال تكمیل است
سیام*9314*1553
تهران - ایرنا- امیران ارتش جمهوری اسلامی ایران در نشست چهل سالگی انقلاب اسلامی، روایتی از اقتدار ارتش در آسمان، زمین و دریا ، از حماسه آفرینی در هشت سال دفاع مقدس، از آمادگی تمام عیار سرفرازان نیروهای مسلح در مقابل تهدیدات دشمن بیان كردند.