۱۸ بهمن ۱۳۹۷، ۸:۵۵
کد خبر: 83201075
T T
۰ نفر
بخشي از كار اكتشافات معدني خراسان در حال واگذاري است

مشهد- ايرنا- مديركل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق گفت: امسال قرارداد حفاري با بخش خصوصي در 10 هزار مترمربع از محدوده هاي اكتشافي خراسان بزرگ منعقد شده و بخشي از اين محدوده ها در حال واگذاري است.

جعفر طاهري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از پنج محدوده اكتشافي كه اداره كل زمين شناسي شمال شرق براي واگذاري فراخوان داده چهار محدوده مربوط به خراسان رضوي بوده كه قرار است ادامه اكتشاف و بهره برداري در آنها توسط بخش خصوصي صورت گيرد.
وي ادامه داد: بخشي از اكتشافات مربوط به ذخاير طلا، پلي متال و گلاكونيت توسط كارشناسان اداره كل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق در محدوده هاي اكتشافي انجام شده و باقي فعاليتها در اين محدوده ها آماده واگذاري به بخش خصوصي است.
مديركل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق همچنين همچنين بودجه اين نهاد را محدود توصيف و بيان كرد: با اين حال امسال بيشترين ميزان جذب اعتبار را در بين ساير دستگاههاي زيرمجموعه داشته يم اما اتكا اداره كل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق به نيروي انساني كارآمدش است و با برخورداري از اين نيروها استانداردترين كار اكتشافي توسط كارشناسان آن انجام مي شود.
وي گفت: 44 نفر از 70 نيروي انساني اداره كل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق تحصيلات دكترا دارند و از تجربه ميداني وسيعي به لحاظ فعاليتهايي كه در محدوده هاي اكتشافي سه استان خراسان انجام داده اند برخوردار هستند.
طاهري افزود: هم اينك كل اطلاعات پايه در مورد ذخاير معدني از شمال تا جنوب استانهاي سه گانه خراسان توسط كارشناسان اين اداره كل انجام شده و وارد مرحله اكتشافات موضوعي شده اند.
وي ادامه داد: در مجموع معدنكاري در ايران سطحي و تا عمق 100 متر انجام مي شود اما ميزان متوسط معدنكاري در دنيا در عمق 200 تا 500 متري و حداكثر آن معدنكاري در عمق بيش از 500 متر است. اخيرا سازمان زمين شناسي ايران موفق شده اكتشاف را از سطح به عمق برساند و عمق كار را افزايش دهد ضمن اينكه اكنون اكتشاف در حوزه عناصر راهبردي و گوهرسنگها توسط كارشناسان اين اداره كل در خراسان در حال انجام است.

* مطالعه فرونشست پنج دشت بحراني خراسان رضوي
مديركل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق همچنين گفت: هم اينك گروههاي كارشناسي اين نهاد در حال مطالعه فرونشستها در پنج دشت بحراني مشهد، نيشابور، بردسكن، جوين و خواف هستند.
وي افزود: يكي از اقدامات مطلوب اين اداره كل در سال جاري بررسي فرونشستها و تعيين ميزان دقيق آنها بوده است كه نتايج مطالعات گروههاي كارشناسي سال آينده منتشر مي شود.

* نخستين پارك موزه علوم زمين كشور
طاهري همچنين گفت: نخستين پارك موزه علوم زمين كشور در مشهد بعد از 10 سال تلاش در آستانه بهره برداري قرار گرفته است. اين پروژه در زميني به مساحت 10 هزار مترمربع با 2 هزار مترمربع زيربنا در بلوار شهيد فكوري مشهد و جنب اداره كل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق قرار دارد.
وي افزود: عمليات اجرايي پارك موزه علوم زمين از سال 1387 آغاز شد اما به دليل كمبود اعتبار در سال 1394 متوقف شد. در دولت تدبير و اميد با مساعدت وزارت صنعت، معدن و تجارت ساخت اين موزه از سر گرفته شد و اكنون پس از 10 سال پارك موزه با مساعدت مسئولان كشوري و استاني در آستانه بهره برداري قرار گرفته است.
مديركل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق ادامه داد: اين موزه داراي پاركهاي تخصصي زمين شناسي، اكتشاف و معدنكاري بوده و مجموعه هاي زيبايي از سنگها، فسيلها و كانيها را براي بازديدي علاقه مندان به نمايش خواهد گذاشت. همچنين در اين موزه يك تونل اكتشافي و آموزشي، مراحل مختلف معدنكاري را نمايش مي دهد.
وي گفت: ديروز سرپرست سازمان زمين شناسي از مراحل اجرايي پارك موزه علوم زمين ديدن كرد و بر اين اساس با استانداري خراسان رضوي هماهنگي شد تا به زودي اين پارك موزه افتتاح شود.
اداره كل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق سه استان خراسان شمالي، خراسان رضوي و خراسان جنوبي را زير پوشش فعاليتهاي تخصصي خود دارد.
7489/1858