به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عباس صالحی در حاشیه بازدید از یازدهمین جشنواره تجسمی و گالری فروش آن در جمع خبرنگاران درباره راه اندازی گالری فروش در این جشنواره، افزود: این رویداد برای نخستین بار در جشنواره هنرهای تجسمی فجر رخ داده و آثار خوب و قابل توجهی در آن عرضه شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه كرد: از رخدادهای جدید، قرار گرفتن گالری ها در كنار یكدیگر است كه در دولت دوازدهم بیشتر به آن توجه شده است.
صالحی ادامه داد: افزایش هم افزایی، رشد محتوا و كمك به اقتصاد آنها از مهم ترین مزیت های قرار گرفتن این اصناف در كنار یكدیگر است.
وی با بیان اینكه هم افزایی مجموعه ها می تواند شتاب دهنده حركت ها باشد، اظهار داشت: گالری ها مجموعه های مستقلی بودند كه در این جشنواره در كنار هم قرار گرفتند كه این امر می تواند اتفاق خوبی را رقم بزند، آنها می توانند در بخش محتوایی، كیفی و اقتصادی به یكدیگر كمك كنند
** افزایش دایره تولید كنندگان آثار تجسمی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد: ما یك حلقه مفقوده ای بین گالری ها و بخش حراجی تهران در سال های اخیر داشته ایم، اما این رخدادهای جدید می تواند این حلقه مفقوده را پر كند.
وی افزود: بدین معنا كه گالری ها كنار هم قرار گیرند و تبدیل بشوند به واسطه ای بین اقتصاد، فرهنگ گالری و اقتصاد و فرهنگ حراج و این اتفاق، فرصتی ایجاد می كند تا بتوانیم هم در جشنواره و هم در طول سال این فاصله را كم كنیم و اقتصاد تجسمی فقط متكی به فروش گالری ها و حراج نباشد.
صالحی ادامه داد: نكته دیگر كنار هم قرار گرفتن تهرانی ها و سایر استان هاست؛ ما یك فضای شتاب آمیز در استان ها می بینیم و امسال گالری های تهران و سایر استان ها را داریم كه كمك كننده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما نیاز داریم كه مصرف كنندگان بیشتری را به فضای خریداران هنرهای تجسمی بیفزاییم. اینكه خریداران تجسمی در دایره معدودی باشند به اقتصاد هنرهای تجسمی ضربه می زند.
صالحی تصریح كرد: دایره تولید كنندگان این بخش رو به افرایش است و مصرف كنندگان نیز باید رشد پیدا كنند؛ بنابراین باید ذائقه های جدید را نیز در این زمینه تعریف كنیم.
**با اقتصادجهانی فاصله داریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت اقتصادی هنرهای تجسمی در حال حاضر نیز گفت: در این زمینه با اقتصاد جهانی فاصله داریم، تولید كنندگان در این بخش از لحاظ كمی و كیفی فراوان شده اند، باید فاصله ها در بخش اقتصادی هنرهای تجسمی را كاهش داد.
صالحی تاكید كرد: بخش های دولتی به عنوان یكی از منابع حمایتی باید به این بخش نگاه جدید داشته باشد، در همه دنیا دولت ها یكی از خریداران آثار هنری هستند.
وی خاطر نشان كرد: اما بخش دیگر مربوط به مردم است، باید مردم را در این زمینه فعال كرد و فاصله تولید و خریدار را كم كنیم.
صالحی ادامه داد: ابهامی در بخش عرضه و فروش كالاهای فرهنگی در خارج از كشور وجود داشت كه اصلاحیه آن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح و در كمیسیون فرهنگی و هیات دولت به تایید نهایی رسید.
فراهنگ**9210 **2022
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
باید صادرات كالاهای هنری را جدی تر گرفت
۱۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۲:۲۲
کد خبر:
83202368
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینكه فرهنگ و هنر مشمول تحریم ها نیست، گفت: این موضوع را باید یك فرصت برای صادرات كالاهای هنری ایرانی بدانیم و صادرات این محصولات را جدی تر بگیریم.