به گزارش ایرنا، این كارگاه با حضور تعدادی از استادان معماری و شهرسازی كشور برگزار و در پایان به شركتكنندگان گواهینامه معتبر اعطا می شود.
« یوكا یوكیلیتو» استاد مشاور مدیركل و نماینده مركز بینالمللی مطالعه، حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی (ایكروم- ICCROM) در این كارگاه، « ماریانا كوریا» رئیس كمیته علمی جهانی میراث معماری خشتی در شورای بین المللی ابنیه و محوطهها (ایكوموس- ICOMOS) و « محمدحسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از مدرسان این كارگاه هستند.
ایكروم نهادی است كه باهدف حفاظت از میراث فرهنگی جهان از طریق آموزش، اطلاعرسانی، پژوهش، همكاری و برنامههای حمایتی و افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت و ظرافت میراث فرهنگی تأسیسشده است.
ایكوموس، تشكل غیردولتی و مهمترین مرجع بینالمللی است كه درزمینهٔ حفاظت از بناها و محوطههای تاریخی بهصورت تخصصی فعالیت میكند.
كارگاه یادشده به همت معاونت معماری و شهرسازی شهرداری یزد تشكیل شد و تا 27 بهمنماه جاری ادامه دارد.
سكونتگاههای استان یزد 2 هزار و 270 هكتار بافت تاریخی دارد و یزد بهعنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه 743 هكتار و مساحت حریم پنج هزار هكتار است كه 200 هكتار عرصه آن در 18 تیر 1396 در چهل و یكمین نشست كمیته میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسكو) در كراكوف لهستان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
با توجه به غنای یزد ازلحاظ بناهای تاریخی، فرهنگی تاكنون پنج اثر این استان در فهرست میراث جهانی ثبت شد، كه پیش از ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، باغهای دولتآباد یزد و پهلوان پور مهریز و قناتهای زارچ و حسنآباد ثبت جهانی شد.
یزد گنجینهای از هنر، فرهنگ و تمدنی ایرانی را در خود دارد كه از آن جمله میتوان به بناهای مذهبی، بقعه، مساجد، حسینیهها، زیارتگاههای زرتشتیان، خانههای تاریخی، آبانبارها، باغهای تاریخی، بادگیرها و بازارچهها اشاره كرد.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، كار و كاریز و كاهگل، دارالعباده، حسینیه ایران، شهر دوچرخهها، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته می شود.
7532 / 2047/
یزد - ایرنا - نخستین كارگاه بینالمللی « معماری خشتی، شهر میراث جهانی یزد» روز یكشنبه به مدت یك هفته با رویكرد بررسی مشكلات و چالشهای حفاظت این شهر تاریخی در دانشگاه یزد آغاز به كاركرد.