به گزارش روز يكشنبه گروه دانشگاه ايرنا از دانشگاه علم و صنعت ايران، رئيس پژوهشكده مهندسي و فناوري عصبي ايران گفت: يكي از پروژه هاي پژوهشكده مهندسي و فناوري عصبي، طراحي و ساخت پروتز عصبي «گام برداشتن» تحت عنوان پاراواك است و پژوهشگران اين مركز در دانشگاه علم و صنعت ايران، پس از 25 سال تلاش، موفق به طراحي و ساخت يك پروتز عصبي حركتي منحصر به فرد براي ايجاد حركت و رفع مشكلات حركتي در افرادي خاص از مبتلايان به ضايعه نخاعي كمري شدند.
وي ادامه داد: اكنون پس از اخذ استانداردهاي لازم، مجوز توليد را از اداره تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت دريافت كرده و در حال حاضر ميتوان گفت آماده ارائه به مراكز كلينيكي كشور و افراد واجد شرايط است.
عباس عرفانيان اميدوار تصريح كرد: پروتز عصبي حركتي پاراواك، يك سيستم قابل حمل ميكروالكترونيكي با كنترل تراشه ريزپردازنده است كه بر مبناي سيستم عصبي مركزي انسان، حركت را در عضو ايجاد و كنترل ميكند. همچنين براي ايجاد حركت هاي ايستادن، گام برداشتن و نشستن بعضي از افراد دچار ضايعه نخاعي كامل در سطح پشتي، بدون استفاده از بريس به كار ميرود.
رئيس پژوهشكده مهندسي و فناوري عصبي ايران افزود: علاوه بر كاربردهاي حركتي، سيستم پاراواك داراي كاربردهاي درماني است و از پوكي استخوان، آتروفي عضلاني و زخم بستر جلوگيري ميكند و باعث بهبود در وضعيت قلبي ـ عروقي و عملكرد سيستم گوارش بيمار مي شود.
به گفته عرفانيان اميدوار، تحقيقات در زمينه اين پروتز درايران از سال 1368 آغاز شده و تا كنون بيش از 100 مقاله از نتايج تحقيقات اين گروه در زمينه فناوري عصبي به چاپ رسيده است.
وي خاطر نشان كرد: در دنيا تنها يك نوع پروتز عصبي «گام برداشتن» تاييد شده كه در آمريكا تحت عنوان parastep توليد و عرضه مي شود. قيمت اين سيستم به تنهايي (شامل آموزش نيست)، بالغ بر 13 هزار دلار است و اين موضوع در حالي است كه كارايي سيستم پاراواك با نمونه مشابه آمريكايي خود (پارااستپ) مقايسه شده و برتري سيستم پاراواك نسبت به سيستم آمريكايي، در مجله ISI به چاپ رسيده است.
9465**1584
تهران- ايرنا - پروتز عصبي پاراواك(Parawalk) ، پس از اخذ استانداردهاي لازم، مجوز توليد از اداره تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت دريافت كرد و آماده ارائه به مراكز كلينيكي كشور و افراد واجد شرايط است.