سیداصغر مطهری روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این منطقه در مرز بین ایران و تركمنستان قرار دارد كه دارای ذخیره گاه غنی و ارزشمند گیاهی و جانوری است.
وی با بیان اینكه تعداد وحوش و پستانداران گلیل و سرانی پس از انقلاب به دلیل افزایش گشت های حفاظتی رشد چشمگیری داشته است گفت: این منطقه با توجه به دارا بودن ویژگیهای خاص طبیعی از جمله جنگلهای انبوه درختان ارس و گوناگونی بسیار بالای پوشش گیاهی و نیز زیستگاه خالص ترین «قوچ اوریال»، 27 تیرماه سال 1350 منطقه حفاظت شده اعلام شد.
مطهری با بیان اینكه در چهل سال انقلاب جمعیت قوچ و میش، كل و بز، آهو، پلنگ، گرگ و گراز به فور در این منطقه زیاد شده است افزود: گلیل و سرانی» موسوم به «كپه داغ» در شهرستان شیروان به عنوان سیزدهمین «زیست كره» كشور در 20 مردادماه امسال به تایید نهایی رسید و به نام جمهوری اسلامی ایران در اندونزی ثبت شد.
گلیل سومین منطقه كشور است كه پس از انقلاب اسلامی به عنوان ذخیره گاه زیست كره به ثبت رسیده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی احداث پاسگاه محیط بانی در منطقه گلیل و سرانی، اجرای طرح مدیریت مشاركتی و فرامرزی، جذب و بكارگیری نیروهای محیط بان، تجهیز پاسگاه های منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی به 6 دستگاه موتور سیكلت و خودروی پیكاپ و احداث واحد اسلحه خانه در دو پاسگاه شهید پرهام و پاسگاه ملوانلو را از جمله دستاوردهای چهل سال انقلاب عنوان كرد.
مطهری گفت: خرید 25 دستگاه كپسول آتش نشانی برای پاسگاه های محیط بانی شیروان، خرید تانكر حمل آب، احداث آبشخور در نقاط مختلف منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی، صدور دفترچه شناسایی شكارچیان و صدور پروانه شكار پرندگان، افزایش ضریب امنیتی و حفاظتی زیستگاه ها و صدور پروانه دفع حیوانات آسیب رسان از دیگر دستاودرهای حفاظت محیط زیست در چهل سال انقلاب است.
منطقه گلیل و سرانی در 65 كیلومتری شمال شیروان واقع است.
7186/ 6042
بجنورد- ایرنا- مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: در چهل سال انقلاب سطح منطقه حفاظت شده گلیل در شیروان، از 15 هزار هكتار به 18 هزار هكتار افزایش یافت كه این امر در حفظ گونه های جانوری و گیاهی منطقه نقش اساسی داشته است.