به گزارش ايرنا احداث سدها، توسعه راه هاي مواصلاتي، عمران و آباداني روستايي، توسعه امكانات زيربنايي و زيرساخت هاي شهري تنها گوشه اي از خدمات عمراني نظام اسلامي در مناطق مختلف كشور از جمله آذربايجان غربي است.
شايد در نگاه نخست به نظر برسد كه توسعه عمراني در طول چهار دهه تا حدودي طبيعي است اما با مقايسه چهل ساله منتهي به انقلاب با 40 سال قبل از آن مي توان به خدمات ارزنده انقلاب اسلامي كه بر مبناي گسترش عدالت شكل گرفته است، پي برد.
** نقطه عطفي در توسعه آب و فاضلاب
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: 2 ميليون و 80 هزار نفر شهروند در شهرستان هاي مختلف استان طي 40 سال گذشته از آب شرب سالم و بهداشتي بهره مند شده اند.
رسول اكبري افزود: در حالي تعداد شهروندان بهره مند از آب سالم و بهداشتي در حال حاضر به 2 ميليون و 174 هزار نفر رسيده است كه اين رقم در ابتداي انقلاب شكوهمند اسلامي تنها 94 هزار نفر بود.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر 100 درصد جمعيت شهري از آب شرب سالم برخوردار هستند، اضافه كرد: در ابتداي انقلاب اين رقم 20 درصد بود.
وي بيان كرد: اين در حالي است كه جمعيت شهري سال جاري آذربايجان غربي 2 ميليون و 173 هزار نفر است و اين رقم در سال 1357 تنها به حدود 450 هزار نفر مي رسيد.
وي با بيان اينكه در سال 1357 طول شبكه توزيع آب در استان 546 كيلومتر بود، ادامه داد: اين رقم در حال حاضر 9 برابر شده و به چهار هزار و 901 كيلومتر رسيده است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي به وجود 95 هزار مترمكعب مخزن ذخيره آب شهري در ابتداي انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: اين رقم در حال حاضر به 392 هزار مترمكعب رسيده كه 4.1 برابر ابتداي انقلاب است.
اكبري با اشاره به اينكه اين شركت در سال 1379 راه اندازي شد، ادامه داد: در آن سال تنها 22 شهر زيرپوشش اين شركت بود كه اين تعداد در سال جاري به 38 شهر رسيده است.
وي با بيان اينكه كيفيت آب نيز مورد توجه جدي شركت آب و فاضلاب شهري قرار دارد، افزود: در اين راستا 17 واحد آزمايشگاه آب در استان فعاليت دارد كه اين تعداد در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تنها 2 واحد بود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي در خصوص فعاليت هاي حوزه فاضلاب نيز گفت: يك ميليون و 400 هزار نفر از شهروندان استان طي 40 سال گذشته از خدمات فاضلاب بهره مند شده اند در حالي كه اين رقم در ابتداي انقلاب صفر بود.
اكبري افزود: در ابتداي انقلاب جمعيت بهره مند آذربايجان غربي از خدمات فاضلاب صفر بود و اين رقم در حال حاضر به حدود 65 درصد رسيده است.
وي اضافه كرد: در حال حاضر 540 هزار واحد مسكوني در شهرستان هاي مختلف آذربايجان غربي از خدمات فاضلاب بهره مند هستند.
وي از احداث بيش از 2 هزار و 700 كيلومتر شبكه جمع آوري فاضلاب در آذربايجان غربي در 27 سال گذشته خبر داد و بيان كرد: علاوه بر آن، 82 كيلومتر خط انتقال در استان احداث شده است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي ادامه داد: در حال حاضر 13 شهر استان از تاسيسات فاضلاب برخوردار بوده و در 11 شهر انشعاب فاضلاب واگذار شده و مراحل اعطاي انشعاب در 2 شهر ديگر در حال انجام است.
اكبري گفت: سردشت، سلماس، قره ضياءالدين، مهاباد، مياندوآب، نقده، اروميه، بوكان، خوي، پيرانشهر و شاهين دژ از جمله شهرستان هاي داراي سامانه فاضلاب به شمار مي رود.
وي افزود: شهرستان هاي ماكو، چالدران، شوط، پلدشت، اشنويه و تكاب نيز شهرهايي است كه تلاش داريم روند اجراي طرح فاضلاب را در آنها اجرايي كنيم؛ هرچند در برخي از آنها اقدامات اوليه انجام شده است.
وي بيان كرد: ظرفيت تصفيه خانه هاي فاضلاب آذربايجان غربي در حال حاضر 300 هزار مترمكعب در شبانه روز است و در صدد هستيم با اجراي طرح هاي جديد اين ميزان را افزايش دهيم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي از اجراي طرح هاي مدول سوم تصفيه خانه فاضلاب اروميه با 500 ميليارد ريال اعتبار، مدول سوم تصفيه خانه فاضلاب خوي با 480 ميليارد ريال و سامانه فاضلاب گلمان اروميه با 350 ميليارد ريال اعتبار خبر داد و اضافه كرد: در دهه فجر امسال نيز سامانه فاضلاب گلمان به بهره برداري مي رسد.
سرپرست شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: خانوارهاي روستايي داراي آب آشاميدني در استان طي 40 سال گذشته 190 برابر شده كه نشان دهنده نگاه محروميت زدايي نظام مقدس جمهوري اسلامي در حوزه روستايي است.
عليرضا رضوي افزود: در ابتداي انقلاب شكوهمند اسلامي تنها 16 هزار خانوار روستايي در آذربايجان غربي به آب سالم و بهداشتي دسترسي داشتند كه اين رقم در حال حاضر به 305 هزار خانوار رسيده است.
وي اضافه كرد: اين امر نشان دهنده توسعه حدود 290 هزار خانواري خدمات آب سالم و بهداشتي در استاني نظير آذربايجان غربي است و مديران مختلف در اين حوزه اقدامات لازم را انجام داده اند.
وي بيان كرد: شاخص بهره مندي روستاييان استان از آب سالم و بهداشتي از پنج درصد در سال 1357 به 73 درصد در سال جاري رسيده و رشد 68 درصدي داشته است.
سرپرست شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي ادامه داد: در 40 سال گذشته تعداد روستاهاي برخوردار از آب آشاميدني سالم و بهداشتي نيز حدود 21.5 برابر شده و از 112 روستا به نزديك 2 هزار و 400 روستا رسيده است.
رضوي گفت: در حال حاضر 98 درصد روستاهاي بالاي 20 خانوار آذربايجان غربي از آب آشاميدني سالم و بهداشتي برخوردار هستند و شاخص بهره مندي روستاهاي استان از آب شرب سالم و بهداشتي نيز به 76 درصد مي رسد.
وي افزود: در اين مدت 11 هزار كيلومتر خط انتقال و شبكه لوله گذاري احداث، 764 حلقه چاه حفر و تجهيز و 741 دهنه چشمه بهسازي شده است.
وي اضافه كرد: پس از انقلاب شكوهمند اسلامي سه روستاي آذربايجان غربي نيز از سامانه فاضلاب برخوردار شد و در صدد هستيم اين رقم را افزايش دهيم.
** 100 درصد جمعيت شهري آذربايجان غربي برقدار شدند
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق آذربايجان غربي هم با تاكيد بر اينكه تعداد روستاهاي برقدار اين استان پس از پيروزي انقلاب اسلامي 30 برابر شده است، گفت: در سال 1357 تنها 96 روستا در آذربايجان غربي از نعمت برق برخوردار بود و اين رقم در حال حاضر به 2 هزار و 812 روستا رسيده است.
اكبر حسن بگلو افزود: در حال حاضر جمعيت 100 درصد شهرها و 99.22 درصد روستاهاي آذربايجان غربي از نعمت برق برخوردار هستند.
وي بيان كرد: هماكنون 911 هزار و 408 مشترك شهري و 326 هزار و 870 مشترك روستايي در آذربايجان غربي از نعمت برق برخوردار هستند كه اين تعداد نسبت به سال 1357 حدود 15 برابر شده است.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق آذربايجان غربي ادامه داد: تعداد پستهاي توزيع برق اين استان نيز طي 40 سال گذشته بيش از 30 برابر شده و به 19 هزار و 74 پست رسيده است.
حسن بگلو گفت: در اين مدت طول خطوط 20 كيلو ولت به 15 هزار كيلومتر و خطوط 400 ولت به 12 هزار كيلومتر رسيده است.
به گزارش ايرنا 99 درصد جمعيت سه ميليون و 265 هزار نفري آذربايجان غربي به عنوان يكي از استان هاي مرزي كشور از نعمت برق برخوردار هستند.
يكهزار و 250 مگاوات برق نيز سالانه در استان توليد و تنها يكهزار مگاوات آن در سال مصرف مي شود.
** رشد 84 درصدي آسفالت راه روستايي در آذربايجان غربي
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي با بيان اينكه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، آذربايجان غربي فاقد بزرگراه بود، گفت: پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي، 376 كيلومتر بزرگراه در آذربايجان غربي احداث شده است.
آرامون طول راه اصلي استان را يكهزار و 875 كيلومتر عنوان كرد و افزود: اين ميزان در سال هاي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي فقط 375 كيلومتر بود.
وي با بيان اينكه هم اكنون 50 درصد روستاهاي استان داراي راه آسفالته هستند، اعلام كرد: 80 درصد جمعيت روستايي در اين روستاها ساكن هستند.
اين مسوول احداث و بهره برداري از پل ميانگذر درياچه اروميه را يكي از پروژه هاي فاخر در حوزه راه سازي عنوان كرد و افزود: اقدامات قابل توجه در حوزه راه هاي استان انجام گرفته است كه احداث و آسفالت 4 هزار كيلومتر راه روستايي در 40 سال گذشته بخشي از اين اقدامات ارزشمند است.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي از رشد 84 درصدي روستاهاي آسفالته بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي خبر داد و گفت: مجموع كل روستاهاي آسفالته قبل انقلاب 101 روستا بوده كه اين رقم در سال هاي بعد انقلاب تاكنون به 420 روستا رسيده است.
آرامون با اشاره به تشريح جزئيات آسفالت راههاي روستايي بعد انقلاب، توضيح داد: با توجه به آمار 10 ساله حوزه راهداري، ميزان پيشرفت عمران و آباداني روستاها براساس معيار آسفالت تعداد روستاها از سال 1357 تا سال 1367 به ميزان 18 درصد رشد، از سال 1367 تا 1377 به ميزان 23 درصد و اين مقدار از سال 1377 تا 1387 با رشد 45 درصدي و در نهايت براساس آخرين گزارش آماري اين ميزان در سال 1387 تا 1397 به رشد 84 درصد دست يافته كه اين خود گوياي دستاوردهاي انقلاب اسلامي و توجه ويژه جمهوري اسلامي ايران به بحث توسعه روستايي است.
وي از آماده افتتاح بودن 20 پروژه آماده افتتاح شهرستان اروميه در ايام دهه فجر در حوزه راهداري و حمل و نقل جاده اي خبر داد و افزود: اين پروژه ها در بخش هاي مركزي، انزل، نازلو و سيلوانا با اعتباري بالغ بر 41 ميليارد و 700 ميليون ريال آماده افتتاح و بهره برداري هستند.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي خاطرنشان كرد: در آستانه چهلمين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي 50 كيلومتر از محورهاي مواصلاتي استان با اعتبار 287 هزار ميليون ريال لكه گيري و روكش آسفالت به بهره برداري خواهد رسيد.
** صاحب خانه شدن اقشار كم درآمد، كارنامه روشن انقلاب در 40 سال گذشته
آرامون به اجراي طرح هايي در راستاي صاحب مسكن شدن اقشار كم درآمد طي 40 سال گذشته اشاره كرد و اظهار داشت: اجراي طرح مسكن مهر، اجراي طرح هاي مقاوم سازي مساكن روستايي، اجراي طرح بهسازي مساكن روستايي و ايمن سازي اين مساكن از جمله طرح هايي است كه در راستاي حمايت از اقشار كم درآمد و صاحب خانه شدن اين افراد اجرايي شده اند.
وي با بيان اينكه در اين راستا 36 هزار و 330 واحد مسكن در قالب مسكن مهر احداث شده است كه از اين تعداد 2 هزار و 916 واحد به اتمام رسيده و از اين تعداد نيز 10 هزار و 936 واحد در قالب خودمالكي و 11 هزار و 37 واحد نيز در شهرهاي زير 25 هزار نفر جمعيت تحويل داده شده اند.
اين مسوول با بيان اينكه مشكلات مابقي واحدهاي مسكن مهر در جلسه شوراي تامين، مورد بررسي قرار گرفته است، گفت: مقرر شده است طي 6 ماه نخست سال آينده تمام واحدها تعيين تكليف شوند.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي با اشاره به اقدامات اجرايي در حوزه روستايي، بيان كرد: طرح هادي كه در روستاهاي بالاي 20 خانوار اجرايي مي شود، از ديگر بركات انقلاب اسلامي در روستاها بوده كه اجراي اين طرح علاوه بر كاهش مهاجرت از روستاها به شهرها، زمينه زيباسازي و ايمن سازي روستاها را نيز فراهم كرده است.
آرامون با بيان اينكه در 2 هزار و 82 روستاي آذربايجان غربي طرح هادي اجرايي شده است، ادامه داد: در 288 روستا نيز طرح هادي مورد بازنگري قرار گرفته است.
وي در ادامه به توزيع قير يارانه اي در 286 روستاي استان خبر داد و گفت: اين حجم آسفالت ريزي در روستاها اقدام جهادي براي رفع محروميت از چهره روستاهاي استان است.
اين مسئول ايمن سازي روستاها را مورد اشاره قرار داد و افزود: در ايمن سازي 84 روستا به اتمام رسيده است و در صورتي كه روستايي در معرض تهديد عوامل طبيعي باشد نسبت به ايمن سازي روستا در كوتاه ترين زمان ممكن اقدام مي شود.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي احداث مسكن براي افراد كم درآمد و محرومين در روستا به تعداد 4 هزار و 400 واحد، واگذاري 11 هزار و 511 قطعه زمين براي ساخت مسكن روستايي، بازسازي و بهسازي 78 هزار و 437 واحد مسكن روستايي و مقاوم سازي اين مساكن را از ديگر برنامه هايي عنوان كرد كه در حوزه مسكن استان طي 40 سال گذشته اتفاق افتاده است.
آرامون يادآور شد: انقلاب اسلامي در 40 سال گذشته كارنامه روشن و شفافي داشته و به همت مسئولان و دست اندركاران نظام، روز به روز زمينه توسعه در كشور و به تبع آن در آذربايجان غربي فراهم مي شود.
مهمي در بخش آبرساني به روستاها خواهيم بود، اظهار داشت: همزمان با دهه فجر امسال 13 طرح آبرساني در روستاهاي هفت شهرستان استان به بهره برداري مي رسد.
وي اضافه كرد: اين روستاها در شهرستان هاي نقده، تكاب، شاهين دژ، بوكان، پيرانشهر، سردشت و مهاباد واقع شده است و با بهره برداري از اين طرح ها 4 هزار و 375 خانوار روستايي با بيش از 18 هزار نفر جمعيت از نعمت آب آشاميدني سالم و بهداشتي برخوردار مي شوند.
وي ادامه داد: براي اجرا و آماده بهره برداري شدن اين طرح ها، 56 ميليارد و 413 ميليون ريال اعتبار هزينه شده است.
اين مسئول رعايت كيفيت آب را تحولي بزرگ در روستاها عنوان كرد و اذعان داشت: پايش منابع آبي خام و شبكه، شناسايي روستاهاي مشكل دار و پدافند غيرعامل قبل از فرارسيدن تابستان 98، مديريت تقاضا، مصرف و توليد، برنامه ريزي براي جذب به موقع اعتبارات، كاهش دوره وصول آب بها، فرهنگ سازي براي مصرف بهينه آب از جمله موضوعات مدنظر در سالهاي اخير بوده است.
** رشد 84 درصدي آسفالت راه روستايي در آذربايجان غربي
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي با بيان اينكه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، آذربايجان غربي فاقد بزرگراه بود، افزود: پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي، 376 كيلومتر بزرگراه در آذربايجان غربي احداث شده است.
آرامون طول راه اصلي استان را يكهزار و 875 كيلومتر عنوان كرد و افزود: اين ميزان در سال هاي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي فقط 375 كيلومتر بود.
وي با بيان اينكه هم اكنون 50 درصد روستاهاي استان داراي راه آسفالته هستند، اعلام كرد: 80 درصد جمعيت روستايي در اين روستاها ساكن هستند.
وي احداث و بهره برداري از پل ميانگذر درياچه اروميه را يكي از طرح هاي فاخر در حوزه راه سازي عنوان كرد و افزود: اقدامات قابل توجه در حوزه راه هاي استان انجام گرفته است كه احداث و آسفالت 4 هزار كيلومتر راه روستايي در 40 سال گذشته بخشي از اين اقدامات ارزشمند است.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي از رشد 84 درصدي روستاهاي آسفالته بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي خبر داد و گفت: مجموع كل روستاهاي آسفالته قبل انقلاب 101 روستا بوده كه اين رقم در سالهاي بعد انقلاب تاكنون به 420 روستا رسيده است.
آرامون با اشاره به تشريح جزئيات آسفالت راه هاي روستايي بعد انقلاب، افزود: با توجه به آمار 10 ساله حوزه راهداري، ميزان پيشرفت عمران و آباداني روستاها براساس معيار آسفالت تعداد روستاها از سال 1357 تا سال 1367 به ميزان 18 درصد رشد، از سال 1367 تا 1377 به ميزان 23 درصد و اين مقدار از سال 1377 تا 1387 با رشد 45 درصدي و در نهايت براساس آخرين گزارش آماري اين ميزان در سال 1387 تا 1397 به رشد 84 درصد دست يافته است كه اين خود گوياي دستاوردهاي انقلاب اسلامي و توجه ويژه جمهوري اسلامي ايران به بحث توسعه روستايي است.
وي از آماده افتتاح بودن 20 پروژه آماده افتتاح شهرستان اروميه در ايام دهه فجر در حوزه راهداري و حمل و نقل جاده اي خبر داد و افزود: اين طرح ها در بخش هاي مركزي، انزل، نازلو و سيلوانا با اعتباري بالغ بر 41 ميليارد و 700 ميليون ريال آماده افتتاح و بهره برداري هستند.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي ادامه داد: در آستانه چهلمين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي 50 كيلومتر از محورهاي مواصلاتي استان با اعتبار 287 هزار ميليون ريال لكه گيري و روكش آسفالت به بهره برداري خواهد رسيد.
9918/3072/7029
اروميه - ايرنا - تبيين دستاوردهاي انقلاب اسلامي يكي از مهم ترين اولويت ها در زمان حاضر به شمار مي رود زيرا ارائه گزارشي از آمار و اطلاعات قبل و بعد انقلاب، نمونه بارزي از خدمات ارزنده نظام مبتني بر مردم سالاري ديني به ويژه در بخش عمراني است.