به گزارش روز سهشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از ستاد اطلاعرسانی رویدادهای ترویج كتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پنجمین دوره این برنامه 172شهر از تمامی استانهای كشور موفق به ارسال آثار خود به دبیرخانه مركزی این جشنواره شدند كه نسبت به سال گذشته 15درصد رشد داشته است.
در این دوره از برگزاری این برنامه، به غیر از افزایش كمی آثار ارسالی به دبیرخانه، در حوزه محتوایی و مستندسازی نیز شهرهای شركت كننده رشد قابل توجهی داشتهاند. داوری این دوره در سه مرحله صورت گرفت و 35 شهر به مرحله نیمه نهایی راه یافتند و هیئت داوران در تاریخ چهارشنبه 17 بهمن ماه 1397، 20 شهر از 12 استان را به عنوان شهرهای راه یافته به مرحله نهایی این دوره از معرفی پایتخت كتاب ایران انتخاب كردند.
بیست شهر راه یافته به مرحله نهایی به این شرح هستند: مهاباد و ارومیه از استان آذربایجان غربی، شهرری از استان تهران، خورموج و برازجان از استان بوشهر، دزفول و رامهرمز از استان خوزستان، سبزوار از استان خراسان رضوی، خرمآباد از استان لرستان، خاش از استان سیستان و بلوچستان، رفسنجان، بم، سیرجان از استان كرمان، اسلامآّباد غرب از استان كرمانشاه، شیراز و اوز و صدرا از استان فارس، بابل از استان مازندران، ابركوه و یزد از استان یزد.
فراخوان پنجمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت كتاب ایران در ابتدای شهریور ماه 1397 از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد شهرها و روستاهای دوستدار كتاب ایران اعلام شد. استقبال گسترده شهرهای كشور از این برنامه باعث شد دو مرحله، مهلت ارسال آثار به این برنامه تمدید شود. در برگزاری پنجمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت كتاب ایران سازمانها و نهادهای زیر همكاری و مشاركت دارند: كمیسیون ملی یونسكو، سازمان شهرداریها و دهیاریهای كشور، سازمان اسناد وكتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، نهاد كتابخانههای عمومی، خانه كتاب كشور، انجمن علمی كتابداری و اطلاعرسانی ایران، انجمن نویسندگان كودك و نوجوان، اتحادیه ناشران و كتابفروشان و شبكه شهرهای دوستدار كتاب.
** پایتخت های كتاب
به گزارش ایرنا ، پایتخت كتاب جهان از سال 2001 میلادی به اینسو هر ساله از سوی سازمان یونسكو به شهری داده میشود كه در جهت تقویت جایگاه كتاب و خواندن آن كوشش شایانی كرده باشد.
هدف یونسكو این است تا از این طریق در آن سال به اجرای برنامههای فرهنگی مرتبط با كتاب بپردازد و از این راه شوق مطالعه را در مردم ایجاد كند. این انتخاب هیچ جایزه مالی را برای برگزیده آن دربر ندارد؛ بلكه تصدیق بهترین برنامه اختصاص دادهشده به كتاب و كتابخوانی است.
پایتخت كتاب ایران نیز طرحی است كه از سال 1394برگزار شده و هر سال شهری به عنوان پایتخت كتاب ایران انتخاب میشود. بخشهایی از این طرح، از پایتخت جهانی كتاب الگوبرداری شده است اما از نظر ساختار اجرایی همخوانیهای زیادی با شرایط فعالیت فرهنگی در ایران پیدا كرده است.
فراهنگ ** 9211 ** 1355 **
تهران - ایرنا - بیست شهر راه یافته به مرحله نهایی پنجمین دوره انتخاب پایتخت كتاب ایران در سال 98 معرفی شدند.