۲۳ بهمن ۱۳۹۷، ۲۱:۵۰
کد خبر: 83207299
T T
۰ نفر

نگارگري نيازمند به روز رساني است

۲۳ بهمن ۱۳۹۷، ۲۱:۵۰
کد خبر: 83207299
نگارگري نيازمند به روز رساني است

تهران - ايرنا - داور بخش نگارگري يازدهمين جشنواره تجسمي فجر ،گفت:براي زنده ماندن نگارگري بايد آن را به روز كنيم و بهتر است هنرهاي ملي كشور در رويداد تجسمي فجر بيشتر مورد توجه قرار بگيرند.

به گزارش سه شنبه شب خبرنگار فرهنگي ايرنا از روابط عمومي يازدهمين جشنواره تجسمي فجر، رضا يساولي، با اشاره به جزئيات اين دوره از جشنواره ،گفت: فجر يكي از معدود جشنواره‌هاي جدي كشور است كه هر سال برگزار مي‌شود. وي افزود: برخي ديگر از رويدادهاي سالانه و بي‌ينال‌هاي ما به خاطر بودجه و مشكلات اين چنيني معمولا چندان منظم نيستند. اما جشنواره تجسمي فجر در زمان مقرر و با برنامه‌ريزي برگزار مي‌شود و اين نكته بسيار مهمي است.
وي تاكيد كرد: بايد قدر اين رويداد را بدانيم و مي‌توانيم آن را به اندازه جشنواره‌هايي مثل جشنواره ونيز داراي اعتبار و اهميت كنيم. البته يكي از مشكلات اين است كه دبير جشنواره ثابت نيست كه آن هم با توضيح اينكه دولت‌هاي مختلف سليقه متفاوتي دارند، قابل قبول است.
يساولي گفت: به دليل محدوديت‌هاي جشنواره، فقط گل و مرغ و تذهيب و نگارگري در اين بخش داريم و جا دارد كه مثلا هنر طراحي فرش نيز به صورت مستقل در جشنواره فجر بررسي و داوري شود، زيرا اين يك جشنواره ملي است و بايد به هنرهاي ملي بيشتر بها دهد.
وي افزود: ذات نگارگري كلاسيك است، اما اگر بخواهيم اين هنر زنده بماند بايد آن را به روز كنيم. در چين و ژاپن هنرهاي كلاسيك را به خوبي معاصر كرده‌اند. درواقع از آن براي بيان موضوعات روز و موضوعات اجتماعي بهره برده‌اند. ولي اين نگاه معاصر براي نگارگر ما تعريف نشده است. تلاش‌هايي مي‌شود ولي هنرمندان هنوز در اين زمينه كمي گنگ هستند.
داور جشنواره تجسمي فجر در عين حال اظهار داشت : نگاه‌هاي معاصر در آثار رسيده بيشتر اثر را به سمت كار گرافيكي برده بود. به همين دليل با اينكه در اين جشنواره كارهايي با رويكرد معاصر ديدم به نظرم هنوز اين موضوع جاي كار دارد. نگارگر جوان ما پرسش‌هاي زيادي در اين باره دارد. آيا اگر با نگارگري برخورد انتزاعي كنيم تبديل به هنر معاصر مي شود.
يساولي اظهار كرد: هنر نگارگري تفاوت‌هاي بنيادين با هنرهاي مدرن دارد. اين هنر در زمان طولاني توليد مي‌شود. اگر يك نقاش يك روزه كارش را مي‌كشد، يك نگارگر بايد هفته‌ها وقت بگذارد. ابزار ساخت و ساز خود را تهيه كند و كار را به سرانجام برساند.
اين هنرمند در پايان نيز با اشاره به حضور گالري‌ها در اين دوره از جشنواره هنرهاي تجسمي فجر گفت: حضور گالري‌ها مي‌تواند خلاهاي بخش مسابقه را پر كند. اين را هم اضافه كنم كه كارهايي كه روي ديوار نمايشگاه مي‌رود، نمايانگر هنر نگارگري ما نيست. اصل موضوع در آرشيو شخصي افراد، نگارخانه‌ها و موزه‌هاست. گالري‌ها در زمينه نمايش هنر نگارگري فعاليتي ندارند و اين ضعف بزرگي است. البته آثار نگارگري مخاطب خاص خود را دارند. بنابراين حضور گالري‌داران در جشنواره به شرطي به نفع نگارگري است كه آثار خوب و حتي تاريخي اين هنر را به نمايش درآورند.
به گزارش ايرنا ، يازدهمين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر با دبيري ابراهيم حقيقي تا پانزدهم اسفند ‌برپاست در اين ‌‌جشنواره سيد امير سقراطي ‌دبيري هنري و محسن سليماني ‌دبيري ‌اجرايي را ‌عهده‌دار ‌هستند‎.‎
فراهنگ **9031 ** 1355 **
۰ نفر