به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در بیانیه منتشر شده توسط طالبان آمده است كه «ملا عبدالغنی برادر»، معاون سیاسی طالبان با راهنمایی «ملا هبت الله» رهبر طالبان، تركیب یك هیات 14 نفری به رهبری «شیر محمد عباس استانكزی» را برای پیشبرد مذاكرات صلح با آمریكا اعلام كرده است؛ استانكزی پیشتر نیز ریاست دفتر قطر را برعهده داشت.
قرار است هیات مذاكره كننده طالبان كمتر از دو هفته دیگر در قطر با «زلمی خلیل زاد» نماینده ویژه آمریكا در موضوع صلح افغانستان، نشستی داشته باشند.
به گزارش طلوع نیوز افغانستان، اعضای دیگر این هیات شامل «مولوی ضیا الرحمان مدنی» نماینده 'لوگر' در زمان طالبان، «مولوی عبدالسلام حنفی» معاون دفتر طالبان در قطر و وزیر معارف در زمان طالبان، «شهاب الدین دلاور» عضو دفتر قطر و رئیس دادگاه عالی و سفیر امارات در زمان طالبان، «ملا عبداللطیف منصور» وزی كشاورزی در زمان طالبان، «ملا عبدالمنان عمری» برادر «ملا محمد عمر» و یكی از اعضای رهبری گروه طالبان، «مولوی امیرخان متقی» وزیر اطلاعات و فرهنگ زمان طالبان، «ملا محمد فاضل مظلوم» رئیس ستاد ارتش و معاون وزیر دفاع در زمان طالبان، «ملا خیرالله خیرخواه» نیز زمان طالبان نماینده 'هرات' و وزیر امور داخله بود، «مولوی مطیع الحق» یكی از اعضای رهبری گروه طالبان، «ملا نورالله نوری» در زمان طالبان رئیس سازمان تنظیم شمال كشور بود، «مولوی محمدنبی عمری» عضو دفتر طالبان در قطر و یكی از مشاوران ارشد سیاسی این گروه، «ملا عبدالحق» در زمان طالبان معاون حفاظت اطلاعات نیروهای نظامی و انتظامی این گروه بود و «محمد انس حقانی» برادر «سراج الدین حقانی» و مسئول مالی شبكه 'حقانی' كه از اعضای این هیات هستند.
اما آنچه كه در تركیب این هیات منتخب توجه ها را به خود جلب می كند، قرار گرفتن نام «انس حقانی» در تركیب این هیات است- شخصی كه هم اكنون در بازداشت دولت افغانستان است.
طالبان با بی گناه خواندن انس حقانی، خواهان آزادی او شده اند.
اما دولت افغانستان میگوید كه انس حقانی در زندان است و هیچ تصمیمی برای آزادی او اتخاذ نشده است؛ حكومت افغانستان در واكنش به درخواست طالبان مبنی بر آزادی انس میگوید با توجه به قوانین افغانستان، كسانی كه در برابر مردم افغانستان جرمی مرتكب شوند قانون برای آنها تصمیم خواهد گرفت و مردم افغانستان درباره اجرای عدالت مطمئن باشند.
قرار است كه این هیات منتخب طالبان 13 روز دیگر با نمایندگان آمریكا در قطر دیدار داشته باشد.
«وحید مژده» فعال سیاسی می گوید: به نظر می رسد كه هنوز هم موضوع خروج نیروهای خارجی از افغانستان و حصول اطمینان از این كه افغانستان به تهدیدی برای كشورهای دیگر بدل نشود از موضوعات اصلی این مذاكرات باشد.
در همین حال، برخی گزارش های تایید نشده حاكی از احتمال دیدار زلمی خلیل زاد با «ملا عبدالغنی برادر» در شهر 'كراچی' پاكستان است.
«محمد محقق» - معاون دوم ریاست قوه مجرییه افغانستان گفت: ما از هر گونه تلاش برای صلح افغانستان حمایت می كنیم و تلاش های خلیل زاد و چگونگی تحقق صلح را به دقت دنبال می كنیم.»
از طرفی دولت افغانستان می گوید در این دور از مذاكرات میان نمایندگان طالبان و نماینده آمریكا برای صلح افغانستان، تسهیل روند مذاكرات طالبان و دولت كابل از دیگر اولویت ها خواهد بود.
با این همه زلمی خلیل زاد طی دیداری با نمایندگان اتحادیه اروپا و ناتو در بروكسل گفت كه هدف واشنگتن توافق برای خروج از افغانستان نیست بلكه دستیابی به صلحی پایدار در این كشور است. به گفته خلیل زاد توافق بر سر آغاز مذاكرات میان سران افغان یكی از اولویتهای این مذاكرات است.
**آساق**9470**1663**
تهران - ایرنا - طالبان با انتشار بیانیه ای هیاتی 14 نفره برای مذاكره با آمریكا معرفی كرد اما نكته قابل توجه این است كه یكی از اعضای این هیات، توسط دولت كابل مجرم شناخته شده و در زندان به سر می برد و به رغم درخواست طالبان برای آزادی وی، دولت می گوید هیچ تصمیمی برای آزادی او ندارد.