عليرضا شيرازي روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ايجاد يك شغل پايدار در صنايع سنگين به طور ميانگين 10 ميليارد ريال و در صنايع متوسط و كوچك سه ميليارد ريال هزينه دارد در حالي كه اين هزينه در پاركها و مراكز رشد فناوري تا 500 ميليون ريال كاهش مي يابد.
وي ادامه داد: اين مركز با معرفي كارآفرينان خلاق به صندوق پژوهش فناوري خراسان رضوي و صندوق كارآفريني اميد جهت دريافت تسهيلات، زمينه را براي كاهش هرچه بيشتر هزينه هاي ايجاد اشتغال پايدار فراهم كرده است.
مدير مركز رشد فناوري نيشابور گفت: امسال شش شركت فناوري در اين مركز پذيرش شده اند و هم اكنون 24 شركت فناوري و دانش بنيان با زمينه اشتغالزايي براي 180 نفر زير نظر اين مركز فعاليت مي كند كه از اين تعداد 14 شركت در مركز رشد مستقر هستند.
شيرازي افزود: اين مركز ساليانه براي حدود 40 نفر اشتغال پايدار ايجاد مي كند و تا كنون 17 شركت با ايجاد كسب و كار پايدار با موفقيت از دوره رشد اين مركز خارج شده اند و امسال سه واحد تحقيق و توسعه از واحدهاي صنعتي شهرستان نيشابور نيز در اين مركز مستقر شده اند.
وي ادامه داد: بودجه مركز رشد فناوري شهرستان نيشابور امسال با 25 درصد افزايش به 9 ميليارد ريال رسيده است و با امكانات و تسهيلاتي كه فراهم گرديده است اين مركز از ابتداي تاسيس تاكنون در بيش از 10 نمايشگاه ملي شركت كرده است اما امسال به دليل تحريم ها شرايط شركت در نمايشگاههاي خارجي براي اين مركز فراهم نشده است.
مدير مركز رشد فناوري نيشابور گفت: استفاده از ظرفيت خيران و نيكوكاران در ايجاد صندوق حمايت از شركتهاي نوپا و فناور مي تواند ارزش افزوده فراواني در اين بخش ايجاد كند و در اين چارچوب سال گذشته همايش 'وقف علم و فناوري' با هدف جهت دهي جامعه واقفان به سمت علم و فناوري در دانشگاه نيشابور برگزار شد.
شيرازي افزود: حدود 200 شركت دانش بنيان در استان خراسان رضوي وجود دارد و نيشابور پس از مشهد بيشترين تعداد شركتهاي فناوري و دانش بنيان را به خود اختصاص داده است همچنين نيشابور پس از كاشان دومين شهرستان غير مركز استان در كشور است كه مجوز قطعي مركز رشد فناوري را دريافت كرده است.
وي ادامه داد: امسال بيش از هشت رويداد كارآفريني با مشاركت 600 نفر از دانش آموزان و دانشجويان خلاق توسط اين مركز جهت فراگيري اصول اوليه راه اندازي كسب و كارهاي نوپا برگزار شد.
شيرازي افزود: توليد بومي كنتورهاي هوشمند چاه عميق و سامانه همياب 24 از موفقيتهاي درخشان مركز رشد فناوري نيشابور است.
مجوز ساخت پارك علم و فناوري نيشابور در سال 1386 توسط هيات وزيران صادر شد و عمليات ساخت مركز رشد فناوري نيشابور سال 1388 در زميني به وسعت 10 هكتار با زيربناي چهار هزار و 500 مترمربع آغاز شد كه از سال 1389 فعاليت تخصصي خود را شروع كرد.
اين مركز با تكميل مجموعه ساختماني و مجتمع كارگاهي خود ظرفيت پذيرشش را به 120 شركت فناور با 600 متخصص شاغل افزايش داده است.
مراكز رشد فناوري با ارائه خدمات حمايتي از ايجاد و توسعه حرفههاي جديد توسط كارآفرينان در قالب واحدهاي نوپاي فعال در زمينه هاي مختلف فناوري پشتيباني مي كنند.
اين مراكز با هدف تجميع توانايي پژوهشي و اطلاعاتي دانشگاهها، صنايع و شركتهاي دولتي و خصوصي به منظور تجاري كردن نتايج تحقيقاتي، طراحي و تاسيس شدهاند و با تلفيق توانايي پژوهشگران، كارآفرينان و صاحبان صنايع به توسعه سريع فناوري كمك ميكنند.
مركز شهرستان 450 هزار نفري نيشابور در 127 كيلومتري غرب مشهد واقع شده است.
9869/1922/
مشهد- ايرنا- مدير مركز رشد فناوري نيشابور گفت: از ابتداي امسال شركتهاي مستقر در اين مركز 70 ميليارد ريال محصولات فناورانه فروخته و بيش از 30 ميليارد ريال خدمات فناوري ارائه كرده اند.