۲۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۲۷
کد خبر: 83210265
T T
۰ نفر

ایران در پیوند كلیه مقام نخست خاورمیانه را دارد

۲۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۲۷
کد خبر: 83210265
ایران در پیوند كلیه مقام نخست خاورمیانه را دارد

تهران - ایرنا - رئیس مركز تحقیقات بیماری های كلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه پیوند اعضا یكی از موفق ترین رشته های پزشكی در ایران است، گفت: اولین كشور در منطقه خاورمیانه هستیم كه پیوند كلیه انجام می دهیم.

دكتر عباس بصیری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینكه ایران یكی از كشورهای پیشرو در زمینه پیوند كلیه است، افزود:بعد از انقلاب این رشته جراحی به مقدار زیادی گسترش پیدا كرد و در حال حاضر در اكثر استان های كشور پیوند كلیه انجام می شود.
وی با اشاره به اینكه از لحاظ ابزار و تكنیك جراحی از پیشرفت های خوبی برخوردار هستیم، گفت: پزشكان زبردستی در كشور داریم كه پیوند كلیه را انجام می دهند.

** تاكنون حدود 40 هزار پیوند كلیه در ایران انجام شده است
رئیس مركز تحقیقات بیماری های كلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: تاكنون حدود 40 هزار پیوند كلیه در ایران انجام شده كه نشان دهنده توانمندی ما در این حوزه پزشكی است.
وی اظهار داشت: تقریبا 60 درصد پیوند كلیه در ایران از افراد دچار مرگ مغزی و بقیه از دهندگان افراد زنده است. این كار سبب افزایش تعداد پیوند كلیه در ایران شده است.
بصیری ادامه داد:حدود 85 درصد كسانی كه پیوند كلیه انجام می دهند، بعد از 3 سال هنوز كلیه شان در حال كاركردن است كه نشان دهنده موفقیت خوبی در این زمینه است.
وی به انجام پیوندهای متعدد كلیه در بیمارستان شهید لبافی نژاد تهران اشاره كرد و گفت: 14 پیوند كلیه و پانكراس همزمان انجام شده كه این عمل جراحی بسیار موفقیت آمیز بوده است.
بصیری بیان داشت: پیوند پانكرانس به دلیل اهدا عضو از افراد دچار مرگ مغزی در كشور افزایش یافته است. پیوند كبد در شیراز هم به لحاظ كیفیت و هم كمیت آمار بسیار خوبی را دارد.

** حدود 30 هزار بیمار دیالیزی داریم
وی با اشاره به اینكه در ایران حدود 30 هزار نفر دیالیز می شوند، گفت: این افراد در مرحله پنجم نارسایی كلیه هستند و باید دیالیز شوند.نارسایی كلیه به پنج قسمت تقسیم می شود، آنهایی كه به مرحله پنجم می رسند باید دیالیز شوند.
بصیری ادامه داد كه حدود پنج برابر این افراد هم دچار درجاتی از نارسایی كلیه هستند كه هنوز به مرحله دیالیز نرسیده و دچار نارسایی كلیه هستند كه امیدواریم با مراقبت و تغذیه مناسب بتوان این بیماری را كنترل كرد.

** ایران پیشرو در جراحی لاپاراسكوپی در بیماری كلیه است
وی بیان داشت: ما در جراحی آندوسكوپی و لاپاراسكوپی در بیماری كلیه و مجاری ادرار پیشرفت های بسیار شایانی داشتیم و به عبارتی پیشرو این رشته در منطقه هستیم .
رئیس مركز تحقیقات بیماری های كلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی گفت: حتی از تركیه كه مدتی از ما جلو بود، پیشی گرفتیم و تولیدات علمی ما از این كشور بیشتر است و در این زمینه پیشتاز منطقه هستیم.
وی با اشاره به اینكه ، دستیار، دانشجو و فلوشیپ فوق تخصصی از افغانستان این دوره را در ایران طی كردند، گفت: متخصصان برخی از كشورهای هم دوره های آموزشی در این زمینه را طی كردند و در حال حاضر مشغول ارایه خدمت در كشور خود هستند.
علمی ** 1201 ** 1200