۲۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۰۰
کد خبر: 83212078
T T
۰ نفر
پیكر پوران شریعت رضوی پشت درهای بسته حسینیه ارشاد

تهران- ایرنا- در پی جلوگیری از برگزاری آیین تشییع پیكر پوران شریعت‌رضوی، همسر دكتر علی شریعتی در محوطه حسینیه ارشاد، نماز میت بر پیكر وی در خیابان شریعتی تهران اقامه شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم تشییع پیكر پوران شریعت رضوی همسر دكتر علی شریعتی صبح امروز، یكشنبه در حالی با قرائت فاتحه دسته جمعی با صدای بلند پشت درهای بسته حسینیه ارشاد آغاز شد كه اجازه برگزاری این مراسم در داخل حسینیه داده نشد.
ممانعت از برگزاری مراسم تشییع پوران شریعت رضوی در حسینیه ارشاد باعث شد تا احسان شریعتی فرزند آن مرحوم نسبت به بسته ماندن درب ها لب به اعتراض بگشاید و از مردم بخواهد نماز میت را در خیابان بخوانند. نماز میت در پیاده رو و در مقابل حسینیه ارشاد با امامت حجت الاسلام احمد منتظری اقامه شد.
از علت و مرجع ممانعت برگزاری مراسم تشییع پیكر همسر دكتر علی شریعتی اطلاعی در دست نیست. برخی در این مراسم شعار درود بر شریعتی سر دادند.
در این آیین شمار زیادی از شخصیت های سیاسی، علمی و فرهنگی همچون استاد شفیعی كدكنی، عمادالدین باقی، علی شكوری راد، هادی خانیكی، محمدعلی ابطحی، آذر منصوری و سید محمود علیزاده طباطبایی عضو حزب كارگزاران حضور داشتند.
احسان شریعتی فرزند دكتر علی شریعتی در این مراسم گفت: پس از 40 سال ما نسبت به نظام گذشته مستقل هستیم اما می دانیم كه چه فاصله ای با آزادی وعدالت و توسعه داریم. ولی در این كشور و در میان مردم ایستادیم و این نظر پوران بود كه پس از انقلاب ایستاد و آثار دكتر شریعتی را گردآوری كرد.
وی افزود: تولید مجموعه آثار، ساخت مدرسه، فعالیت های حقوق بشری و دفاع از قانون اساسی در صدر انقلاب از جمله فعالیت های پوران بود، او از نظر مالی مستقل ماند و به فرزندانش نیز آن را آموخت.
احسان شریعتی با اشاره به ساختمان حسینیه ارشاد اظهار داشت: اینجا پایگاه آن جهان‌بینی بود كه امروز بیش از ایران در سایر كشورها گوش شنوا دارد و اینجا و این ساختمان برای ما یك نماد است وگرنه ساختمان هیچ ارزشی برای تفكر شریعتی ندارد. چرا كه این تفكر، تفكر نهضت، حقیقت و جنبش است.
فرزند دكتر شریعتی اضافه كرد: خود دكتر شریعتی می‌گوید ارشاد ساختمان نیست و یك جنبش است. اگر اینجا را انتخاب كردیم و امروز می‌گویند حق ورود ندارید شرم بر ما.
پس از این گفته حاضران شعار دادند (درود بر شریعتی).
وی ادامه داد: ما امروز اینجا آمده ایم تا با نیمه دیگر شریعتی وداع كنیم، بر پیكر همسر او در خیابانی به نام او نماز می گذاریم و از اینجا به سوی امامزاده عبدالله مزار شهدای 16 آذر 1332 حركت خواهیم كرد كه برادر و مادر پوران شریعت رضوی در آنجا آرمیده اند.
فرزند دكتر شریعتی گفت: پوران پیش از اینكه همسر شریعتی باشد، خواهر شهید مهدی آذر رضوی شریعت و پیش از آن، خواهر علی اكبر طوفان شریعت رضوی بود یعنی سربازی كه در دفاع از میهن در مرزها در سال 1320 شهید شد، هنگامی كه پوران هفت سال داشت و پس از آن هنگامی كه 15 سال داشت واقعه 16 آذر 1332 رخ داد. یعنی وقتی در این كشور كودتا شد و دانشگاه مقاومت می كرد.
وی یادآور شد: پوران با دیدن همه این مصائب عزم خود را جزم كرد همسری برگزید اهل قلم و اندیشه به نام علی شریعتی كه همكلاسی او در دانشگاه مشهد بود.
شریعتی ادامه داد: پوران شریعت رضوی در خارج از ایران تحصیل و علی شریعتی را متقاعد كرد كه به ایران بازگردد و به كشور بازگشت، این موضوع در تاریخ معاصر ایران مهم بود و وقتی علی شریعتی به ایران آمد، تجدید نظر كرد، جامعه را مطالعه و یك استراتژی و خط مشی دیگری انتخاب كرد و آن مقاومت فكری به تمام مبارزاتی بود كه از زمان مشروطه پیاپی رخ داد.
حسینیه ارشاد مركز فرهنگی مذهبی خیابان شریعتی است كه به دلیل سخنرانی ها و فعالیت های سیاسی و فرهنگی شخصیت هایی همچون علی شریعتی شهرت یافته است.
پوران شریعت رضوی در سال 1313 در مشهد متولد شد و در رشتۀ ادبیات فارسی دانشگاه مشهد تحصیل كرد او در سال 1342 مدرك دكترای این رشته را از دانشگاه سوربن فرانسه دریافت كرد.
پوران شریعت رضوی پس از بازگشت به ایران، دبیر دبیرستان‌های مشهد و تهران بود.
وی در سال‌های اخیر مسئولیت دفتر تدوین مجموعه آثار دكتر علی شریعتی را بر عهده داشت و در سال 1377 بنیاد شریعتی را راه اندازی كرد.
او خواهر مهدی شریعت رضوی، یكی از سه شهید روز 16 آذر 1332 بود و در سال 1337 به همسری دكتر علی شریعتی درآمد.
فراهنگ**‌‌9012**3009